Atleticon Essi Inkinen päättää finaalin nappaamalla kiekon paineen alla. Kuva: Ari Ojanperä

Ultimaten SM-finaalipäivänä 23.9. ratkottiin avoimen ja naisten sarjan mitalit sekä juniorien U20-sarjan mestaruus. Kultaa juhlivat avoimen sarjassa Otso, naisten sarjassa Atletico ja juniorien sarjassa Lempäälän Kisa U20.

Avoimen sarjan finaalissa Pirkanmaa United sai jälleen tilaisuuden yrittää päihittää Otsoa Helsingin Brahenkentällä. Joukkueet kohtasivat toisensa SM-Tourien finaaleissa, jonka viimeisen osaturnauksen PirU voitti. Finaalipäivän tuuliset olosuhteet hankaloittivat syöttöjen perillemenoa. Otso taltutti kelit huolellisemmalla otteella kuin vastustajansa ja repi vakuuttavan oloista johtoa. PirU ei pystynyt kääntämään ottelua edukseen ja lopulta Otso juhli kuudetta perättäistä mestaruuttaan ulkokaudella tuloksella 14-5. Otson Roni Hotari palkittiin finaalin arvoikkampana pelaajana. Pronssia voitti Vaasa Saints, joka ottelun loppuhetkillä käänsi kotijoukkue Helsinki Ultimaten pitkään kestäneen johdon iskemällä peräti neljä perättäistä maalia. Loppulukemat olivat 11-12 vaasalaisille.

Naisten sarjan finaalissa Helsinki Ultimate teki pitkän avauspisteen jälkeen ottelun ensimmäisen maalin, mutta Atletico iski heti takaisin kahdella. Tuuli jatkoi syöttöjen perillemenoa päivän viimeisessäkin ottelussa, mutta Atletico sai toimitettua kiekot maalille vastustajaansa paremmin. Lähes tunnin pelin jälkeen siirryttiin puoliajalle Atleticon 7-4-johdossa. Varsinaisen peliajan täytyttyä Helsinki Ultimate heräsi vielä viimeiseen taisteluun ja onnistui tekemään kolme maalia putkeen. Johto oli kuitenkin liian iso ja Espoon kottaraiset varmistivat viidennen perättäisen SM-kultansa Brahella. Naisten finaalin MVP-tunnustus jaettiin Atleticon Elina Yli-Kyynylle. Pronssia voitti Tampereen UFO tuloksella 11-3 jättäen Viiman neljänneksi.

Atleticon Raakel Pfister (vas.) haastaa Helsinki Ultimaten Inka Wessmania kiekosta. Kuva: Ari Ojanperä

Viidellä viittä vastaan pelatussa juniorien U20-finaalissa kohtasivat Vihdin Rennot Heittelijät ja hallitseva mestari Lempäälän Kisa U20. LeKi on pitkään poistunut kultamitalit kaulassa juniorien U20-sarjasta ja joukkue osoitti voimansa heti ottelun alussa ottamalla 3-0-johdon. Vihtiläisten aikalisän jälkeen haastajat näyttivät keränneen sisunsa ja ryhtyivät pistämään LeKille kampoihin. Puoliajalle siirryttiin kuitenkin LeKin johdossa 8-5. Toisen puoliajan alkuun ViRHe löysi rauhan omaan hyökkäystekemiseen ja tasoitti pelin 8-8. Sädekehä hallitsevan mestarin ympärillä näytti murenevan, kun peliajan päätyttyä Vihti tarvitsi enää yhden maalin voittoa varten. Selkä seinää vasten LeKi näytti, miksi se on pysynyt mestarina viime vuodet ja käänsi takaa-ajotilanteen kultamitalijuhliksi 11-10. LeKin Jaakko Junttu oli yhdeksällä maalisyötöllään ja yhdellä maalihaullaan osallisena lähes kaikissa joukkueensa maaleissa.

Juniorien muut mitalit ratkottiin jo aiemmin Juniori SM-Tourilla. U20-sarjan kolmanneksi sijoittui Sipoo Odd Stars. U17-mestaruuden voitti Total Ultimate Frisbee Freaks Y. Seuran toinen joukkue T.U.F.F X sai hopeaa. Pronssille ylsi ViRHe. Arvokkaimmaksi pelaajaksi valittiin Ronda Saarikivi T.U.F.F X:stä.

Ultimaten seuraavat SM-ottelut pelataan sisätiloissa. SM-hallitour I starttaa 2.-3. joulukuuta.

 

JÄTÄ VASTAUS

Please enter your comment!
Please enter your name here

Before you post, please prove you are sentient.

Liitokiekolla pelattava joukkuelaji on nimeltään u....e?