Atletico voitti Winter Trophyn!

Atletico voitti Winter Trophyn 2013!

-Juttua päivitetty 28.1. klo 21.45-

28.1.2013 / Espoolainen Atletico on voittanut Winter Trophy 2013 -turnauksen naisten sarjan. Turnaus on Euroopan kovatasoisimpia sisäturnauksia. Edellisen kerran Atletico on voittanut turnauksen 1998. Tämän vuoden finaalissa kaatui Winter Trophyn kestomenestyjä, göteborgilainen E6, joka hävisi tiukan ottelun pisteellä.

EUC:n Viima on erilaisissa kokoonpanoissa ollut viime vuosien kestomenestyjä Wintterissä. Atletico on usein ollut tyrkyllä kärkeen, mutta jäänyt himmeämmille sijoille. Siksi seuran ensimmäinen voitto 15 vuoteen sai ticolaiset lähes ratkeamaan onnesta. Loppuringin jälkeen pitkäaikainen luottoraksa ja yksi Ticon kokeneimmista pelaajista Kata Niini puki painokkaasti joukkueen tunnot sanoiksi:

– Vihdoinkin! Vihdoinkin on meidän vuoro.

Niini kertoi, että voitto oli joukkueen yhtenäisyyden ansiota.

– Me ollaan yksi, tasainen joukkue. Olga (Rentto, Saintsista) oli tietysti lisäksi mukana, mutta me teimme tämän joukkueena, sanoi Niini ja suuntasi juhlimaan.

Mukana voittoa juhlimassa oli myös Ticon kokenein pelaaja ja nykyään myös valmentaja Kaisa Rämö, joka pelasi voitokkaassa Atleticon joukkueessa jo vuosina 1997 ja 1998. Ultimate.fin toimitus ottaa tässä kohtaa hatun päästä.

Olga Rentto valittiin finaalin arvokkaimmaksi pelaajaksi.

Naisten pronssi saatiin myös Suomeen, kun eri seuroista yhdistetty maajoukkuekonkarijoukkue Kuugers vei mitalit venäläisjengi Brilliancen nenän edestä – niin ikään pisteen erolla. UFO sijoittui kymmenenneksi ja Atletico 2 12:nneksi.

Miehissä UFO paras suomalainen

Avoimessa sarjassa paras suomalaisjoukkue oli Tampereen UFO, joka sijoittui viidenneksi voitettuaan sijoitusottelussa Ruotsin Raging Seagullsin. UFO hävisi lopulta turnauksessa vain finalistijoukkueille Viksjöforsille ja Vestervikille.

Muut suomalaiset  eivät selviytyneet turnauksen kahdeksan parhaan joukkoon. Suomen sisäsarjassa tähän asti voittamaton Otso lähti Wintteriin hieman vajaamiehityksellä, ja joutui taipumaan puolivälierissä Raging Seagullsille. Sijoille 9-16 sijoittuivat suomalaista Otso ja Terror (13.), ja sijoista 17 alaspäin pelasivat Saints (18.), UFO Masters (19.)  ja Team (21.).

Onko tiedossasi joukkueiden tarkka sijoitus? Jaa se meille muillekin Skogshyddanin hidastellessa tulospäivitysten kanssa.

-AM-

1 KOMMENTTI

  1. Pieni korjaus: Atleticolle voitto ei suinkaan ollut historiansa ensimmäinen, sillä Atletico voitti turnauksen kolmesti peräkkäin vuosina 1996-1998.

  2. Kiitos aiheellisesta korjauksetsa Miisa. Nykyisille pelaajille voitto lienee ensimmäinen. Oliko mukana ketään pelaajia/valmentajia edellisten voittojen ajalta?
    t. päätoimittaja

  3. Tietääkseni Kaisa Rämö oli mukana, tämän voisi joku joukkueesta varmistaa. ja jos ei ollutkaan niin on ollut valmennuksessa mukana tälläkin kaudella, joten voi voiton itselleenkin hyvin omistaa. ja tetysti me muutkin vanhat Ticolaiset niin tehdään, oli ansioita tai ei heh, heh : ).

  4. Kaisa Rämö oli Atleticon voitokkaassa joukkueessa muistaakseni sekä 1997 että 1998 ja nyt siis myös. Mutta lukuunottamatta Kaisa Rämöä, oli voitto nykyisille pelaajille ensimmäinen.

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän