KBU lunasti paikkansa Suomen ultimatekesässä

19.7.2011 / Kalajoki Beach Ultimate 2011 pelattiin 16.7. nimensä mukaisesti Kalajoen Hiekkasärkillä. Paikalle oli saapunut 39 pelaajaa tutustumaan ensimmäistä kertaa järjestettyyn turnaukseen. Ultimate.fi kertoo KBU:sta sekä järjestäjien (1) että turnauskävijän (2) näkökulman.

1. Turnausformaattina yksipäiväinen hattu

Järjestäjän näkökulma: Kari Tolonen

Pelaajien saavuttua paikalle heidät jaettiin kuuteen joukkueeseen hattuturnauksen luonteen mukaisesti sukupuolen, taitotason ja urheilullisuuden mukaan. Tämän jälkeen pelaajat saivat keksiä ennakkoon annetulla kirjaimella alkavan nimen joukkueelle, valita kapteenin ja pitää pienen taktiikkapalaverin ennen pelien alkua.

Yksipäiväisen turnauksen otteluohjelma oli tiukka. Alkusarjassa kaikki 6 joukkuetta pääsivät pelaamaan toisiaan vastaaan ja keskinäisen paremmuusjärjestyksen selvittyä pelattiin sijoitusottelut. Pelaajien jako joukkueisiin oli onnistunut kohtuullisesti, ja jokaisessa pelissä riitti jännitettävää.

Tulokset ja joukkueiden pelaajalistat löytyvät turnaussivuilta: http://kalajokibeachultimate.wordpress.com/tulokset/

Turnauspalautteen perusteella pelaajat pitivät turnauksesta ja aikoivat jopa suositella kavereilleen, joten ensi vuonna nähdään samassa paikassa! Jos haluat saada ensimmäisenä tiedon ajankohdasta, tykkää turnauksesta Facebookissa: http://www.facebook.com/kalajokibeachultimate

Voittajajoukkueessa pelasivat: Miikka Keski-Säntti, Mikko Mourujärvi, Jesse Nurmenniemi, Tiina Rättö, Henna Riepula, Tomi Riutta ja Jukka Pieskä (kiekossa).

2. KBU lunasti paikkansa Suomen ultimatekesässä

Pelaajan näkökulma: Tiina Rättö

Lauantaiaamuna särkille oli kerääntynyt sekalainen joukko pelaajia kyyristelemään teltan alle suojaan sateelta — ensitunnelmien ja sään perusteella KBU veti siis täysin vertoja Riminin vastineelle. Sadetta ei onneksi kuitenkaan tarvinnut kauaa kestää vaan jo puolenpäivän tietämillä aurinko värjäsi dyynit kullalla ja sai hymyn pelaajien kasvoille.

KBU pelattiin hattuturnauksena, mikä tarkoittaa sitä, että pelaajat jaetaan tai arvotaan joukkueisiin. KBU:ssa tämä toteutettiin jakamalla pelaajat ennakko-ilmoittautumislomakkeen antamien pelitaito- ja kuntopisteiden mukaan mahdollisimman tasaisiksi joukkueiksi. Tässä oltiin onnistuttu hyvin ja kaikkiin jengeihin mahtui niin kokeneita SM-tason pelaajia kuin ensimmäistä kertaa lajiin tutustuviakin. Vanhat neuvoivat uusia ja kaikissa peleissä vallitsi mukava kaverillinen ja kannustava tunnelma. Taitoeroista huolimatta pelit olivat kuitenkin tasokkaita; dyykkejä nähtiin niin hyökkäys- kuin puolustuspäässä ja pitkiä heittoja ei säästelty. Päivän parhaasta dyykistä palkittiinkin Oulun Anna Kallunki.

Peliaikaakin oli kaikille tarjolla varmasti riittämiin, kun noin nelisenkymmentä pelaajaa jaettiin kuuteen joukkueeseen. Ensin pelattiin kaikkien joukkueiden kesken yksinkertainen sarja ja lopuksi vielä sijoitusottelut alkusarjan sijoitusten perusteella. Vaikka pelit olivat tasaisia, ei ristiinpelaamisia tai loppupeliyllätyksiä päässyt sattumaan. Sijoituspeleissä alkusarjan voittaja G-piste voitti tiukassa finaalissa Åvelan pisteellä ja näin G-pisteen pelaajat saavat elvistellä tulevissa turnauksissa upeilla KBU 2011 mestari -aurinkolipoillaan :-). Kolmanneksi sijoittui BB-rantatalo jättäen Ööliä Läikkyy -joukkueen neljänneksi ja jumbofinaalissa Qasimodo päihitti Zalama-partion. Voittajajoukkueen kärkimies Jukka Pieskä valittiin arvokkaimmaksi pelaajaksi ja spirit-pelaajan palkinnon nappasi Ööliä Läikkyy -joukkuetta kannustavin, mutta varmoin ottein luotsannut Tommi Rättö.

Illan rantabileet muuttuivat pikku sateen johdosta mökkibileiksi, mutta se ei menoa haitannut. Koko päivää kuvasi mukava yhteisöllinen fiilis sekä lämmin, ystävällinen ja kannustava asenne, joka jää helposti puuttumaan muissa turnauksissa. Järjestäjät olivat tehneet hienoa työtä ja ”vieraspelaajista” pidettiin hyvää huolta, vaikka turnausmaksu oli vain nimellinen viisi euroa per pelaaja. Tälläiselle turnaukselle on varmasti paikkansa Suomen ultimatekesässä joten toivotaan, että meno jatkuu vielä tulevinakin vuosina ja entistä useampi pelaaja haluaa kokea Kalajoen tunnelman ja hiekkadyynit!

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän