Miten voi vaikuttaa kotimaan kilpailutoimintaan?

Suomen Liitokiekkoliiton artikkelikuva

Liitokiekkoliiton alla pelataan ultimatea U17-junioreiden, mixedin, naisten ja avoimen sarjoissa. Myös master-sarjoja järjestetään kiinnostuksen mukaan. Koska lajiyhteisö on pieni, halutaan kilpailutoiminta rakentaa palvelemaan mahdollisimman hyvin olemassa olevien seurojen ja joukkueiden tilannetta, mutta myös mahdollistamaan lajin kasvu.

Paras aika vaikuttaa kotimaan kilpailutoiminnan päätöksentekoon on kausien vaihteessa eli syyskuussa tai maaliskuussa.

Keskustelutilaisuus naisten sarjan tilanteesta ke 11.9. klo 19.30-21.00

Tilaisuudessa käydään läpi kesällä tehdyn kyselyn tuloksia sekä pohditaan ratkaisuita. Tämä on mahdollisuus keskustella, jotta kilpailutoimikunnan kokous talven 2024-2025 sarjamääräyksistä ja kesän 2025 kalenterista sujuu tehokkaasti.

Ilmoittautuminen tapahtuu sähköisellä lomakkeella. Lomakkeella on myös mahdollista ilmoittautua ”ehkä”-statuksella. Ilmoittautuneiden määrän näkee täältä.

Tilaisuus järjestetään etänä Google Meetissä ja linkin saa ilmoittautumislomakkeelta. Tervetulleita ovat kaikki riippumatta sukupuolesta, takana olevista pelivuosista tai pelaajauran aktiivisuuden tasosta tulevaisuudessa.

Ehdota muutoksia sarjamääräyksiin viimeistään su 15.9.

Sarjamääräykset määrittelevät muun muassa sen, pelataanko sarjaa osaturnausmuotoisena vai runkosarjamuotoisena. Sarjamääräyksiä voidaan muuttaa ennen kauden alkua liiton hallituksen tai seuran aloitteesta. Muutosehdotukset käsittelee seurojen edustajista koostuva SLKL kilpailutoimikunta.

Muutosehdotukset tulee lähettää viimeistään su 15.9. osoitteeseen elisa.pursiainen@liitokiekkoliitto.fi, jotta ne saadaan mukaan kilpailutoimikunnalle lähetettävään kokonaissehdotukseen ja niistä toivottavasti ehditään keskustella seurojen päättävissä elimissä. Pienempiä muutosehdotuksia on mahdollista saada läpi myös esittämällä ne vasta kilpailutoimikunnan kokouksessa.

Hallikauden 2023-2024 sarjamääräykset löytyvät Ultimate.fin Liitokiekkoliitto-osion tietopankista. Hallikauden 2024-2025 sarjamääräysten suoraan kommentoitava työversio on lähetetty kilpailutoimikunnan edustajille sähköpostitse.

Vastaa kesäkauden kehittämiskyselyyn viimeistään su 22.9.

Kesäkauden kehittämiskyselyyn voi vastata yksittäisenä pelaajana tai seurana. Tavoitteena on selvittää yleinen mielipide kaudesta, jotta seuraavan kesäkauden kalenteria voidaan tarvittaessa muokata sopivammaksi. Kehittämiskyselyn perusteella on aiemmin muun muassa lisätty mixed-osaturnausten määrää yhdestä kahteen.

SLKL kilpailutoimikunnan kokous ti 24.9. klo 17.00-19.00

SLKL kilpailutoimikunta kokoustaa Google Meetissä. Linkki lähetetään seurojen ilmoittamalle kilpailutoimikunnan edustajille. Jos seuralla ei ole vielä edustajaa tai edustaja vaihtuu, ilmoitus tehdään sähköisellä lomakkeella.

Toistakseksi ilmoitetut seurat: The Experience ry, Disquitos ry, ViRHe, Pori Ultimate ry, EUC, Liitokiekkoseura Team ry, Espoon Kopsu, Jyväskylä Sleepwalkers, UFO, Atletico, Vaasa Saints ja Turku Terror.

Edustajille lähetetään sähköpostilla ennakkoon ehdotus hallikauden 2024-2025 sarjamääräyksistä sekä kesän 2025 kilpailukalenterista. Lisäksi tällä kertaa asialistalla on myös kesän 2025 järjestäjävastuut ja -korvaukset, kesän 2026 seura-MM-kisojen (Irlanti) ja master-seura-MM-kisojen (Iso-Britannia) karsintaturnaukset sekä SLKL kurinpitolautakunta. On toivottavaa, että edustaja ehtisi keskustella aiheista oman seuransa kanssa ennen kilpailutoimikunnan kokousta. Kokouksessa jokaisella seuralla voi olla yksi edustaja, jolla on yksi ääni.

Lähde mukaan sarjavastaavaksi

Hallikaudelle 2024-2025 haetaan 1-2 sarjavastaavaa avoimen SM-sarjaan, avoimen divariin, mixedin SM-sarjaan ja U17-junioreiden SM-sarjaan. Sarjavastaavat täytyy löytää ennen sarjojen ilmoittautumisten päättymistä, jotta otteluaikataulut saadaan tehtyä ajallaan.

Sarjavastaavan tehtävät pähkinänkuoressa:

  • Seuraa sarjailmoittautumisia
  • Laatii ottelukaaviot ja aikataulut kilpailutapahtumiin (valmiita kaaviopohjia käyttäen)
  • Myöntää kilpailusääntöjen mukaisesti mm. Y-pelaaja lupia ja pelaajasiirtoja, niitä anoneille joukkueille (kilpailusäännöt antavat raamit tähän ja pyyntöjen hyväksymiset tavoitteena automatisoida)
  • Keskustelee ja päättää oman vastuusarjansa osalta yllä oleviin asioihin liittyvistä poikkeuksista yhdessä muiden sarjojen sarjavastaavien kanssa (WhatsApp-ryhmässä)

Sarjavastaaviksi voidaan valita ensimmäiset sopivat henkilöt. Kiinnostuneet voivat ottaa yhteyttä liiton toiminnanjohtajaan.

Lisätietoa

SLKL toiminnanjohtaja, toiminnanjohtaja@liitokiekkoliitto.fi, +358 45 125 1723

**

[EDIT 10.9.2024 klo 15.35 Lisätty osio sarjavastaavista.]

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän