Ilmoittautuminen vuoden 2025 arvokisojen pelaajarinkeihin on auki

Neljän kuvan kollaasi, jossa vasemmassa yläkulmassa saksan U24-mixedmaajoukkueen pelaaja heittää suomalaisen markkerin takaa, oikeassa yläkulmassa Saksan naisten master-maajoukkueen pelaaja tavoittelee kiekkoa ilmasta suomalaispelaajan kanssa, oikeassa alakulmassa Suomen U20 avoimen maajoukkueen pelaaja levyttää kiekkoon ja vasemmassa alakulmassa Saksan beach ultimate -maajoukkueen pelaaja heittää kahden suomalaispelaajan välistä.
Suomalaistunnelmia aiemmista arvokisoista.

Vuonna 2025 pelataan neljät ultimaten arvokisat: U20 EM-kisat, U24 MM-kisat, master-sarjojen EM-kisat sekä beach ultimaten MM-kisat. Liitokiekkoliitto käynnisti kaikkiin turnauksiin valmentaja- ja managerihaun, jonka ensimmäisessä vaiheessa saatiin täytettyä osa paikoista. Haku jatkuu toistaiseksi siten, että liiton hallitus voi hyväksyä soveltuvat hakemukset saapumisjärjestyksessä.

Myös pelaajarinki-ilmoittautuminen on avattu kaikkiin kisoihin. Pelaajarinki-ilmoittautumisten lomakkeet ja turnauskohtaiset aikarajat löytyvät jäljempänä tästä artikkelista.

Valmentajahaun ja pelaajarinki-ilmoittautumisten päättyminen määräytyy kisajärjestäjien asettamien aikarajojen perusteella. Käytännössä joukkueprojektilla täytyy olla vetäjä ja riittävä määrä sitoutuneita pelaajia ennen joukkuemaksun maksamista, joten kaikkien arvokisaprojekteista kiinnostuneiden on tärkeää ilmoittautua mahdollisimman pian. Ilmoittautuminen pelaajarinkiin ei vielä ole sitova, vaan sitoutumista kysytään ringissä olevilta siinä vaiheessa, kun projektin vetäjä ja kustannusarvio on tiedossa.

Tällä hetkellä yhdenkään turnauksen aikajana ei vielä ole tiedossa, mutta tarvittaessa valmentajahaun ja pelaajarinki-ilmoittautumisten takarajoja aikaistetaan.

U20 EM-kisat

European Youth Ultimate Championships (EYUC) 2025 pelataan heinä-elokuussa ja turnauksen kesto on 5-7 päivää. Turnauksen sijainti varmistuu syyskuussa 2024. Turnauksessa kisataan U20-ikäluokassa eli osallistua voivat kaikki 1.1.2006 jälkeen syntyneet, jotka ovat vähintään 12-vuotiaita.

Liiton hallitus on valinnut U20 avoimen maajoukkueen valmennustiimiksi LeKi juniorivalmentajan Leevi Cederlöfin ja EUC juniorivalmentajan Antti Järven. Joukkueen manageriksi valittiin EUC junioreiden valmentaja Meeri Mäkihelmi. Useamman joukkueen muodostuminen ei ole realistista, joten valmentaja- ja managerihaku EYUC2025-kisoihin on päättynyt.

Avoimen joukkueen pelaajarinkiin voivat ilmoittautua kaikki pelaajat sukupuoleen katsomatta. Pelaajaringin sukupuolijakauman perusteella on mahdollista, että joukkue ilmoitetaan lopulta mixedsarjaan.

Ilmoittaudu EYUC2025 pelaajarinkiin viimeistään su 20.10.:

U24 MM-kisat

World Under-24 Ultimate Championships (WU24) 2025 pelataan 21.-28.6. Logroñossa, Espanjassa. U24-ikäluokassa voivat pelata kaikki 1.1.2002-31.12.2011 syntyneet.

U24-mixedmaajoukkueen valmentaja- ja managerihaku on edelleen auki. Tervetulleita ovat myös sellaiset hakijat, jotka haluaisivat toimia osana tiimiä, mutta joilla ei ole kontakteja omasta takaa. Alustavaa kiinnostusta osaksi valmennustiimiä on jo olemassa, joten yksittäiset hakijat voidaan saattaa keskustelemaan keskenään ja katsomaan, löytyisikö yhteinen sävel.

Kuten U20-sarjassa myöskään U24-sarjassa useamman joukkueen muodostuminen ei ole liiton hallituksen arvion mukaan realistista, joten avoimen ja naisten joukkueprojektit on peruttu ja pelaajarinki-ilmoittautuminen avataan vain mixedjoukkueeseen.

Ilmoittaudu WU24/2025 pelaajarinkiin viimeistään su 20.10.:

Master-sarjojen EM-kisat

European Master Ultimate Championships (EMUC) 2025 pelataan alustavan tiedon mukaan 17.-20.7. Malmössä. Turnauksessa on tarkoitus pelata avoimen, naisten ja mixedin master (naiset 30+ / miehet 33+), grand master (37/40+) ja great grand master (45/48+) -sarjat.

Liiton hallitus on valinnut avoimen sarjan mastermaajoukkueen päävalmentajaksi Roni Hotarin. Avoimen joukkueen managerihaku on kuitenkin edelleen auki.

Kaikkien muiden joukkueiden osalta valmentaja- ja managerihaku on edelleen auki. Pelaajarinki-ilmoittautuminen avataan kaikkiin joukkueisiin.

Ilmoittaudu EMUC2025 pelaajarinkeihin viimeistään su 3.11.:

Beach ultimaten MM-kisat

World Beach Ultimate Championships (WBUC) 2025 pelataan 2.-8.11. Algarvessa, Portugalissa. Turnauksessa on oletettavasti tarkoitus pelata avoimen, naisten ja mixedin aikuisten (16+), master (naiset 30 / miehet 33+), grand master (37/40+) ja great grand master (45/48+) -sarjat. Valmentaja- ja managerihaku kaikkiin joukkueisiin on edelleen auki ja myös pelaajarinki-ilmoittautuminen on avattu kaikkiin joukkueisiin.

Ilmoittaudu WBUC2025 pelaajarinkeihin viimeistään su 3.11.:

Lisätietoa

SLKL toiminnanjohtaja, toiminnanjohtaja@liitokiekkoliitto.fi

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän