SM-Tour 2014 alkaa: Joukkueet syynissä

Ultimatefi_kiekkoOdotettu ultimaten SM-Tour 2014 käynnistyy tänä viikonloppuna. Ensimmäinen Tour pelataan Helsingin Siltamäessä, toinen Tour Tampereella kesäkuun lopussa ja kolmas Tour Jyväskylässä elokuun lopussa. Kolmella Tourilla kerättyjen pisteiden perusteella kaksi parasta joukkuetta naisissa ja avoimessa saavat paikan SM-finaalissa, ja seuraavat kaksi parasta kilpailevat pronssimitaleista. SM-finaalitapahtuma valtaa jälleen Brahen kentän Helsingissä syyskuun 13. päivä, jolloin kruunataan vuoden 2014 Suomen mestarit.

SM-Tour on avoin myös ulkomaalaisjoukkueille. Niiden tuloksia ei lasketa lopulliseen pistelaskuun, mutta ne tuovat tervetullutta lisäkilpailua Toureille ja tarjoavat naapurimaiden joukkueille joukkueille hyvätasoisen ulkoturnauksen.

Ykköstourin yhteydessä Siltamäessä pelataan myös neljän joukkueen harrastetour, johon osallistuvat harrastajajoukkueet.

Ultimate.fi seuraa SM-Touria tiiviisti koko kesän ajan, ja Ultimate.fin lisäksi päivityksiä tulee niin Ultimate.fin Facebookiin kuin Twitteriin, hashtag #ultimatetour.

Ultimate.fi vilkaisi Siltamäen Tour 1:n joukkueita sillä silmällä ja arvioi, mitä Tourilla on odotettavissa. Tekstissä ennakoidaan koko kautta, mutta joukkueet on järjestetty ensimmäisen Tourin lohkojakojen mukaan.

Tour 1: peliaikataulut >>

Tour 1: Siltamäen urheilupuisto, Pallomäentie 14, Helsinki >>

Avoin: Otso vastaan muut

Lohko A:

Otso – Hallitseva Suomen mestari. Vuosi vuodelta suurempi rosteri, jossa aina mukana uusia pelaajia. Otso on ollut Suomen vahvin seurajoukkue jo pitkään, ja on ennakkosuosikki myös ja erityisesti tälle kaudelle. Otson silmissä kiiltelee SM-kullan uusimisen lisäksi seurajoukkueiden MM-kilpailut elokuussa Italian Leccossa.

Jupiter – Pietarilainen JuPiter on Venäjän vanhin ultimateseura. Menneinä vuosina joukkue on härnännyt melko tasaväkisesti Suomen top4:ää, ja vaikka ei Tour-pisteitä kerääkään, sille häviäminen voi aina osoittautua suomalaisjoukkueille kohtalokkaaksi kaaviotippumisten ja niiden myötä pisteiden menetyksen kautta.

UFO Akatemia – UFO Akatemia on UFOn nuorempi sukupolvi, täynnä virtaa ja näyttämisen halua.

Lohko B:

UFO – UFO voisi olla nimeltään myös UFO Masters, niin pitkälle tamperelaisjoukkueen koostumus mukailee Leccoon lähtevän masters-joukkueen kokoonpanoa. Jaksavatko sedät vielä heilua nuorempien tahdissa SM-Tourilla, se nähdään peliviikonloppujen edetessä.

Disquitos – Oululaisjoukkue Disquitos on kulkenut SM-Tourin noviiseista kohti tasaista keskikastia jo pari vuotta ja parantanut peliään vuosi vuodelta.

U20 – Poikien juniorimaajoukkue hakee pelikokemusta kovassa seurassa heinäkuun junioreiden MM-kilpailuja varten. Juniorikisat pelataan Leccossa juuri ennen seura-MM-kisoja.

Lohko C:

Team – Perinteikäs helsinkiläisseura Team lähtee Tourille isolla joukkueella, josta löytyy Suomen kokeneimpia pelaajia mutta myös uutta junioriverta. Myös Teamilaisia motivoi Leccon seura-MM, jonne joukkueen vanhimmistoa on lähdössä tamperelaisen UFO Mastersin riveissä.

Saints – Kokenut ja tiiviisti yhteen hitsautunut vaasalaisseura Saintsin edustusjoukkue. Erinomaisia yksilöitä ja hyvää yhteispeliä, mutta rosterin kapeus voi aiheuttaa ongelmia.

Flying Steps – Pietarilainen Flying Steps siirtää kiekkoa balttialaisen nopeasti, mutta vahvat yksilöt eivät nosta jengiä parhaiden joukkoon.

JSW – Jyväskylän Liitokiekkoilijat tekee vuosien tauon jälkeen ensiesiintymisensä SM-tason nurmilla, mukanaan paljon uusia kasvoja. Tervetuloa mukaan!

Naiset: Tico puolustaa mestaruutta, Viima haastaa tosissaan

Lohko A:

Atletico – Hallitseva Suomen mestari Atletico vei vuoden 2013 Tourin puhtaalla pelillä. Nälkä kasvaa syödessä, eikä espoolaisille tänäkään vuonna varmasti riitä vähempi. Joukkue lähtee – tosin hieman eri koostumuksessa – myös Leccoon jahtaamaan menestystä.

Cosmic Girls – Cosmic Girls on venäjän menestyneimpiä naisjoukkueita, ja jengin pelaajia on ollut mukana mm. voittamassa Paganelloa. Siskokset Anna ja Sasha Pustovaya aiheuttavat yhteispelillään harmaita hiuksia suomalaisille vuodesta toiseen, eikä mikään suomalaisjoukkue selviäisi Toureista, jos pelaisi yhtä vähillä pelaajilla kuin Cosmic Girls.

U20 – Myös tyttöjen juniorimaajoukkue hakee pelikokemusta kovassa seurassa heinäkuun junioreiden MM-kilpailuja varten.

Lohko B:

UFO – Tampereen UFO nousi viime kaudella ulko-SM-finaaliin ensi kertaa seurahistoriassa ja matkaa tänä kesänä Leccoon. SM-Tourille tamperelaiset kuitenkin lähtevät uudistuneella joukkueella, eikä viime kauden menestyksen jatkuminen ole itsestään selvyys.

Saints – Saints on saanut täydennystä rosteriinsa niin Oulusta, Lahdesta kuin Turustakin, ja näillä vierasjaloilla vahvistettu vaasalaisjoukkue voi osoittautua tämän vuoden Tourin yllättäjäksi.

Team Welldone – ”Kypsään” ikään ehtineestä Teamin vanhemmasta joukkueesta ei maajoukkuekokemusta puutu. Pelivuosia on myös enemmän kuin monella muulla joukkueella yhteensä, ja mahdollista hidastunutta juoksuvauhtia nämä ketut kompensoivat peliälyllään.

Lohko C:

Team – Helsinki Ultimaten nuoremman joukkueen riveistä löytyy runsaasti kokemusta, vaikka joukkuen keski-ikä ei korkea olekaan. Teamilla on ilahduttavan paljon myös uusia pelaajia mukana.

Viima – Moninkertaisen Suomen mestarin Viiman edelliskausi meni siinä mielessä penkin alle, että paikka Leccoon jäi saavuttamatta. Naisten sarjan suurimmalla rosterilla pelaavat espoolaiset haluavatkin todennäköisesti korjata viime kauden epäonnistumisen ja pelata tosissaan paikasta SM-finaalissa. Siinä auttaa monen maajoukkuetaustaisen äitiyslomalaisen kuntoutuminen takaisin pelikentille.

Brilliance – Pietarilaisjoukkue Brilliancella on muutama erinomainen yksilö, mutta kokemuksen hakeminen on lähimpänä joukkueen tavoitteita.

Sexy Legs – Virolaisjoukkue Sexy Legs pelaa hyvää peruspeliä, mutta ei aiheuta suurempia ongelmia Suomen kärkijoukkueille.

Menikö ennustus metsään? Kommentoi ja ennusta paremmin!

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän