Missäpelata?

Ultimatea pelataan Suomessa joka ilmansuunnassa, ja tältä sivulta löydät Suomen ultimateseurat kaupungeittain järjestettynä. Harraste-, alkeis- ja junioritoimintaa on laajalti tarjolla – kilpaultimatea unohtamatta. Useat seurat tarjoavat uusille pelaajille monenlaisia mahdollisuuksia tulla mukaan toimintaan, joten ota rohkeasti yhteyttä seuroihin ja kysy lisää!

Seurat

 • Akaa: Total Ultimate Frisbee Freaks (T.U.F.F.)
 • Espoo:
  • Espoo Ultimate Club (EUC)
  • Espoon Rennot Heittelijät (ERHe)
  • Ultimateseura Atletico
  • Espoon Kopsu Frisbeegolf & Ultimate ry
 • Heinola: YMCA Heinola
 • Helsinki: Helsinki Ultimate
 • Joensuu: Joen Liitokiekkoilijat
 • Jyväskylä: Jyväskylän Liitokiekkoilijat
 • Kuopio: Savon liitokiekkoilijat (Salko)
 • Lahti: Lahti Ultimate Club (LUC)
 • Lempäälä: Lempäälän Kisa (LeKi)
 • Oulu: Disquitos
 • Pori: Pori Ultimate
 • Sipoo: Sipoo Odd Stars (SOS)
 • Tampere:
  • FreezeBees
  • Tamkon letut
  • TT-Lätty
  • Unlimited Frisbee Organization (UFO)
 • Turku:
  • Turku Terror
  • Turku Universities’ Ultimate Team (TUUT)
 • Vaasa:
  • Vaasa Saints
  • Waasan WetoWoima (WWW)
 • Vantaa: Loputon Hiki (LoHi)
 • Vihti: Vihdin Rennot Heittelijät (ViRHe)

Peliporukat

 • Espoo: Polli
 • Oulu: Oulun puistoultimate
 • Tampere: Tampereen ultimatekesä
 • Seinäjoki: Seinäjoki ultimate frisbee

Esittelyt kunnittain

Mikäli haluat ilmoittaa seurasi tai peliporukkasi tiedot näille sivuille tai muuttaa tietoja, laita postia Ultimate.fin toimitukselle toimitus[at]ultimate.fi.

Akaa

Total Ultimate Frisbee Freaks (T.U.F.F.)

Toijalan Nuorisoseuran alaisuudessa toimiva Total Ultimate Frisbee Freaks eli T.U.F.F. Treenejä useamman kerran viikossa eri ikäisille ultimatesta kiinnostuneille. Lyhyessä ajassa saatu vietyä ultimaten ilosanomaa myös Akaassa. Harjoitukset tällä hetkellä Toijalassa.
Yhteys seuraan: Oskari Murto: oskari.murto[a]gmail.com.

Espoo

Ultimateseura Atletico

Atletico on Espoossa toimiva naisten joukkue, joka järjestää kesäisin alkeisvuoron kerran viikossa. Vuoro on tarkoitettu pääasiassa uusille junnuille ja muille aloittelijoille, mutta vuorolla käy myös kokeneempia pelaajia. Uudet pelaajat ovat toki tervetulleita mukaan toimintaan myös hallikaudella. Yhteys seuraan: Henna-Kaisa Räsänen: henna_kaisa_rasanen(at)hotmail.com, 040 825 6937 ja Sonja Sahlsten: sonja.k.sahlsten(at)gmail.com. Juniorivastaava on Vappu Reunanen: vappu.reunanen(at)gmail.com, 045 319 6565. Lisätietoa toiminnasta Ultimateseura Atleticon kotisivuilta.

Espoo Ultimate Club (EUC)

Seurassa miehet, naiset ja juniorit harjoittelevat erikseen. Lisäksi seuralla on alkeisvuoro kesällä ja talvella kerran viikossa, ja vuorolle ovat tervetulleita kaikki lajista kiinnostuneet sukupuoleen, ikään tai pelikokemukseen katsomatta. Espoo Ultimate Clubilla on junioreille (alle 20-vuotiaat) tarkoitetut treenit kahdesti viikossa sekä muuta toimintaa johon saa tulla mukaan milloin tahansa. Yhteys seuraan: Miesten joukkue Otso: otso(at)euc.fi ja Otson Facebook-sivu, Naisten joukkue Viima: viima(at)euc.fi ja Viiman Facebook-sivu, Juniorit ja vanhemmat: juniorit(at)euc.fi Lisätietoa toiminnasta Espoo Ultimate Clubin kotisivuilta.

Espoon Rennot Heittelijät, ERHe, SM-ViikollaEspoon Rennot Heittelijät (ERHe)

Espoon Rennot Heittelijät is an international team that trains and plays in English. Many of our players have come from abroad and found a home with ERHe. We play mixed ultimate, that means both men and women are playing on the field at the same time. ERHe will show the importance of team work and positivity to get the best out of each person on the field. We enjoy every moment on the field. Contact the club: erheultimate(at)gmail.com.

More information on ERHe’s Facebook page and ERHe’s homepage.

Polli

Polli (eli Polyteknikkojen liitokiekkoilijat) pelaa kesällä sunnuntaisin ja keskiviikkoisin Silkkiniityllä (Poutapolku 3, Tapiola, Espoo, Kehä I:n puoleisella reunalla Silkkiniittyä). Peleihin ovat kaikki tervetulleita pelitaidoista riippumatta. Yhteys seuraan: Roope Luhtala: roope.luhtala[at]gmail.com, 050 498 8864 ja polliultimate(at)gmail.com Lisätietoa Pollin kotisivuilla.

Heinola

YMCA Heinola on vireä seura, joka tarjoaa myös ultimatea lajitarjonnassaan. Kesän 2021 aikana treenit on ollut kolmesti viikkossa ja pelivuorot jatkuvat myös talvella. Lisätietoja saa seuran toiminnanjohtajalta Vesa Hämäliseltä vesa.hamalainen(at)ymca.fi, 044 0331 383. Seuran kotisivut löytyvät osoitteesta: http://www.ymcaheinola.fi/. YMCA Heinolan löydät myös Facebookista: https://www.facebook.com/ymcaheinola

Helsinki

Helsinki Ultimate

Helsinki Ultimate on pääkaupunkiseudulla aktiivisesti toimiva seura, joka tarjoaa myös hyviä mahdollisuuksia lajin aloittamiseen. HU järjestää keväisin- ja syksyisin alkeiskursseja, joista tiedotetaan erikseen. Alkeiskurssien jälkeen pelaajat voivat osallistua seuran naisten tai miesten harjoituksiin. Innokkaat uudet pelaajat saavat toki tulla kokeilemaan lajia vuoroille myös käymättä alkeiskurssia. Hallikaudella seura tarjoaa junioreille kaksi harjoitusvuoroa viikossa, joista toinen on tarkoitettu alle 15-vuotiaille. Junnut voivat halutessaan osallistua myös naisten ja miesten vuoroille. Kesäisin juniorivuoro on kerran viikossa, ja sinne voivat tulla kaikki juniori-ikäiset. HUOM! Helsingissä yliopistolla opiskelevat voivat aloittaa ultimaten harrastamisen myös yliopiston ultimatevuoron kautta. Yhteys seuraan:

 • Naisten joukkue: Susanna Surakka, susanna.surakka(at)gmail.com
 • Miesten joukkue: Akseli Ranta, akseli.ranta(at)helsinki.fi
 • Juniorit: Saara Hurme, saara.hurme1(at)gmail.com

Lisätietoa toiminnasta seuran kotisivuilla sekä Facebook-sivuilla.

Joensuu

Joen Liitokiekko ryJoen Liitokiekko

Olemme Joensuun seudulla toimiva frisbeegolfiin ja ultimateen keskittynyt seura. JLK:n peleissä sääntöjä on muokattu harrastelijoille sopivimmiksi. Yhteys seuraan: joen.liitokiekko(at)gmail.com. Lisätietoa toiminnasta Joen Liitokiekon kotisivuilla ja Ultimate Joensuu Facebook-ryhmässä.

Jyväskylä

Jyväskylän LiitokiekkoilijatJyväskylän Liitokiekkoilijat

Liitokiekkoseura JyLin ultimatejoukkueen Jyväskylä Sleepwalkersin toimintaan ovat tervetulleita kaikki ikään ja taitotasoon katsomatta. Sleepwalkersin mukana on mahdollista osallistua harraste- ja kilpaturnauksiin nais-, mies-, seka- ja U16-juniorijoukkueessa. Viikottaiset treenit löytyvät seuran nettisivuilta ja yksittäiset harjoitusvuorot Nimenhuudosta. Jyväskylän yliopiston lukuvuoden aikana käynnissä on myös opiskelijoille tarkoitettu vuoro, josta tarkempaa tietoa Korkeakoululiikunnan sivuilta. Uudet pelaajat ovat aina tervetulleita kokeilemaan lajia. Ennakkoilmoittautumista ei tarvita. Yhteys seuraan: Elisa Pursiainen ultimate(at)jyli.fi. Junioriasioissa Aarni Nagy: nagyaarni(at)gmail.com. Lisätietoa toiminnasta Jyväskylän Liitokiekkoilijoiden kotisivuilla ja Ultimate Jyväskylä Facebook-sivulla.

Kuopio

Savon liitokiekkoilijat – Salko

Yhteys seuraan: salko.ultimate(at)gmail.com Lisätietoa toiminnasta Salkon Facebook-sivuilla.

Lahti

Lahti Ultimate Club

Seuran treenit ovat avoimet kaikille, niin sukupuolesta kuin kokemuksestakin riippumatta. Yhteys seuraan: puheenjohtaja Marjaana Peltoniemi info(at)lahtiultimate.net, 040 770 5796.

Lempäälä

Lempäälän Kisa UltimateLempäälän Kisa (LeKi)

LeKi järjestää ympäri vuoden harjoituksia sekä junioreille että kokeneemmille pelaajille. Perinteisesti pääpaino on ollut junioripuolella, mutta koska junnutkin kasvavat aikuisiksi (tai ainakin ulos junnujen ikärajoista), on Lempäälään ajan myötä muodostunut aktiivinen aikuisjoukkue, joka osallistuu sekä virallisiin SM-sarjoihin että useisiin sarjojen ulkopuolisiin turnauksiin. Haemme jatkuvasti uusia junioreita, joten jos olet ultimatesta kiinnostunut 12-18-vuotias tyttö tai poika, ota ihmeessä yhteyttä ja tule tsekkaamaan mikä on meininki Pirkanmaan parhaassa juniorijoukkueessa. Yhteys seuraan: Juho Pulakka: juho.m.pulakka(at)gmail.com, 050 5557485 ja Carl Willandt: carl.willand(at)uta.fi, 044 5217687 Lisätietoa toiminnasta Lempäälän Kisan kotisivuilla.

Oulu

Oulun DisquitosDisquitos

Disquitos ry on vuonna 2005 perustettu liitokiekkoseura. Seuran päälajina on ultimate, jota harrastamme ympäri vuoden. Haemme jatkuvasti joukkoomme uusia pelaajia. Kaikki lajista kiinnostuneet – ikään, sukupuoleen, taitotasoon ja kuntoon katsomatta – ovat aina tervetulleita pelaamaan kanssamme. Yhteys seuraan: Kari Hulkko: info(at)disquitos.fi, 040 673 1613 Lisätietoa toiminnasta Disquitosin kotisivuilla ja Disquitosin Facebook-sivuilla. http://www.disquitos.fi

Pori

Pori Ultimate

Pori Ultimaten joukkue koostuu sekä tuoreista ultimatisteista että kokeneista konkareista. Treenaamme rennosti kerran viikossa, kesäkaudella nurmikentällä tai Yyterin sannoilla ja talvella sisätiloissa. Tavoitteenamme on pitää hauskaa, kehittyä ultimatessa, kohottaa kuntoa ja osallistua silloin tällöin harrasteturnauksiin, joista vuoden kohokohta on tietenkin Yyteri Beach Ultimate!

Mukaan ovat tervetulleita kaikki ultimatesta kiinnostuneet nuoret ja aikuiset, kuntotasosta tai urheilutaustasta riippumatta. Järjestämme yleensä touko-kesäkuussa alkeiskurssin, mutta mukaan voi tulla missä tahansa kohtaa vuotta. Laita viestiä ja tuu kokeilemaan!

Yhteys seuraan: Miikka 050 354 1366 tai pori.ultimate@gmail.com.

Lisätietoa toiminnasta:

https://www.facebook.com/poriultimate

https://www.poriultimate.fi

Sipoo

Sipoo Odd Stars (SOS)

Sipoossa järjestetään hallikaudella aloittelijoille yksi vuoro viikossa. Vuorolle saavat tulla kaikki uudet aikuispelaajat sekä juniorit. Vuorolla pyritään vetämään uusille pelaajille sopivia harjoituksia, jotta aloittelevista tähdistä kehittyisi taitavia pelaajia. Tämän lisäksi junioreille on myös oma harjoitteluryhmä, jolla on harjoitukset kaksi kertaa viikossa. Yhteys seuraan: Tatu Kokkonen, 045 639 2081, tatu.kokkonen(at)gmail.com. Lisätietoa toiminnasta Sipoo Odd Starsin Facebook-sivuilla.

Tampere

Tampereen yliopiston FreezeBeesFreezeBees (Tampereen yliopisto)

Tampereen yliopistolla toimii opiskelijaultimaten lajikerho FreezeBees ry. FreezeBees harjoittelee lukukauden aikana keskiviikkoisin. Vuoro on avoin kaikille yliopiston opiskelijoille. Kesäisin FreezeBeesin jäsenet käyvät yhteisillä vuoroilla UFO:n ja TT-Lättyjen kanssa sekä kerääntyvät sovitusti pelaamaan milloin minnekin. FreezeBees järjestää harjoitusten lisäksi silloin tällöin oheistoimintaa ja osallistuu aktiivisesti sarjapeleihin sekä opiskelijatapahtumiin. Yhteys seuraan: Miikka Mäkirinta, miikka.makirinta(at)student.uta.fi ja yhteydenottolomake. Lisätietoa toiminnasta FreezeBeesin kotisivuilla.

Tampereen Teknillisen Yliopiston TT-LättyTT-lätty (Tampereen teknillinen yliopisto)

Seura järjestää talvisin alkeistoimintaa alkeiskurssien muodossa. Uudet pelaajat ovat myös tervetulleita mukaan kaikkiin harjoituksiin.  Vuorot on tarkoitettu yliopisto-opiskelijoille ja niitä järjestetään talvisin 3 kertaa viikossa sekä kesäisin kerran viikossa. Yhteys seuraan: Anna Malm: anna.malm(at)student.tut.fi Lisätietoa toiminnasta TT-Lätyn kotisivuilla.

Unlimited Frisbee OrganizationUnlimited Frisbee Organization (UFO)

UFO on vuonna 1993 perustettu liitokiekkoseura, joka tarjoaa mahdollisuuksia sekä aloittaa laji että pelata ja treenata niin harraste- kuin SM-tasoillakin. UFO järjestää vuoden ympäri viikottaiset naisten ja miesten treenit sekä ultimaten peruskurssit ainakin kaksi kertaa vuodessa, kesällä ja talvella. Vuorojen ajat ja paikat löytyvät seuran nettisivuilta ja uudet pelaajat ovat aina vuoroille tervetulleita kokeilemaan lajia. Yhteys seuraan: Satu Sihvonen, satu.ufo(at)gmail.com, 040 738 5670 Lisätietoa toiminnasta Unlimited Frisbee Organizationin kotisivuilla. Seuraa myös UFOn naisia Facebookissa.

Turku

Turku TerrorTurku Terror

Turussa aktiivisesti toimiva seura Turku Terror järjestää sekä kesäisin että talvisin harjoituksia naisille, miehille ja aloittelijoille. Kaikenikäiset aloittelijat ovat tervetulleita alkeisvuoroille. Taitojen ja innostuksen lisääntyessä pelaajat voivat siirtyä miesten ja naisten vuoroille. Yhteys seuraan: Jutta Wuolamo: 040 553 0076, jwuolamo(at)hotmail.fi. Lisätietoa toiminnasta Turku Terrorin Facebook-sivuilla.

Turun Puistoultimate

Ultimate halukkaille ja kiinnostuneille rennolla otteella. Mukaan saa tulla kaiken tasoiset pelaajat sukupuoleen katsomatta. Tarkoituksena on pitää hauskaa ja liikkua yhdessä mukavan lajin merkeissä. Pelit ovat kaikille avoimia. Jos kiinnostusta löytyy, niin minkäänlaista aikaisempaa kokemusta lajista ei tarvita. Tarvitset päälle vain urheiluun sopivat vaatteet ja juoksemiseen soveltuvat kengät. Kaikki muu on valmiina. Paikan päällä kerrotaan pelin säännöt ja katsotaan hieman heittotekniikkaa niistä kiinnostuneiden kanssa. Mukaan voi tulla toki myös vaikka vain heittelemään frisbeetä tai käväisemään, jos aikataulut eivät anna enemmälle myöten. Lisätietoa toiminnasta Turun Puistoultimate Facebook-ryhmässä.

Vaasa

Vaasa Saints SM-ViikollaVaasa Saints

Vaasa Saints toimii Vaasan alueella aktiivisesti ja tekee yhteistyötä yliopiston liitokiekkoseuran Waasan WetoWoiman kanssa. Alkeiskursseja järjestetään perinteisesti syyskauden alussa ja alkeisvuoro toimii talvisin kerran viikossa. Kesäisin Vaasa Saints järjestää niin sanottuja starttivuoroja uusille pelaajille. Uudet pelaajat ovat tervetulleita myös seuran naisten ja junioreiden vuoroille. Seuran juniorivuoro toimii myös kerran viikossa ja se on tarkoitettu kouluikäisille pelaajille. Yhteys seuraan: Laura Lappalainen: laura.lappalainen(at)student.uwasa.fi. Juniorivastaava on Kirsi Pietilä: kirsi_pietila(at)hotmail.com Lisätietoa toiminnasta Vaasa Saintsin kotisivuilla ja Vaasa Saintsin Facebook-sivuilla.

Waasan WetoWoimaWaasan WetoWoima

Vaasan yliopiston liitokiekkokerho Waasan WetoWoima järjestää opiskelijoille ultimatevuoron kaksi kertaa viikossa. Vuoro on tarkoitettu Vaasan korkeakoulujen opiskelijoihin. Lisätietoa toiminnasta Waasan WetoWoiman kotisivuilla ja WWW:n Facebook-sivuilla.

Vantaa

Urheiluseura Loputon Hiki (LoHi)

Seuran treenit ovat avoimia kaikille aikuisille (aloittelijat ja opiskelijat mukaan lukien). Junnutoimintaa seuralla ei vielä ole, kannattaa kuitenkin kysellä mahdollisuuksista tulla pelaamaan. Meillä on mahdollista pelkästään pelailla mutta myös osallistua kilpatoimintaan. Otamme todella mielellämme uusia pelaajia treeneihin! Yhteys seuraan: jarmo(at)swampbeach.fi tai hurttia(at)gmail.com. Lisätietoa toiminnsta Loputtoman Hien kotisivuilla.

Vihti

Vihdin Rennot Heittelijät SM-ViikollaVihdin Rennot Heittelijät (ViRHe)

ViRHe koostuu 12–22 -vuotiaista, pääasiassa juniori-ikäisistä pelaajista. Seurassamme on niin omaksi ilokseen harrastavia kuin SM-sarja-/maajoukkuetasolla pelaavia. Toimintamme perusta on lasten ja nuorten liikuttaminen. Toimimme Vihdin kunnan alueella ja harjoituksemme ovat pääsääntöisesti Nummelassa ja Vihdin kirkonkylällä.

Tervetuloa mukaan liikkumaan ja pitämään hauskaa!

Yhteys seuraan: hellen.koskinen@virheultimate.fi

Lisätietoa toiminnasta ViRHeen kotisivuilla ja ViRHeen Facebook-sivuilla.