Mixed-SM:issä kasvanut osallistujajoukko ja uudet voittajat

EUC1_mixed-SM14_c_alexander_lehtonen
EUC1. Kuva: Alexander Lehtonen.

Viime viikonloppuna pelattu sekajoukkueiden SM-turnaus pelattiin pitkästä aikaa pääkaupunkiseudulla, ja yksi turnauksen tavoitteista oli pelata hyvähenkinen mixed-turnaus ja herätellä uinuvaa mixed-kiinnostusta eri seuroissa. Turnaukseen saapuikin kunnioitettavat 12 joukkuetta, joissa oli mukana Suomi-ultimaten huippunimiä. Voiton vei EUC1 ja hopealle tuli PuTi. Pronssimitalien kohtalo jäi Vaasa Saintsin kahden joukkueen, Saints Mustan ja Saints Valkoisen, selvitettäväksi, mutta peliä ei lopulta pelattu. Ultimatejaosto tiedottaa myöhemmin menettelyn mahdollisista vaikutuksista joukkueiden sijoituksiin.

Espoo Ultimate Clubin pelaajan ja turnauksen some-puuhamiehen Jarno Sihvon mukaan turnaus oli hieno kokemus, joka ainakin hänen osaltaan ”huuhtoi vuosien tauon jälkeen mixed-ennakkoluulot pois”. Pelillisesti EUC1 ei ehtinyt valmistautua turnaukseen monissa mixed-treeneissä, mutta pelaajien kokemus näkyi kentällä ja sai yhteispelin hioutumaan kuntoon nopeasti.

– Palaset loksahteli heti paikoilleen ja peli oli vaivatonta ja hauskaa. Kentällä flow toimi todella hyvin. Pitkiä heittoja ei alkuturnauksessa oikein saatu, mutta sekin parani loppua kohden, kertoo Sihvo.

Teemu Ritvanen ja Jyväskylän Liitokiekkoilijat oli mukana mixed-SM:ssä ensimmäistä kertaa seuran historiassa. Siinäkin mielessä turnaus oli jyväskyläläisille historiallinen, että paikkakunnan joukkuetta ei ole yli kymmeneen vuoteen nähty täysmittaisella ulkokentällä pelaamassa 7vs7-peliä. Jyväskyläläiset olivat siis syystä innoissaan! Vaikka turnaus ei pelillisest vielä tuonut voittoja, Ritvanen oli kuitenkin tyytyväinen joukkueen pisteidentehtailuun sekä ystävälliseen vastaanottoon SM-kentille.

– Osalle meidän joukkueesta tämän oli ensimmäinen kerta tämän tason ulkopeleissä, ja monia varmasti jännitti. Turnaus vei meitä seurana monta harppausta eteenpäin ja erityisesti nuoria pelaajiamme. Myös vastaanotto ja spirit meitä kohtaan oli hyvää, kiittelee Ritvanen.

Myös EUC:n pelaajat hyötyivät mixedistä.

– Se on oiva tapa saada seuraa yhtenäisemmäksi ja monelle uudelle pelaajalle hyvä portti SM-peleihin. Myös jostain isommasta mixed-projektista oli puhetta, saa nähdä, kertoo Sihvo.

Turnausjärjestelyt ja kentillä vallinnut erinomainen fiilis saavat kiitosta sekä Sihvolta että Ritvaselta, ja kumpikin saa niistä vauhtia myös jatkoon. EUC on järjestämässä kesän ensimmäistä SM-Touria Helsingin Siltamäessä 7.-8.6.

– Toivottavasti pääsemme edes lähelle mixedin tasoista turnausta!

Jyväskylän Liitokiekkoilijat puolestaan järjestää kolmostourin 30.-31.8. Jyväskyläläiset myös pohtivat Jyväskylä Summer Start -turnauksen viemistä lähemmäs mixed-formaattia. Tähän mennessä turnauksessa on pelattu ”vähintään yksi nainen kentällä” -periaatteella.

Suomen kesään mahtuu sekajoukkuein pelattavia turnauksia kuten Hietsu Beach Ultimate ja tänä vuonna tauolla oleva Yyteri Beach Ultimate. SM-titteli jaetaan kuitenkin vain yhdessä turnauksessa. Aiempina vuosina se on mennyt ns. perinteisille mixed-seuroille kuten Vaasa Saintsille tai Tampereen UFOlle, ja siksi tämän vuoden kasvanutta osallistujajoukkoa sekä kultamitalien jakoa uudelle joukkueelle voidaankin pitää yhtenä askeleena eteenpäin suomalaisessa mixed-pelaamisessa.

Mixed-SM:n pelien tulokset Pelikoneessa >>

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän