Helsingin Siltamäessä pelattiin 9.-10.6. naisten ja avoimen sarjan ensimmäinen SM-osaturnaus.

 

Saints teki odotetun paluun naisten sarjaan. (Kuva: vaasasaints instagram)

Naisten sarjassa tuttu finaalikaksikko

Naisten sarjassa espoolainen Atletico jatkoi aikaisemmilta ulkokausilta tuttua varmakätistä dominointia ja selvisi viikonlopusta ilman ainoatakaan häviötä. Joukkue kohtasi finaalissa Helsinki Ultimaten, joka onnistui ensimmäisen puoliajan vaikeuksien jälkeen antamaan kottaraisille tiukempaa vastusta. Helsingin nousujohteinen pelaaminen ei kuitenkaan riittänyt voittoon, ja ottelu päättyi Atleticolle lukemin 14-10.

Vaasalainen Saints teki odotetun paluun ulkosarjaan ja pelasi itsensä pronssipeliin asti, jossa vastassa oli venäläinen Cosmic Girls. Peli päättyi Cosmic Girlsin hyväksi numeroin 15-6. Viidenneksi sarjassa sijoittui tamperelainen UFO ja kuudenneksi espoolainen Viima.

 

Atletico voitti sekä kaikki pelit että ”luovin joukkuekuva” -kategorian. (Kuva: atletico_ultimate instagram)

 

Otso ja PirU vahvoilla avoimessa sarjassa

Avoimen sarjan finaalikolmikossa nähtiin peräti kaksi espoolaisjoukkuetta, kun Otso ja Otso 2 keräsivät itselleen ensimmäisen ja kolmannen sijan turnauspisteet. Otsoa haastoi finaalissa pirkanmaalainen PirU, joka onnistui tekemään kymmenen pistettä Otson viittätoista vastaan. Pisteet jakautuivat läpi pelin tasaisesti kummallekin joukkueelle, mutta Otso onnistui muutamien peräkkäisten onnistumisten kautta pitämään johtoasemansa läpi ottelun.

Avoimen pronssipelissä toisiaan vastaan asettuivat PirUlle täpärän häviön kärsinyt Helsinki Ultimate Team ja seurakavereitaan vastaan pelannut Otso 2. Peli päättyi espoolaisjoukkueen hyväksi melko selkein lukemin, 15-7.

Avoimeen sarjaan toi vipinää ja vaihtelua venäläinen Shadows-joukkue sekä odotetun paluun ulkosarjaan tehnyt Turku Terror.

 

Tasainen B-tour

B-tourilla koettiin jännittäviä hetkiä, kun Team, Pollo ja Sleepwalkers pelasivat kaikki keskinäiset pelinsä ristiin. Koska myös Teamin ja Pollon maaliero oli tasan, jouduttiin voittaja laskemaan tasatilanteessa olevien joukkueiden keskinäisten pelien maalierojen perusteella. Näin ollen voittajaksi selviytyi helsinkiläinen Team.

 

Lisää ensimmäisen SM-tourin pelien kulusta löytää pelikoneesta.

 

Turku Terror palasi ulkosarjaan omalla joukkueella seitsemän vuoden tauon jälkeen.  (Kuva: turkuterror instagram)

Pisteet jakautuivat seuraavasti:

Avoin sarja

Otso 301

PirU 225

Otso 2 195

Helsinki Ultimate Team 175

Saints 165

Turku Terror 155

U20 150

Team 2 135

UFO 130

 

Naisten sarja

Atletico 301

Helsinki Ultimate 225

Vaasa Saints 195

UFO 175

Viima 165

JÄTÄ VASTAUS

Please enter your comment!
Please enter your name here

Before you post, please prove you are sentient.

Liitokiekolla pelattava joukkuelaji on nimeltään u....e?