PirU yllätti Otson avoimessa – Atletico voittamaton naisten sarjassa

Kuva: Rutanen.kuvat.fi

Kesäkauden viimeisellä SM-Tourilla Pirkanmaa United onnistui vihdoin kaatamaan avoimen sarjaa hallinneen Otson turnauksen finaalissa. Atleticon kottaraisparvi lensi jälleen muiden ulottumattomiin.

Ultimaten SM-Tour 3 pelattiin Huhtasuon Liikuntapuistossa Jyväskylässä syyskuun ensimmäisenä viikonloppuna. Viimeiselle osaturnaukselle saapuivat tavanomaisten joukkueiden lisäksi Helsinki 2 ja Jyväskylä Blenderi, joiden rosterit kerättiin eri paikkakunnilla asuvista pelaajista.

Avoimen sarja seurasi pitkälti käsikirjoitusta Pirkanmaa Unitedin ja Otson voittaessa omat lohkonsa ja Helsingin sekä Vaasa Saintsin täyttäessä semifinaalipaikat lohkokakkosina. Saints oli tosin lähellä kaataa Otso, joiden keskinäinen ottelu päättyi espoolaisten hyväksi 12-11. Lohkoykköset jatkoivat lopulta Tourin finaaliin, jossa PirU aloitti väkevästi heti ottelun alkuun. Vauhdikkaassa kamppailussa nähtiin runsaasti hienoja yksilösuorituksia. PirU oli hyökkäyshuolellisuudessaan askeleen edempänä ja kasvatti johtoaan hiljalleen ottelun edessä. Voitto tuli viimein tuloksella 14-9. Kolmanneksi tuli Helsinki, joka voitti Saintsin 9-6. Huomioitavaa on, että Otso ja Saints pelasivat vastustajiinsa nähden yhden pelin enemmän. Otteluparit kohtaavat toisensa uudestaan SM-finaalipäivänä tuorein jaloin, joten ilotulituksia pelikentällä on odotettavissa.

Atletico voittamaton naisten sarjassa

Yhden lohkon naisten sarjassa Atletico ja Helsinki Ultimate olivat jälleen kerran vahvimmat. Keskinäisessä ottelussa Atletico voitti 14-11. Finaalipelissä Atleticon syötöt löytyivät perille vieläkin tehokkaammin. Joukkueet tekivät maaleja lähes vuorotellen, mutta ensimmäisen puoliajan loppua kohden kottaraiset alkoivat löytää tutun vauhtinsa ja siirtyi puoliajalle 8-5-johdossa. Atletico piti hyökkäysvuoronsa toisen puoliajan alussa ja voitti kesäkauden viimeisen SM-Tourin naisten finaalin 15-8. Nähtäväksi jää, pystyykö Helsinki kampeamaan Atleticon SM-finaalipäivänä tuorein jaloin. Pronssia sai niin ikään kolmannen kerran peräkkäin Tampereen UFO, joka voitti Jyväskylä Blenderin 12-9. Viima jäi viidenneksi.

SM-finaalitapahtuma järjestetään Brahen kentällä Helsingissä 23.9. Tapahtumassa pelataan U20-juniorien finaalin lisäksi avoimen ja naisten sarjojen pronssi- ja mestaruusottelut. Lisätietoa tapahtuman Facebook-sivuilla.