Mixed-maajoukkue viimeistelyleirillä Kuortaneella.

Kokoonpano

Valmentaja: Jyri Saarinen
Manageri: Emmi Ranki

#27 Hietanen, Sara (Viima) (spirit C)
#2 Hurme, Saara (Helsinki Ultimate)
#5 Kalliokoski, Teemu (Saints)
#88 Karpansalo, Saska (Helsinki Ultimate) (C)
#26 Kinnunen, Raine (Saints)
#12 Kokkonen, Sini (Disquitos)
#44 Lehikoinen, Topi (Sleepwalkers)
#33 Lehtimäki, Juho (UFO)
#21 Myllymäki, Jonna (Disquitos)
#99 Nagy, Aarni (Sleepwalkers)
#3 Näsänen, Eevi (Helsinki Ultimate)
#36 Paunonen, Heidi (Helsinki Ultimate)
#4 Pfister, Thomas (Helsinki Ultimate) (C)
#29 Ranki, Emmi (Helsinki Ultimate)
#13 Rintamäki, Karoliina (Helsinki Ultimate)
#90 Ropo, Aki (UFO)
#17 Ropo, Veera (UFO)
#18 Salmela, Emmastiina (Sleepwalkers)
#28 Salmela, Jasmiina (Sleepwalkers)
#37 Tähti, Miiro (Helsinki Ultimate)
#55 Videman, Emil (OTSO)

Ennakko

Mixed-sarjassa pelaa 19 joukkuetta neljässä alkulohkossa. Kuten avoimen sarjassa myös mixedissä muodostetaan alkulohkopelien jälkeen tiistaina kaksi neljän joukkueen ylempää jatkolohkoa, joissa pelaavat kunkin alkulohkon kaksi parasta, ja lopuista joukkueista kaksi alempaa jatkolohkoa. Ylemmissä jatkolohkoissa alkulohko-otteluiden lopputulokset eivät vaikuta loppusijoituksiin kun taas alemmissa jatkolohkoissa alkulohkopelien lopputulokset huomioidaan.

Jatkolohkopelien jälkeen molempien ylempien jatkolohkojen kaksi parasta etenevät suoraan puolivälieriin ja kaksi heikointa pelaavat neljännesvälierissä alempien jatkolohkojen kahta parasta vastaan.

Suomen mixed-joukkue aloittaa urakkansa sunnunta-iltapäivällä Valko-Venäjää vastaan, minkä jälkeen ovat vuorossa maanantaina Sveitsi ja Tsekki ja tiistaina Puola. Espanjan jäädessä pois mixed-sarjasta Suomi sai itselleen turnaukseen alkusijoitukseksi kahdeksan ja on siten alkulohkonsa toiseksi seedattu Tsekin jälkeen.

Edellisessä EM-turnauksessa Suomi sijoittui yhdeksänneksi jääden vain niukasti kärkikahdeksikon ulkopuolelle hävittyään jatkolohko-ottelussa universepisteessä Espanjalle. Useampia vuoden 2015 konkareita on mukana myös nykyisessä kisaprojektissa – mukaanlukien valmentaja Jyri Saarinen – ja lisäksi joukkueessa on useita uusia kasvoja erityisesti seuroista, joille mixed-kulttuuri on ominaista.

Mixed-kulttuuri on tyypillisesti ollut muualla Euroopassa vahvempaa kuin Suomessa ja onkin kiinnostava nähdä, riittääkö pelaajien kansallisella mittapuulla korkea mixed-pelikokemus kansainvälisessä turnauksessa menestymiseen. Joukkue osallistui toukokuussa Tanskassa järjestettyyn kuuden joukkueen harjoitusturnaukseen sijoittuen siellä kolmanneksi mixedin mahtimaan Iso-Britannian ja universepisteen turvin finaaliin päässeen Ruotsin jälkeen eli kahdeksan parhaan joukko voi hyvinkin olla mahdollinen tänä vuonna.

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän