Naisten ja avoimen SM-sarjat jatkuvat ensi viikonloppuna Tampereella

Atleticon Vappu Reunanen hyppää katkaisemaan Helsinki Ultimaten Merituuli Rekolalle tarkoitetun syötön. Kuva: Juuso Pakarinen

Kesäkauden 2022 viimeinen SM-osaturnaus pelataan Tampereella tulevana viikonloppuna. Turnaus pelataan avoimessa sarjassa round robin -formaatilla eli kaikki joukkueet kohtaavat toisensa kerran. Naisten sarja pelataan kaksinkertaisena round robinina.

Avoin

Avoimessa sarjassa ovat mukana samat joukkueet kuin ensimmäisessäkin osaturnauksessa. Mukana ovat Otso, PirU, Helsinki Ultimate, Saints, UFO ja Helsinki Ultimate 2. Sarjassa ensimmäisenä on espoolainen Otso. Toisena sarjassa on pirkanmaalainen PirU. Nämä joukkueet ovat viime vuosilta tuttuja myös finaalipelistä. Kolmantena on Helsinki Ultimate ja neljäntenä Vaasa Saints, jotka ovat tuttuja joukkueita viimevuosien pronssiotteluista. Viidentenä on tamperelainen UFO ja viimeisenä Helsinki Ultimate 2. Sarjan tilanne on vielä auki, ja voitoilla on jokaiselle joukkueelle tarjolla mitaleja.

Ensimmäinen osaturnaus pelattiin ilman suuria yllätyksiä ja joukkueet ovat rankkauksen mukaisessa järjestyksessä sarjapisteissä. Oletettavasti toinenkin turnaus pelataan ilman yllätyksiä, ellei joukkueiden kokoonpanoissa tapahdu suuria muutoksia. Todennäköinen finaalikaksikko onkin aiemmilta vuosilta tuttu Otso – PirU, ellei edellisen viikonlopun ulkomaanmatka ole kuluttanut PirUn kokoonpanoa loppuun.

Naiset

Naisten SM-sarjaa jatketaan kolmen joukkueen voimin. Mukana ovat espoolainen Atletico, Helsinki Ultimate sekä nimensä veroinen Muu Suomi, joka koostuu tamperelaisen UFOn, Jyväskylä Sleepwalkersin, espoolaisen Viiman sekä oululaisen Disquitoksen pelaajista.

Ensimmäisen osaturnauksen – ja yhdeksän edellistä ulkokauden Suomen mestaruutta – voittanut Atletico on myös toisen osaturnauksen ennakkosuosikki. Kottaraiset eivät saaneet parvea lentämään Euroopan seuramestaruuskisoihin, joten kymmenes kansallinen mestaruus kruunaisi kauden.

Sarjassa toisena on tuttuun tapaan Helsinki Ultimate. Stadin Pirkot turkulaisine sisarineen nappasivat seurojensa miesten kanssa mixed-sarjan Suomen mestaruuden aiemmin tällä kaudella, joten kenties hyvä tekemisen meininki jatkuu myös naisten sarjan puolella.

Ensimmäisen osaturnauksen yllättäjä oli Muu Suomi, joka onnistui voittamaan Helsinki Ultimaten ensimmäisenä pelipäivänä. Treenileiriviritelmistä huolimatta joukkuepeliä ei lopulta päästykään hiomaan turnausten välissä, joten joukkueen täytyy luottaa vanhoihin tutkapareihin. Kavereiden löytämisessä auttaa se, että valtaosa joukkueen pelaajista on pelannut vuosien varrella naisten sarjaa usean eri seuran väreissä.

Teksti: UFO