Lauantai oli päätöspäivä Suomen yli 30-vuotiaiden naisten masters -maajoukkueelle sekä sekajoukkuesarjan eli mixedin maajoukkueelle. Naisten maajoukkue haastaa tänään Sveitsin Euroopanmestaruuskisojen finaalissa. Ennakkoasetelmissa Suomi on hienoinen suosikki mestaruuteen.

Masters-naiset päättivät turnauksen erinomaiseen EM-hopeaan kahden maalin tappiolla Saksalle 12-14. Saksa voitti Suomen myös alkusarjassa kahdella pisteellä 11-13. Mixed-maajoukkue osoitti sisukkuutensa toipumalla jatkolohkon yhden pisteen tappiostaan Espanjalle voittaen sekä Puolan että Slovakian yhden maalin erolla. Mixedin lopputuloksena siis mainio yhdeksäs sija.

Avoin maajoukkue pelaa tänä aamuna revanssin Hollantia vastaan 11. sijasta. Jatkolohkossa Hollanti voitti Suomen 12-13. Avoimen pelaaja Jussi Kitusuo arvioi tuolloin hollantilaisten pitkän syöttöpelin olleen avain heidän voittoon.

Naiset suosikkina finaalin

Essi Inkinen tarkkana kiekon kanssa. Kuva: EUC2015
Essi Inkinen tarkkana kiekon kanssa. Kuva: EUC2015

Kuudenneksi seedatun Sveitsin naisten maajoukkueen näkeminen finaalissa on pienoinen yllätys. Alku- ja jatkolohkonsa toisella sijalla se sai lopulta vastaansa Venäjän neljännesvälierissä, joka päättyi Sveitsin hyväksi 12-9. Semifinaaleissa Italia, joka pudotti ennakkosuosikki Iso-Britannian, jäi lopulta sveitsiläisten jalkoihin melko selvin numeroin 15-11.

Suomen ja Sveitsin yhteisiä vastustajia tarkastallen Suomen naiset ovat pelanneet selvästi paremmin. Alkulohkossa suomalaiset tulivat asenteella ohitse Venäjän 14-12, jatkolohkossa se jyräsi Ranskan 17-7, kun Sveitsi hikoili vain kahden pisteen voiton, ja semifinaaleissa Suomi otti vielä voiton hallitsevalta mestarilta Saksalta, jolle Sveitsi aiemmin hävisi pisteellä.

– Toissapäivänä jatkolohkon ottelussa tuli brittejä vastaan 11-9 tukkaan. Tuuli kovaa, mutta hyökkäys kaatui omiin virheisiin. Kvartseissa Ranska kumoon 17-7. Hyvä peli koko joukkueelta. Hienosti kaikki osallistuivat voittoon, joukkueen tähtipelaajiin kuuluva Essi Inkinen arvioi.

– Eilen sitten semeissä Saksa. Alussa olimme 0-3-häviöllä, sitten keräsimme rivimme kuntoon ja aloimme puolustaa. Saksa vei pelin puoliajalle 6-7, mutta tilanteessa 7-8  otimme kolme katkomaalia putkeen. Lopputulos 13-11. Jännää oli. Tänään sitten Sveitsi, Inkinen jatkaa.

Näe ottelu suorana Elisa Viihteestä, Fanseat-palvelusta tai SportTV.fistä tänään kello 13. Lue ohjeet täältä. >>

1 KOMMENTTI

  1. Jos kirjoittaa kirjakieltä, pitäisi muistaa possessiivisuffiksi. Pitäisi olla ”heidän voittoonsa”.

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

Before you post, please prove you are sentient.

Liitokiekolla pelattava joukkuelaji on nimeltään u....e?