Turnausesittely: Windmill Windup, Amsterdam

Windmill2013_telttakyla_c_Annis_Tiira
Telttakylä kenttien vieressä. Kuva: Annis Tiira.

Windmill Windup on Euroopan suurin ultimateturnaus, joka pelataan nurmella. Tänä vuonna ultimateväki kokoontui Amsterdamiin 14.–16.6. ja pelaajia oli noin 1400. Turnaus on suosittu, joten sinne kannattaa ilmoittautua ajoissa. Pelattavat sarjat ovat avoin, naiset ja mixed. Tänä kesänä Windmilliin osallistui Suomesta naisten Up-projektin joukkue, jossa pelasi 17 naista kuudesta eri seurasta.

Telttaelämää vaihtelevissa säissä

Amsterdamiin pääsee kätevästi lentämällä. Turnausmaksuun kuuluu telttamajoitus. Hotellejakin lähistöltä löytyy, mutta telttailu kuuluu Windmill-turnauksen henkeen.

Ensimmäisen illan kova tuuli teki teltan pystyttämisestä haasteellista. Aamulla aurinko paistoi ja sai unohtamaan edellisen illan teltanpystytystaistelun. Myös arki- ja työasiat olivat hävinneet mielestä. Se telttailussa onkin parasta.

Taistelua joka pisteestä

Vaikka Windmill on tapahtumana rento, niin pelien taso on kova. Kokenutkin pelaaja pääsee varmasti haastamaan itsensä.

Pelit oli jaettu tasaisesti eri päiville, eikä niiden välissä ollut liian pitkiä taukoja. Up-joukkueella oli viikonlopun aikana yhteensä kahdeksan peliä. Pistekatto oli 15 ja peliaika 90 minuuttia (ensimmäisellä kierroksella 75 min). Kentät olivat hyvässä kunnossa ja huoltorakennukset löytyivät läheltä.

Up-projekti_Windmill_2013Turnaus pelattiin Swiss Draw -formaatilla. Jokaisella pisteellä on merkitystä, kun tietokone laskee joukkueelle aina kierroksen jälkeen sen sijoituksen maalierojen perusteella. Seuraavalla kierroksella vastakkain pelaavat joukkueet, joilla on sama tai lähes sama sijoitus. Sijoitukseen vaikuttaa myös vastustajan aiemmat pelit siten, että aiemmilla kierroksilla vahvasti pärjänneen joukkueen voittaminen vaikuttaa sijoitukseen positiivisemmin kuin häntäpään joukkueen voittaminen suurella maalierolla. Swiss Draw -systeemillä pyritään siihen, että joukkueet saisivat vastustajikseen kanssaan samantasoisia joukkueita. Up-joukkue voitti 4 peliä ja hävisi 4 peliä. Sijoitukseksi tuli 13/16.

Festarimeininkiä

Windmill-turnauksessa vallitsi rento festarimeininki. Iso teltta ja ulkona olleet pöydät täyttyivät illasta toiseen ultimatisteista. Bileissä laulettiin karaokea ja tanssittiin. Iltaohjelmassa oli myös muun muassa hauska Mingle Mingle -leikki, elokuvia, bändejä ja stand up -esityksiä.

Teltoissa myytiin ruokaa ja juomia pitkälle iltaan. Iltamenoja ja alueella hengailua ei missään nimessä kannata jättää välistä.

Kokemuksia rikkaampana kotiin

Kolme päivää hujahti vauhdilla pelatessa kovaa ja ulkona asuessa. Elämä on oikeastaan aika rentoa, kun keskittyy ultimateen, syömiseen, nukkumiseen ja hauskanpitoon joukkuekavereitten kanssa. Silloin eivät sateet, tuulet tai kylmät suihkutkaan haittaa liikaa.

Kotiin lähdettiin auringosta ja tuulesta punoittavin poskin, hyvillä mielin ja kokemuksia rikkaampana.

Windmill-turnausta suosittelen kaikille, jotka haluavat kansainvälistä pelikokemusta ja kovia pelejä ja jotka nauttivat ulkoilmaelämästä, ihmisistä ja rennosta tunnelmasta.

Kiitoksia mukavasta reissusta ja hyvistä peleistä Up-projektin joukkueessa pelanneet naiset ja meitä valmentaneet Henna Lehtonen, Laura Vaahtoranta, Marja Elonheimo ja Paula Sihto!

Turnausfaktat

Nimi: Windmill Windup
Paikka: Amsterdam
Aika: kesäkuu
Alusta: nurmi
Formaatti: Swiss Draw
Kesto: 3 päivää
Pelaajia: noin 1400 (joukkueita 80)
Hinta: joukkuemaksu 190 e/240 e (240 e sis. hiilijalanjälkimaksun), pelaajamaksu 60 e. Pelaajamaksuun kuuluu kolme aamupalaa, lauantai-illan ruoka ja telttamajoitus.
Lisätietoa: http://www.windmillwindup.com/

Plussat ja miinukset

+ Pienet ilot (kännykän latauspiste, saippuaa vessassa, wifi-yhteys)
+ Rento tunnelma
+ Festarimeininki
+ Pelien kova taso
+ Paljon ihmisiä
+ Bileet
+ Telttailu
+ Vohvelit kermavaahdolla ja mansikoilla
+ Aamupalasta tehtävät eväät
+ Hyvät järjestelyt

– Vaihtelevat säät (tuuli)
– Kylmät suihkut
– Telttailukamojen raahaaminen
– Tungos aamupalalla

Teksti: Anni Moilanen

 

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän