Taikaviitat voittivat TVJTOO-turnauksen.

Toijalan nuorisoseuran ultimatejoukkue T.U.F.F. järjesti sunnuntaina 7.1.2018 Akaassa ultimateturnauksen, joka oli suunnattu eritoten aloittelijoille ja junnuille. Tänä vuonna teemana oli supersankarit. Pelaajia kehotettiin pukeutumaan sen mukaan tai vähintään järjestämään itselleen jonkinlainen viitta. Viittaan tai muuten supersankariksi sonnustautuneilla oli mahdollisuus käyttää pelien aikana tämän vuoden erikoissääntöjä, erilaisia ”supervoimia”.

[pullquote align=”right” textalign=”right” width=”30%”]Supersankariksi sonnustautuneilla oli mahdollisuus käyttää pelien aikana erilaisia ”supervoimia”[/pullquote]

Supervoimia oli tarjolla kolmenlaista. ”Salamassa” määriteltiin yksi pelaaja Salamaksi ja sillä aikaa kun muut seisovat paikoillaan, Salama sai asettua mihin päin kenttää tahansa, ennen kuin peliä jatkettiin normaalisti. Näin sai useampi joukkue Salamansa lähetettyä suoraan maaliin odottamaan nopeaa heittoa ja tekemään helpon maalin. ”Kapteeni Amerikassa” sai kiekon ottaa kiinni vaikka oli käynyt lattian tai seinän kautta. ”Teräsmiehessä” annettiin kaksi pistettä jos kiekko oli saatu dyykkaamalla kiinni maalissa.

Joukkue sai käyttää supervoimia korkeintaan kolme kertaa pelin aikana. Muutoin pelin aikana oli voimassa sääntö, jolla kiekon oli käytävä kaikilla pelaajilla, ennen kuin sitä voitiin viedä maaliin. Tämä on jo aikaisempina vuosina osoittautunut erittäin hyväksi säännöksi aloittelijoiden kannalta, koska se takaa heille osallistumisen jokaiseen hyökkäykseen.

Taikaviitat voittivat TVJTOO-turnauksen.

Tänäkin vuonna oli pelaajia ympäri Suomea: pääkaupunkiseutu, Vaasa, Jyväskylä, Tampere, Lempäälä ja tietysti Akaa. 30 pelaajaa jaettiin neljään joukkueeseen, jotka pelasivat kaikki kaikkia vastaan, jonka jälkeen pidettiin vielä pronssipeli, finaalipeli, ja vielä äänestettiin All-Stars-joukkue, joka pelasi turnauksen voittajaa, Taikaviittoja, vastaan. Vaikka Taikaviitat voitti kaikki matsinsa, ei mikään peli ollut selvä ja päivä täyttyi loistavista suorituksista.

Hienoimpia supervoimapisteitä tuli, kun eräs joukkue käytti ”Salamaa”, ja pitkäksi venynyt heitto saatiin takaseinän pompusta vielä kiinni ja käytettiin samaan settiin ”Kapteeni Amerikkaa”. All-Stars -matsissa oli tähtipelaajilla vaikea saada yhteispeliä kuntoon vastaan Taikaviittoja, jotka olivat pitkin päivää saaneet omasta pelistään aina vain sujuvampaa.

Yhden pelin kesto oli 40 minuuttia ilman pistekattoa eikä ottelu saanut päättyä tasapeliin.

Tulokset

Kapteeni Sukkahousut – Hämähäkkimiehen Crocsit 7-9
Batmanin Trikoot – Taikaviitat 7-11
Sukkahousut – Trikoot 8-9
Taikaviitat – Crocsit 9-8
Sukkahousut – Taikaviitat 7-8

Pronssi: Crocsit – Sukkahousut 7-9
Finaali: Taikaviitat – Trikoot 11-8
All-Stars: Taikaviitat – All-Stars 8-5

Teksti: Paul Brown /T.U.F.F.
Kuvat: T.U.F.F.

JÄTÄ VASTAUS

Please enter your comment!
Please enter your name here

Before you post, please prove you are sentient.

Liitokiekolla pelattava joukkuelaji on nimeltään u....e?