SM-sarjan toisessa osaturnauksessa käytiin hurja taisto finaalipaikoista

Aikuisten SM-sarjojen toinen ja viimeinen tour-viikonloppu pelattiin Pirkkahallin kentillä Tampereella. Avoimen sarjassa päästiin näkemään mielenkiintoisia käänteitä viikonlopun aikana. Myös naisten sarjan finaalikaksikko ratkaistiin vasta viimeisessä pelissä.

Avoin

Avoimen sarjan toisessa osaturnauksessa pelattiin round robin samaan tapaan kuin ensimmäisessäkin osaturnauksessa. Turnaukseen myös osallistuivat samat joukkueet kuin ensimmäiseenkin. Osa peleistä oli epätasaisia, mutta viikonloppuna päästiin näkemään myös äärimmäisen jännittäviä hetkiä. Viikonlopun tärkeimmät pelit pelattiin PirUn, Saintsin, Otson ja Helsinki Ultimaten välillä. Kaikilla joukkueilla oli hyvät mahdollisuudet päästä finaaliin.

PirUn ensimmäisessä ottelussa vastaan tuli Saints. PirU sai otteluun mahtavan 0–3 lähdön, mutta Saints tasoitti pelin 3–3:een. Tämän jälkeen nähtiin useita katkomaaleja ja lopulta pelissä päästiin puoliajalle tilanteessa 8–7. Toinen puoliaika oli PirUn hallinnassa ja PirU veikin ottelun lopulta 10–13.

Toinen jännittävä ottelu pelattiin PirUn ja Helsinki Ultimaten välillä. Peli alkoi tasaisesti, mutta ennen puoliaikaa Helsinki Ultimate sai otettua jopa kolme katkomaalia, jonka ansiosta Helsinki vei ottelun puoliajalle tuloksella 6–8. Pelin toisella puoliskolla ei nähty enää katkomaaleja, vaan joukkueet veivät hyökkäyksensä täydellisellä varmuudella maaliin, joten ottelu päättyi lukemiin 11–14.

Lopuissa otteluissa ratkaistiin joukkueiden sijoitukset sarjan osalta. Otso varmisti osaturnauksen ja avoimen sarjan voiton voittamalla kaikki pelinsä päästämättä vastustajaa kaksinumeroisiin pisteisiin. Helsinki Ultimate tuli osaturnauksen toiseksi ja PirU kolmanneksi. Joukkueet olivat sarjan osalta tasapisteissä ja ansaitakseen finaalipaikan Helsingin olisi tullut voittaa PirU suuremmalla maalierolla kuin mitä he hävisivät ensimmäisessä osaturnauksessa, jossa peli päättyi myös 11–14, mutta PirUlle. Lopullisen sijoituksen ratkaisi joukkueiden kaikkien pelien maaliero, joka oli 41–47 PirUn hyväksi. Tällöin pronssipeliin päätyivät Helsinki Ultimate 1 ja Vaasa Saints. Liitto sai kuitenkin ilmoituksen, että Vaasa Saint ei kuitenkaan pysty osallistumaan finaalitapahtumassa järjestettävään pronssiotteluun. Sarjavastaavat parhaillaan pyrkivätkin tulkitsemaan sääntöjä, miten tässä tapauksessa sarjan suhteen tulisi toimia.

Viimeisistä sijoista pelattiin Helsinki Ultimate 2:n ja UFOn välillä. Ensimmäisessä osaturnauksessa UFO otti voiton tiukasti lukemin 11–9. Helsinki otti pelissä alkuun vahvan lähdön ja veikin pelin puoliajalle lukemin 3–8. UFOn toisen puoliajan tasonnostosta huolimatta peli päättyi 11–15 Helsinki Ultimate 2:lle. Tässäkin tapauksessa joukkueet olivat tasapisteissä, ja keskinäisten otteluiden maaliero ratkaisi viidennen sijan Helsinkiin.

Naiset

Toinen osaturnaus käynnistyi tilanteessa, jossa jokaisella joukkueella oli mahdollisuus finaalipaikkaan. Viikonlopun ensimmäisessä pelissä Atletico voitti Helsinki Ultimaten selvästi lukemin 15-4. Helsinki Ultimaten toinen peli oli kuitenkin viikonlopun tiukin, kun Muu Suomi ja Helsinki Ultimate tekivät pisteitä lähes vuorotellen koko pelin ajan. Lopulta peli ratkesi universepisteessä Helsinki Ultimaten hyväksi lukemin 11-10. Lauantain viimeisessä pelissä Atletico ja Muu Suomi kävivät voitosta tiukan kamppailun. Atletico onnistui ottamaan heti pelin alkuun muutaman pisteen kaulan, eikä Muu Suomi onnistunut yrityksistä huolimatta pääsemään Atleticon ohi missään vaiheessa peliä. Peli päättyi lopulta lukemiin 12-15.

Lauantain tiukkojen pelien jäljiltä kaikkien joukkueiden peli-ilme oli tiukentunut sunnuntaille. Päivän ensimmäisen pelin pelasivat Helsinki Ultimate ja Muu Suomi, pelin päättyessä Muu Suomen voittoon lukemin 15-6. Toisessa pelissään Muu Suomi lähti tavoittelemaan voittoa siihen asti lyömättömästä Atleticosta, mutta tasaisen alun jälkeen Atletico onnistui karkaamaan ja peli päättyi lukemin 14-7.

Viimeistään tässä vaiheessa alkoi spekulointi finaaliipaikoista. Atletico oli ollut voittamaton jokaisessa pelissään, mutta Muu Suomi ja Helsinki Ultimate olivat pelanneet lähes identtisesti toisiaan vastaan Tour 1:lla ja Tour 2:lla. Molemmat joukkueet olivat voittaneet universepisteessä sekä saaneet selvän voiton. Keskinäisten otteluiden maaliero oli kuitenkin täpärästi kahden maalin erolla Muu Suomen hyväksi ja näin ollen se oli finaalipaikassa kiinni. Muu Suomi oli kuitenkin hävinnyt kaikki ottelunsa Atleticoa vastaan ja Helsinki Ultimatella oli vielä yksi peli Atleticon kanssa pelaamatta. Näin ollen voittamalla Atleticon Helsinki Ultimate lunastaisi paikan finaalista.

Sunnuntain jännittävin peli olikin viimeisenä pelattu Helsinki Ultimate – Atletico. Pelin ensimmäisen puoliskon joukkueet etenivät rinta rinnan ja puoliajalle mentiin lopulta Atleticon johtaessa tiukasti 6-7. Helsinki Ultimaten onnistui vielä tasoittaa peli, mutta tämän jälkeen Atletico lähti karkuun, ja peli päättyi lukemiin 7-11.

Naisten finaalissa kohtaavat kymmenettä peräkkäistä ulkokauden Suomen mestaruuttaan jahtaava Atletico sekä tamperelaisen UFOn, Jyväskylä Sleepwalkersin, espoolaisen Viiman sekä oululaisen Disquitoksen pelaajista kasattu Muu Suomi.