Hietsu Beach Ultimate turnausraportti

Kuvakollaasi aiemmilta vuosilta

Hietsu Beach Ultimate (HBU) 2024 pelattiin 6. – 7.7. Hietaniemen rannalla vaihtelevissa sääolosuhteissa. Säätiedotus lupaili turnaukseen kovaa tuulta ja vesisadetta, mutta onneksi pahimmalta vältyttiin tällä kertaa. Kentät rakennettiin lauantaiaamuna ukkosen jyristessä ja vesisateen piiskatessa, mutta pelien alkuun sää selkeni ja päivä oli lopulta jopa aurinkoinen. Sunnuntaina pelaajat kastuivat satunnaisissa kuurosateissa, mutta se ei peli-intoa himmentänyt.

Turnaukseen osallistui 16 joukkuetta, joista 8 aloitti Power pooleista ja 8 Challenger pooleista. Järjestäjän ennusteet pitivät paikkansa ja ennakkosuosikit UFBG, EsKon Levytys ja 2000 päätyivät top kolmoseen. EsKon Levytys ja 2000 kohtasivat finaalissa, jonka EsKo vei selkein lukemin jättäen 2000:n hopeasijalle. UFBG puolestaan kohtasi järjestäjäseuran ERHe 1 & only -joukkueen ja nappasi itselleen pronssia.

Pronssipelissä mittaa toisistaan ottivat siis jo alkulohkoissa kohdanneet ERHe 1 & only sekä UFBG. Alkulohkon pelissä ERHe vei voiton niukasti universe-pisteellä. Pronssipelissä Lauri Saksan (UFBG) profetia (“jos olisi ollut pidempi peli, oltaisiin voitettu”) kävi toteen ja UFBG vei pronssipelin kokenein ottein omiin nimiinsä lukemin 6 – 4. ERHeen mukaan peli oli tiukka vääntö, mutta ehkäpä ERHeen pienempi rosteri painoi jaloissa ja pronssin voitto jäi saavuttamattomaksi.

Finaaliottelussa vastakkain pelasivat EsKon Levytys sekä 2000. EsKo dominoi finaalipeliä vahvasti ja se näkyi lopputuloksessakin: peli päättyi EsKon hyväksi 10 – 3. 2000-joukkueesta kommentoitiinkin, että peli meni vahvasti EsKolle, vaikka kovasti he yrittivät “revengeä” hakea. Joukkueet kohtasivat myös alkulohkon peleissä ja silloin peli päättyi EsKon voittoon hieman tasaisemmin luvuin 8 – 6. EsKo olikin syystä juhlatunnelmissa finaalin jälkeen: HBU:n voitto oli seuran ensimmäinen turnausvoitto. Onnea EsKon Levytykselle!

Challenger poolissa nähtiin tiukkoja pelejä myöskin. Top kasiin Challenger poolista voitokkaiden pelien myötä ponnistivat ToTo sekä EUC:n pääosin U17-junioreista koostuva joukkue EUCactus. ToTo päihitti ERHeen toisen joukkueen BERHeen ja eteni top kasiin, mutta kohtasi siellä sunnuntaiaamuna neljännesvälierissä ERHeen ykkösjoukkueen ERHe 1 & only:n, joka ei antanut ToTon voittoputken jatkua. EUCactus koki samankaltaisen kohtalon päihitettyään Hikisen UFO:n ristipeleissä selkein lukemin. Sunnuntaiaamuna EUCactusta vastassa neljännesvälierissä oli turnauksen tuleva voittajajoukkue EsKon Levytys, joka katkaisi EUCactuksen matkan kohti lokkipatsasta.

Turnauksen spirit-palkinto meni tänä vuonna Challenger poolissa pelanneelle EUCalyptus-joukkueelle. EUCalyptus on EUC:n toinen joukkue turnauksessa ja koostuu myös osittain U17-pelaajista. EUCalyptus pelasi kovaa, mutta siististi ja positiivisella asenteella. Joukkueen spirit-tulos olikin reippaasti keskivertoa korkeampi. Onnea spirit-voittajalle!

Hietsu Beach Ultimate -turnauksessa spiritillä on iso merkitys, sillä aloittelijoille suunnattu turnaus kerää joka vuosi uusia pelaajia ja osalle turnaus saattaa olla ensimmäinen oikea ultimateturnaus tai ainakin ensimmäinen rantaturnaus. Uusille pelaajille halutaan tarjota positiivisia kokemuksia lajin parissa ja esitellä ultimaten parhaita puolia: hyvää spirittiä ja yhteisöllisyyttä pienehkön lajin sisällä. Tänäkin vuonna turnauksesta löytyi ensikertalaisia HBU-kävijöitä. ERHeläinen Minttu kommentoi, että Hietsu oli hyvä ja opettavainen kokemus. Minttu aikoo ehdottomasti tulla ensi vuonna uudestaan. Erityisesti Minttu iloitsee sunnuntain toisessa pelissä tekemästään kolmesta maalista. Rantapeleistä piti myös elämänsä toisen rantaturnauksen pelannut Dayla: “Hiekka rohkaisee dyykkaamaan, se on hienoa!” Dayla jäi kuitenkin kaipaamaan sisäpelien nopeatempoisuutta sekä pitkiä heittoja ja hakuja, jotka haastavassa tuulessa jäivät vähemmälle tällä kertaa. Daylan varpaat olivat myös koetuksella: “Kukaan ei varoittanut, mitä hiekka voi tehdä jaloille!” Turnausta kommentoi lisäksi tuore ERHeläinen Abhinav: “Oli kiva saada kurkistaa, mitä tapahtuu kulissien takana turnausta järjestäessä.” Tuuli ja sade toivat oman twistinsä pelaamiseen, mutta Abhinav antaisi silti kokemukselle arvosanan 11/10.

Tulokset

1. EsKon Levytys

2. 2000

3. UFBG

4. ERHe 1 & only

5. ERHe 3

6. The Experience

7. EUCactus

8. ToTo

9. EsKon Levähdys

10. BERHe

11. Hikinen UFO

12. ER-hehe

13. JSW

14. EUCalyptus – Spirit-voittajat!

15. ViRHe

16. Superjunnut++

Spirit-tulokset

1. EUCalyptus

2. ViRHe & JSW

4. EUCactus

5. ER-hehe

6. UFBG

7. EsKon Levähdys

8. The Experience

9. Superjunnut++

10. ERHe 1 & only & BERHe

12. ToTo13. ERHe 3

14. EsKon Levytys

15. Hikinen Ufo

16. 2000

teksti: Tiia Junnikkala

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän