Golfista tuttu Innova tuo HBU:hun pelikiekon

Ultimatistit valloittavat jälleen kerran Helsingin Hietaniemen rannan tulevana viikonloppuna. Pelit saattavat herättää kummastusta lajin ulkopuolisille, mutta pelaajien kohdalla ihmetystä voi aiheuttaa turnauksen peliväline: Suomessa heikosti tunnettu Innova Pulsar.
Innova Pulsar Kuva: Innovadiscs.com
Innova Pulsar Kuva: Innovadiscs.com

Hietsu Beach Ultimate uutisoi tiistaina 2.7. Innovan Pulsar-ultimatekiekon olevan turnauksen virallinen pelikiekko. HBU:n järjestämisestä vastaava Saila Huhtiranta sekä Suomen Liitokiekkoliiton toiminnanjohtaja Jarna Kalpala ovat uudesta pelivälineestä innoissaan.

Innova Pulsar on ollut otsikoissa erityisesti Yhdysvalloissa, kun puoliammattilainen Major League Ultimate -sarja ryhtyi käyttämään sitä pelikiekkona totutun Discraft Ultra-Starin sijasta. Kiekon kehittelyssä ovat olleet apuna muun muassa MLU:n pelaajia ja valmentajia. Lopputuloksena on ollut läpimitaltaan hieman suurempi sekä syvempi liitokiekko. Ensikäden arvioissa Pulsar liitää kilpailijaansa vakaammin erityisesti pitkissä heitoissa.

”Uskon, että kiekko toimii moitteettomasti ja uppoaa pelaajille kuin kuuma veitsi voihin”, Huhtiranta sanoo. ”Harrastelijoilla on nyt HBU:ssa ainutlaatuinen tilaisuus kokeilla maailman parhaiden pelaajien käyttämää kiekkoa.”

– Olemme olleet hietsulaisten kanssa yhteistyössä useampi vuosi tarjoamalla oheisaktiviteettia. Pulsar on ollut myynnissä nyt pari viikkoa ja olimme miettineet kuinka saisimme sitä näkyviin, frisbeegolfiin erikoistuneen InnovaStoren manageri Janne Lahtinen kertoo.

– Voisi sanoa, että Hietsu Beach Ultimate on ikäänkuin lanseeraustilaisuus kiekolle.

Ultimate.fin tietojen mukaan Suomen Liitokiekkoliitolla ei kuitenkaan ole aikeita vaihtaa pelikiekon valmistajaa DIscraftista Innovaan, vaikka HBU on liiton alainen turnaus. Pulsarin käytöstä jatkossa ei ole keskusteltu ja kiekon tulevaisuus Hietsussakin riippuu todennäköisesti pelaajien vastaanotosta.

1 KOMMENTTI

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän