Kuva: Tuukka Koistinen

Suomen ultimatekesä päättyy lauantaina 23.9. Helsingin Brahen kentällä, jossa pelaavat Suomen neljä kovinta miesten ja naisten joukkuetta sekä kaksi parasta U20-juniorijoukkuetta. Ottelut striimataan suorana myös Fanseat GO:lle.

Klo 11.00: U20-finaali: Lempäälän Kisa U20 – Vihdin Rennot Heittelijät

Pitkään junioriultimatea hallinnut LeKi kohtaa jälleen uuden haastajan Vihdistä. Lempääläiset ovat olleet vahvoja tälläkin kaudella, vaikka juniorien toisessa osaturnauksessa joukkue kokikin pari tappiota. ViRHe on aiemminkin ollut mitaleilla U20-sarjassa, mutta nyt on sen ensimmäinen mahdollisuus kultamitaliin. Odotettavissa on vapautunutta ja näyttävää nuorten ultimatea, mutta LeKin kokeneet pelinjohtajat osannevat hillitä pelin tempoa tarpeen tullen.

Klo 12.00: Naisten pronssi: UFO (Tampere) – Viima (Espoo)

Kaksi pitkäikäistä ja vahvaa seuraa kohtaavat pronssiottelussa toisensa. Tänä kesänä joukkueet ovat lisänneet vahvistuksia tavanomaisen treenirinkinsä ulkopuolelta muiden paikkakuntien seuroista. UFO on pelannut ulkokauden kaikissa pronssiotteluissa Viiman jäädessä kahdesti viidenneksi ja kerran neljänneksi. Tamperelaiset ovat olleet kauden mittaan espoolaisia askeleen edellä ja ovat vahvempi voittajaehdokas kauden viimeisessä kohtaamisessa.

Klo 13.30: Avoimen pronssi: Helsinki Ultimate – Vaasa Saints

Kaksi erittäin tasavahvaa joukkuetta pelaa vastakkain avoimen pronssista. Pronssikamppailijat ovat laittaneet parhaimmillaan ulkokauden kovimpia joukkueita erittäin ahtaalle, kuten SM-Tour 3:ssa, jossa Saints kärsi tappion finaalijoukkue Otsolle yhdellä pisteellä. Saintsin riveissä on pelaajia Vaasan ulkopuolelta, mikä luo aina haasteita yhteispelaamiseen. Ovatko helsinkiläiset onnistuneet tekemään tarvittavat korjausaskeleet paremmin kuin vastustajansa vai löytyykö Saintsista vielä yksi vaihde lisää?

Klo 15.00: Avoimen finaali: Otso (Espoo) – Pirkanmaa United (Tampere/Lempäälä)

Kesän kaksi kirkkainta tähteä Suomen avoimen ultimatekentillä. Sekä Otso että PirU pelaavat vielä seurojen EM-turnauksessa ensi viikolla Italiassa. Joukkueet ovat kohdanneet toisensa myös kolmesti SM-Tourin finaalissa. Viimeisellä Tourilla PirU nappasi yllättäen voiton Otsosta 14-9. Huomattavaa on, että PirU pelasi tuolloin yhden ottelun vähemmän. Finaalissa nähdään, onko PirU löytänyt tarvittavat keinot Otson pidättelemiseksi vai löytyykö kestomestarilta jälleen uusi keino kampittaa vastustajansa.

Klo 16:30: Naisten finaali: Atletico (Espoo) – Helsinki Ultimate

Atleticosta ja Helsingistä voisi sanoa paljon samaa kuin avoimen finaalijoukkueista. Kottaraiset ja Stadin pirkot nappasivat pohjoisen alueen ainoat jatkopaikat Italian EM-turnaukseen ja kaksikko on ollut selkeästi omalla tasollaan muihin naisjoukkueisiin verrattuna. Atletico on kuitenkin säkenöinyt kentällä kirkkaimmin. Vaikka helsinkiläiset ovat onnistuneet jarruttamaan espoolaisten vauhtia, on Atletico ollut dominoiva viime vuosina Brahen kentälllä.

Yllättääkö siniset Stadin pirkot Atleticon? Kuva: rutanen.kuvat.fi

Kannusta suosikkiasi paikan päällä!

Ultimaten SM-finaalitapahtuma järjestetään Helsingin Brahen kentällä osoitteessa Helsinginkatu 25a. Tule katsomoon seuraamaan Suomen parasta ultimatea ja nauttimaan urheilujännityksen luomasta sähköstä! Ensimmäinen peli alkaa kello 11 ja palkintojenjako kello 18.

Ottelut striimataan suorana Fanseat GO:lle osoitteeseen go.fanseat.com. Lisätietoa Fanseat GO:sta täällä.

Artikkelikuva: Tuukka Koistinen

JÄTÄ VASTAUS

Please enter your comment!
Please enter your name here

Before you post, please prove you are sentient.

Liitokiekolla pelattava joukkuelaji on nimeltään u....e?