Espoolaiset voittoon Vuosaaressa

Ultimate.fin artikkelikuva 1

Ulkokauden SM-sarja potkaistiin käyntiin single gender tourilla Vuosaaressa. Järjestävänä seurana toimi EUC. Avoimessa sarjassa nähtiin kuusi joukkuetta: Helsinki Ultimate 1 ja 2, Muu Suomi, Otso, Otso2 ja PirU. Naisten sarjassa pelasi Atletico, ERHe, Helsinki Ultimate, Kottaraiset ja Viima. Avoimessa sarjassa pelattiin 7v7 ja naisten sarjassa 5v5. Tarkemmat tulokset löytyvät osoitteesta http://www.ultimate.fi/pelikone.

Päivä 1 avoin sarja

Lauantaiaamu käynnistyi seurojen sisäisillä mittelöillä, kun Otso ja Otso2, sekä Helsinki Ultimate 1 ja 2 kohtasivat toisensa. Molemmissa otteluissa seurojen ykkösjoukkueet voittivat 15-4.

Päivän tiukimmat väännöt nähtiin Otso2 toimesta, kun ottelut Muu Suomea, sekä Helsinki Ultimate 2 vastaan menivät universe-pisteeseen asti. Kisaisäntien joukkue ei tällä kertaa kyennyt kääntämään pisteitä voitoksi ja jäi voittotta ensimmäisen päivän päätteeksi. Helsinki Ultimate 2 ja Muu Suomi molemmat päättivät lauantain yhteen voittoon. Molemmat joukkueet kärsivät tappion PirU:a, sekä Helsinki Ultimate 1 vastaan.

Otso vastaan Helsinki Ultimate 1 pelissä Otso onnistui viemään pelin erittäin vahvan ensimmäisen puoliajan avulla. Otso onnistui breikkaamaan helsinkiläisten hyökkäyksen jopa neljä kertaa ensimmäisellä puoliskolla. Toisella puoliskolla pisteitä vaihdettiin tasaiseen tahtiin pelin loppuun asti.

Otso jatkoi vahvaa puolustuspelaamistaan päivän viimeisessä pelissään PirU:a vastaan. Otson lähtiessä hyökkäämään edettiin 5-4 tilanteeseen pisteitä tasaisesti vaihdellen, minkä jälkeen alkoi tapahtumaan. Otso onnistui viemään pelin puoliajalle kolmella breikillä putkeen. Toisella puoliskolla Otso teki yhteensä viisi katkomaalia ja vei ottelun lukemin 15-6. Peli oli myös siitä erityinen tärkeä molemmille joukkueille, että se oli suomalaisjoukkueiden ensimmäinen EUCS-peli. Pelistä molemmat joukkueet saivat rankingpisteitä European Ultimate Federation alaiseen ranking systeemiin, jonka pohjalta jaetaan seurajoukkueiden EM-kisojen lopputurnaukseen paikat. Kauden päätteeksi rankingin top 16 joukkuetta etenevät lopputurnaukseen.

PirU onnistui kuitenkin päivän kaksi ensimmäistä peliään voittamaan erittäin vakuuttavin lukemin. Molemmat ottelut päättyivät pirkanmaalaisten hyväksi 15-1. Myös Helsinki Ultimate 1 onnistui voittamaan kaksi kolmesta pelistä ensimmäisenä päivänä.

Päivä 1 naisten sarja

Naisten sarjassa ensimmäinen päivän päätteksi Kottaraiset, sekä Helsinki Ultimate onnistuivat voittamaan molemmat pelinsä. Päivän tiukin peli nähtiin Kottaraisten ja Atleticon välillä, mikä päätyi Kottaraisten voittoon lukemin 15-10. Puoliajalle mentäessä tulostaulu näytti melko yksipuoliselta, kun Kottaraiset johtivat lukemin 8-3. Atletico otti kuitenkin vaikuttavat kolme katkomaalia putkeen melkein heti toisen puoliajan alkuun, ja kavensivat pelin parhaillaan kahden maalin päähän. Vahvasti käynnistynyt puoliaika Atleticolla ei kuitenkaan pysynyt yllä ja Kottaraiset onnistuivat muutaman katkomaalin turvin viemään pelin 15-10 nimiinsä.

Kottaraisten ja Helsinki Ultimaten keskenäinen peli oli vielä sunnuntaina edessä, mikä olisi hyvinkin voinut olla tourin ratkaiseva ottelu. Helsinki Ultimatella oli myös vahvasti pelannut Atletico asettumassa vastaan seuraavana päivänä. Viime vuonna yhteisjoukkuueella pelanneet ERHe ja Viima pääsisivät kohtaamaan sunnuntaina, joten monia mielenkiintoisia otteluita oli vielä edessä.

Päivä 2 avoin sarja

Toisen päivän teemana, ainakin aamupeleissä, oli rankkasateiden ja erittäin kova tuulen takia paikkapuolustus. Kiekot lipsuivat pelaajien käsistä ja heittelehtivät tuulen mukana, mutta pääosin pelin laatu pysyi korkeana. Otso onnistui jatkamaan vahvoja otteitaan eiliseltä ja vei pelinsä Muu Suomea ja Helsinki Ultimate 2 vastaan melko reippain lukemin. Samalla he varmistivat tourin voiton puhtaalla pelillä.

Otson voittojen myötä ei PirU:lla tai Helsinki Ultimatella ollut enää mahdollisuuksia voittaa touria. Joukkueet kohtasivat turnauksen viimeisessä ottelussaan toisensa ja taistelivat kakkossijasta, sekä tärkeistä sarjapisteistä. Ottelu oli huikeita hetkiä täynnä, ja vaikka sade oli jo laantunut, teki kova tuuli pelaamisesta ajoittain hyvinkin haastavaa. Pelissä tuli erittäin paljon katkoja ja molemmat joukkueet onnistuivat tekemään 5 katkomaalia. Helsinkiläiset onnistuivat viemään pelin vakuuttavasti puoliajalle tilanteessa 8-4 tekemällä neljä katkomaalia putkeen. Toisen puoliajan käynnisti Aleksi Pelto callahan-maalilla pirkanmaalaisten hyväksi. Pisteitä vaihdeltiin tasaiseen tahtiin ja helsinkiläiset näyttivät jo karkaavan voiton kanssa, mutta PirU onnistui kolmen perättäisen katkomaalin turvin viemään pelin universepisteeseen asti. PirU olisi vielä yhden katkomaalin lisää tarvinnut, mutta helsinkiläiset onnistuvat kantamaan kiekon maaliin, kun Oskar Kunnas lopulta syötti Okko Winqvistille ratkaisevan maalin.

Helsinki Ultimate 2 onnistui myös viemään viimeisen ottelunsa Muu Suomea vastaan voittamalla pelin universe-pisteellä. Ottelusta sai erittäin tärkeitä sarjapisteitä finaalitapahtumaa pelattavaa pronssiottelua silmällä pitäen. Tässäkin pelissä nähtiin myös erittäin paljon katkomaaleja, johon kovalla tuulella oli varmasti osansa.

Tour 1 voittajat avoin sarja: Otso

Päivä 2 naisten sarja

Naisten sarjassa päästiin myös kokemaan kovaa tuulta ja sateita, ja paikkapuolustus oli myös vahvasti läsnä käytännössä jokaisella joukkueella.

Tourin voittamisen kannalta tärkeä ottelu Helsinki Ultimaten ja Kottaraisten välillä päättyi Kottaraisten voittoon lukemin 15-8. Erittäin vahva ensimmäin puolisko päättyi Kottaraisten hyväksi jopa 8-2. Helsinki Ultimate kuitenkin heräsi peliin mukaan toisella puoliajalla ja pisteitä käytännössä vaihdeltiin tasaisesti. Herääminen kuitenkin tapahtui helsinkiläisten kannalta valitettavan myöhään, eikä piste-eroa enää kyetty kuromaan umpeen.

Espoon derbyssä vastakkain asettuivat ERHe ja Viima. Viima onnistui viemään ottelun nimiinsä erittäin vakuuttavian lukemin 15-5. Viima aloitti vahvasti tekemällä viisi maalia putkeen, johon ERHe kuitenkin vastasi kolmella maalilla omasta takaa. Tämän jälkeen peli kuitenkin jatkui käytännössä yhteen suuntaan, kun Viima takoi katkomaalin toisensa perään sisään.

Päivän päätteeksi käytiin vielä tärkeä ottelu tourin kakkossijasta Atleticon ja Helsinki Ultimaten välillä. Helsinki Ultimaten peli näytti paikoin hyvin vahvalta, mutta kova tuuli ja Atleticon paikkapuolustus purivat pahasti. Monen pitkän hallussapidon päätteeksi helsinkiläiset eivät onnistuneet kantamaan kiekkoa maaliin asti, josta espoolaiset rankaisivat hyvinkin nopeasti. Lopulta Atletico onnistui viemään pelin turvallisesti nimiinsä lukemin 15-5 ja varmistaen tourin kakkossijan itselleen.