Juniorijaosto

Suomen Liitokiekkoliiton juniorijaosto vastaa junioriultimatetoiminnasta Suomessa. Juniorijaosto järjestää yhdessä seurojen kanssa erilaisia tapahtumia, esimerkiksi koulujen välisen ultimatesarjan, junioreiden SM-turnaukset ja juniorisarjan. Alkeiskursseja järjestävät pääasiassa seurat, joiden yhteystiedot löytyvät junioriseurojen listasta.

Yhteystiedot

Hallitus: juniorihallitus(a)liitokiekkoliitto.fi

Puheenjohtaja Valtteri Kuuranne: valtteri.kuuranne(at)liitokiekkoliitto.fi

Juho Pitkänen – SM-sarjavastaava – juhopee95(at)gmail.com

Emmastiina Salmela
Hellen Koskine

Seuraa juniorijaostoa myös Facebookissa!

Juniorijaoston tehtävät

Jaoston puheenjohtaja edustaa jaostoa Liitokiekkoliiton hallituksessa ja osallistuu jaoston kokousten lisäksi hallituksen kokouksiin. Puheenjohtajalla on vastuu jaoston kokousten järjestämisestä, toiminnan jatkuvuudesta sekä junioriseminaarin organisoinnista.

SM-sarjavastaava organisoi vuosittain sekä ulko- että sisä-SM-sarjat. Muutama vuosi sitten siirryttiin käytäntöön, jossa seurat voivat hakea SM-turnauksen järjestelyvastuuta ja saada näin kisat omaan kotikaupunkiin. SM-sarjavastaava siis asettaa turnaukset hakuun, ottaa vastaan ilmoittautumiset SM-turnauksiin, tekee aikataulut sekä toimii apuna turnausta järjestäville seuroille.

Koulusarjavastaava koordinoi koulusarjan alkuturnauksien järjestämistä ympäri Suomea yhdessä seurojen kanssa joka vuosi ja on ollut vastuussa koulusarjan finaalitapahtumasta. Koulusarjavastaava on seurojen lisäksi ollut yhteydessä kouluihin ja liikunnanopettajiin ja jatkossa toimintaa suunnitellaan lisää juuri liikunnanopettajille.

Maajoukkuevastaavan vastuualueena on maajoukkue- ja juniorileiritoiminta. Mj-valmennuspäällikkö on lyhyesti sanottuna vastuussa junioreiden mj- ja junnuleiritoiminnasta. Siitä, että Suomella on lähettää junioreiden EM- tai MM-kisoihin joukkueet kaikkiin mahdollisiin sarjoihin mahdollisimman hyvien valmentajien luotsatessa joukkueita. Käytännössä tehtävään kuuluu asettaa valmentajat hakuun, koota mj-ringit seuraavan kesän kisoja varten. Lisäksi tulee pitää yhteydet kunnossa niin junioreihin kuin heidän vanhempiinsa sekä valmentajiin, liiton eri toimijoihin sekä kisojen järjestäjiin. Tällä hetkellä maajoukkuekoordinoinnista vastaavat liiton toiminnanjohtaja sekä junioreiden maajoukkuevalmentajat.

Juniorijaostossa voi muita jäseniä olla enemmänkin ja heidän rooliaan ja tehtäviiän voidaan määritellä hyvinkin joustavasti ao. henkilön toiveiden mukaan ja projektimaisesti.