Ultimaten ammattilaisliiga AUDL käynnistyy

12.4.2012 / Ultimate ottaa askeleen uuteen suuntaan lauantaina, kun lajin ensimmäinen ammattilaisliigaksi tarkoitettu liiga American Ultimate Disc League käynnistyy Yhdysvalloissa klo 15 paikallista aikaa ottelulla Connecticut Constitution vs. Rhode Island Rampage. Sarjaa pelataan 15 viikon ajan, playoffit pelataan heinäkuun lopussa, ja mestaruusottelu 11. elokuuta.

Liiga on herättänyt paljon keskustelua niin sääntömuutosten, markkinoinnin kuin lajin tulevaisuudenkin tiimoilta. Lue taustaksi esimerkiksi amerikkalaisen verkkosanomalehti Slaten erinomainen artikkeli aiheesta.

Myös Ultimate.fi esitteli liigan julkistamisen yhteydessä liigakonseptia jutussa Näkökulma: Miten käy ultimaten taalaliigan? .

Täältä pääset tsekkaamaan liigan aikataulun, ja onpa liigalle toki myös Youtube-teaservideo. Unohtamatta myöskään livestreamia yhdestä ensi lauantain pelistä, jonka lähetystavasta myös tavalliselle ultimatetallaajalle aukenee, että kyse on tosiaankin maksullisista otteluista – myös kotisohvalla. Livestreamin lataus nimittäin kustantaa 9,95 dollaria. Se lienee intohimoisimmille katsojille pikkusumma, mutta kertoo silti siitä, että liigan pyörittäjät ovat tosimielellä kosiskelemassa niin katsojia kuin rahaakin. Rahalle sopii olettaa saavaansa katsojana vastineeksi muutakin kuin itse pelin, kuten muissakin ammattilaislajeissa on tapana. Yksi liigajoukkueista Philadelphia Spinners onkin panostanut show-elementteihin mm. rekrytoimalla – ketkäs muut kuin cheerleaderit.

Teksti: Ultimate.fi / AM

 

1 KOMMENTTI

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän