Ilmatieteenlaitoksen varoituksista huolimatta sää helli ultimaten pelaajia JKL Summer Startissa viime viikonloppuna. Paikallisseura Jyväskylän Liitokiekkoilijoiden järjestämä yksipäiväinen turnaus keräsi 8 joukkuetta eri puolilta Suomea.

Tunnelmassa leijui suuren urheilujuhlan tuntua, kun pelaajat solmivat pelikenkiään ja täyttivät vesipullojaan. Monille turnaus olisi kauden ensimmäinen ulkokentillä, joillekin ensimmäinen koskaan.

Summer Startin joukkueet jaettiin kahteen neljän joukkueen lohkoon.

Lukemat eivät kerro kaikkea

Kuva: Disquitos.fi
Kuva: Disquitos.fi

A-lohkon voittajaksi selviytyi Oulun Disquitos, joka kohtasi semifinaalissa kakkosjoukkueensa Whisquitosin. Vääntö finaalipaikasta oli totista, vaikka ykkösjoukkue osoittautui tällä kertaa vahvemmaksi melko selvin lukemin 13-3.

B-lohkon ottelunsa voittanut helsinkiläinen Hazardi sai vastaansa joukon tamperelaisia opiskelijoita kohdatessaan semifinaalissa TT-Lätyn. Ottelu eteni tasaisemmin kuin oululaisilla, mutta voitto suuntautui Hazardille numeroin 14-9.

Finalissa siis kamppailivat puhtailla peleillä edenneet Disquitos ja Hazardi, jotka pistivätkin yleisölle viihdyttävän ottelun pystyyn. Voittajasta ei kuitenkaan ollut epäselvyyttä: 15-6 Disquitosille.

Oululaiset veivät mukaansa myös kultaisen ananaksen, kun pronssiottelun voitti TT-Lätty 11-3.

Onnea mitalisteille!

Toimittajan kommentti

Minun osaltani lohkojärjestelyt sujuivat erinomaisesti. Jokaisessa ottelussa kohtasin joukkueita, joiden pelaajista reilusti yli puolet olivat minulle uusia. En äkkiseltään edes muista turnausta, jossa en olisi kohdannut tamperelaista joukkuetta. Ei siinä, että vanhojen tuttujen kanssa pelaamisessa mitään huonoakaan olisi.

Suomi on kuitenkin ultimaten puolesta niin pieni, että kaikki haluvat pelata kaikissa turnauksissa. Tämä näkyy varsinkin kesäkauden kalenterin täyttymisenä. Ulkomaiset perinteet, kuten WCU, ja suomalaiset turnaukset, kuten SM-Tourit ja Mixed, on huomioitava joka kerta. Sitten on EUC-R. Juhannuksena on aina jotain. Lopuksi vielä Hietsun, Yyterin ja Kalajoen hiekat. Ainiin, ja Brahella tavataan. Kas, kesä onkin jo ohi.

Onneksi ensimmäisen Tourin yhteydessä järjestetään B-Tour. Turnaus, joka tarjoaa matalakynnyksisen vaihtoehdon kesän turnauksille. Kuten JKL Summer Start. Mahtuisiko sinne kesän keskelle pelipäivä tai kaksi myös niillekin, jotka eivät ole vielä täyttäneet kalenteriaan ultimatella?

 

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän