Kesäkauden 2017 SM-finaalit toimivat ensi vuoden seura-MM-kisojen maakarsintana. Tämä tarkoittaa sitä, että avoimen ja naisten finaaleissa pelataan SM-tittelin lisäksi oikeudesta edustaa Suomea WUCC2018-kisoissa.

Kansainvälinen liitokiekkoliitto WFDF on lähettänyt listan, josta selviää WUCC2018-kisojen bidit maittain. Listasta selviää, että Suomelle on myönnetty yksi paikka avoimen ja naisten sarjoihin, mutta ei mixed-sarjaan. Ensisijainen joukkuepaikka WUCC-kisoihin on vuoden 2017 SM-finaalin voittajalla. Voittajien tulee ilmoittaa WUCC-kiinnostuksesta Liitokiekkoliitolle mahdollisimman pian. Myös seuran mixed-kiinnostus on ilmaistava mahdollisimman pian, jotta liitto voi tarvittaessa pyrkiä saamaan joukkuepaikan. Liitolle voi viestiä sähköpostilla esimerkiksi hallitus(a)liitokiekkoliitto.fi.

Bidin saamiseen on vaikuttanut muun muassa seurojen ilmoittama alustava kiinnostus joukkuepaikkaa kohtaan. Tilanne voi vielä elää, jos lajiliitto päättää olla käyttämättä heille myönnettyä bidiä. Joukkuepaikka jää tyypillisesti käyttämättä liian korkean hinnan vuoksi, joka tosin on suurimmaksi osaksi tiedossa jo bidin haussa. Suomalainen pelaaja maksaa pikaisesti arvoituina vähintään 1600 euroa kisoihin osallistumisesta, lennoista ja majoituksesta yhteensä.

Vuoden 2018 WUCC järjestetään Yhdysvaltojen Cincinnatissa 14.-21. heinäkuuta. Kanadan Winnipegissä järjestetään lisäksi mastersien seura-MM-kisat eli WMUCC 29.7.-4.8. Tämä on ensimmäinen kerta, kun masters-ikäluokka ja nuoremmat pelaavat ultimaten MM-tittelistä eri kisoissa. Syynä on joukkueiden määrän lisääntyminen.

JÄTÄ VASTAUS

Please enter your comment!
Please enter your name here

Before you post, please prove you are sentient.

Liitokiekolla pelattava joukkuelaji on nimeltään u....e?