Sunnuntaina 19. marraskuuta pelattiin jo yli vuosikymmenen pyörinyt Sleepwalkersin harjoitusturnaus, jonka tavoitteena on antaa joukkueille mahdollisuus hioa peliliikkeet kuosiin ennen talven ensimmäistä SM-osaturnausta. Tänä vuonna turnaus oli yksipäiväinen ja suunnattu avoimen sarjan joukkueille. Pelipaikka oli tutun Sydän-Laukaan koulun sijaan Huhtasuon koulukeskus, jonne tiensä löysi kahden kotijoukkueen – Sleepwalkers ja JSW 2 – lisäksi kolme vierasjoukkuetta. Uusi 20 kilometriä eteläisempi sijainti ei riittänyt houkuttelemaan pääkaupunkiseudun joukkueita mukaan, mutta Etelä-Suomea saapui edustamaan vihtiläinen ViRHe. Uusi pelipaikka ei myöskään riittänyt harhauttamaan oululaisia, joten Pohjois-Suomi sai edustajansa Disquitoksesta. Kolmas vierasjoukkue oli tuttuja kasvoja täynnä oleva uusi kokoonpano OFF season.

Tiiviin otteluohjelman vuoksi turnauksessa oli tarkoitus pelata lyhennetyllä 40 minuutin peliajalla, mutta peliajan päättymisen jälkeinen uusi pistekatto oli +2 johtavan joukkueen pisteisiin, mikä varmisti paristakin ottelusta 50-minuuttisen jännitysnäytelmän. Turnauksessa nähtiin jälleen kerran upeita yksilösuorituksia lattiapinnassa ja yläilmoissa – muun muassa yksi callahan-maali. Tapahtuman hyvä spirit ei rajoittunut vain kentälle, vaan yleisö eli mukana otteluiden huippuhetkissä ja kaikkia kannustettiin tasapuolisesti. Ottelut kuvattiin joukkueiden huviksi ja toivottavasti myös hyödyksi, mutta valitettavasti kuvaa ja lennokasta ääniraitaa ei ole luvassa suurelle yleisölle.

Uudet kasvot vakuuttivat kentällä

Kuvatodisteiden puutteesta huolimatta turnauksen voittaja ei jäänyt epäselväksi, kun tulevalla kaudella ylimmältä sarjatasolta aloittava Sleepwalkers vei vastustajiaan 15-5, 15-2, 15-7 ja 15-4. Joukkue on saanut pidettyä edellistalven rosterinsa lähes kokonaan kasassa ja uusina vahvistuksina on kaksi vahvaa jalkaparia. Turnauksen ainoa callahan-maali kirjattiin FreezeBeesin kasvatille Joonas Tammiselle eikä toinen tuoreempi pelaajahankinta Kasper Kumpulainen saa vaatimaan rahoja takaisin kasvattiseura LeKiltä.

Pistetilastollisesti tiukimman vastuksen Sleepwalkersille antoi turnauksen musta hevonen OFF season, jonka treenaamisen puutetta odotusten mukaisesti paikkasi pelaajamassan yhdessä ja erikseen hankkima aiempi pelikokemus sekä kenties tulostavoitteettomuudesta juontuva rento peli-ilme. Erityisesti kirkkaan oranssista joukosta onnistui erottumaan Aleksi Nuora ihailtavalla pelisilmällään. OFF season jäi ilman voittoja, mutta vielä on kaksi viikkoa aikaa olla treenaamatta ja hankkia lisää rentoutta tourille.

Sleepwalkersia vastaan pelatun aamupelin karut lukemat 2-15 eivät parhaalla tavalla kuvaa Disquitoksen todellista pelikuntoa. Oululaisten riveissä nähtiin pari uudempaa vahvistusta, Roni Koskela ja Jerry Savolainen, joiden työ yläkentällä yhdistettynä konkareiden heittotarkkuuteen tuotti tulosta. Oululaisten vauhti parani huomattavasti päivän seuraaviin otteluihin ja joukkue sijoittui lopulta toiseksi. Nähtäväksi jää, riittääkö kiihdytys siivittämään Disquitoksen nousun ylimmälle sarjatasolle.

Talven toureilla Oulua lähtee haastamaan yhä vain turnauksen nuorimman joukkueen titteliä kantava ViRHe. Harjoitusturnauksessa vihtiläisten rosterista puuttui useampi avainpelaaja, mikä näkyi paikoitellen suorittamisen epätasaisuutena. ViRHeläisistä mieleen jäi espoolaisjoukkue Otson treeniprässissä kovettunut Emil Videman sekä sinnikkäästi Hyvinkää-Vihti-väliä treeneihin matkaava vaihto-oppilas Lorenzo Bolognani. Kokonaisuutena joukkue on fyysisesti hyvissä iskuasemissa eikä pelirohkeutta puutu.

Rohkeuden puutteesta ei voi myöskään syyttää JSW 2:ta, joka lähtee tulevaan kauteen lähes täysin uudella kokoonpanolla. Harjoitusturnaus oli oli osalle pelaajista koko peliuran ensimmäinen. Puolustuksessa kunnostautui erityisesti muutamankin katon ottanut Ilari Nurmela, jonka sulkapallotausta saattoi olla apuna. Ensikertalaisista toinen, Brian Jordan, otti tilan haltuun erityisesti paikkapuolustusta vastaan pelatessa. Kunniamaininnan ansaitsevat myös kokeneet pelinrakentajat, joiden aktiivisuuden varaan hyökkäyspeli lähti rakentumaan. JSW 2 lähti turnaukseen sekalaisena joukkiona, mutta päivän aikana pelikaverit alkoivat löytyä kentältä ja illalla kasassa oli joukkue.

Lopulliset tulokset

  1. Sleepwalkers
  2. Disquitos
  3. ViRHe
  4. JSW 2
  5. Off season

Spirit-voittajia olivat kaikki, jotka kannustivat myös muita joukkueita. Onneksi olkoon!

JSW JSW 2 15-5
OFF Season ViRHe 9-11
Disquitos JSW 2-15
JSW 2 OFF Season 13-11
ViRHe Disquitos 3-13
JSW OFF Season 15-7
JSW 2 ViRHe 6-15
OFF Season Disquitos 8-14
JSW ViRHe 15-4
JSW 2 Disquitos 4-15

Teksti: Ultimate Jyväskylä

JÄTÄ VASTAUS

Please enter your comment!
Please enter your name here

Before you post, please prove you are sentient.

Liitokiekolla pelattava joukkuelaji on nimeltään u....e?