SM-pronssispekulaatiot: Avoin ja naiset

15.9.2011 / Vuoden 2011 ultimaten Suomen mestarit ratkaistaan ensi lauantaina 17.9. Brahen kentällä Helsingissä. Finaalitapahtumassa kohtaavat pronssiotteluissa Otso-Team avoimessa ja Atletico-UFO naisissa.

Kaikki finaalitapahtumaan osallistuvat 10 joukkuetta kertasivat mennyttä kautta, nimesivät avainpelaajia, spekuloivat ennakkoon finaalipäivän tapahtumia ja lisäksi veikkasivat aikuisten otteluiden voittajia. Joukkueiden finkkuveikkaukset on esitetty %-muodossa: moniko kaikista vastanneista veikkaa kyseisen joukkueen voittoa.

>> Lue finaalijoukkueiden spekulaatiot täältä

Avoin pronssi: Otso-Team klo 9.40


Otso

Otso lähti kauteen kovin tavoittein, olihan sisäkaudella jo saatu viitteitä Otson hurjasta pelikunnosta. Lisäksi joukkoon oli liittynyt muutama innokas mesikämmen Karhukoplasta. Ensimmäisellä Tourilla napattu kolmossija enteilikin hyvää ja toisella Tourilla Otso voitti hienosti koko turnauksen puhtaalla pelillä. Kolmas Tour ei enää mennytkään yhtä hyvin kuin edelliset, liekö syynä Otson peräti kymmenen pelaajan edustus avoimen ja mastersin maajoukkueissa, mikä näkyi väsymyksenä kolmannella Tourilla. Tuloksena kuitenkin Otson historian paras sijoitus ulkokaudella!

Otson vahvuutena koko kaudella on ollut laaja pelaajamateriaali, joka on mahdollistanut kahden kovan kentän peluuttamisen. Tasavahvasta rosterista esiin pitää nostaa ensinnäkin maajoukkueessakin mainetta niittänyt Roni Hotari, joka nuoresta iästään huolimatta pelaa vakuuttavasti pelistä toiseen. Toisena nimenä esille nousee väsymätön taistelija Antti Elonheimo.

Team on myös esittänyt hyvää peliä läpi kauden ja moni nuori pelaaja pääsi kehittymään ja näyttämään kovia otteita maajoukkueen riveissä. Teamistä löytyy nopeutta vaikka muille jakaa ja Otsolla tuleekin olemaan täysi työ pysyä perässä. Vaaka kallistunee kuitenkin Otson puolelle rosterin tasaisuuden ansiosta!

Team

Miten kausi on sujunut joukkueeltanne ja menikö kaikki niin kuin pitikin?
Kokonaisuutena kausi on mennyt alakanttiin. Olemme hävinneet liikaa tiukkoja pelejä yhdelle kaudelle. Tavoitteena oli lähteä parantamaan sijoitusta viime vuodesta. Se ei ole enää mahdollista, joten parannettavaa jäi. Lähdimme ajamaan melko erilaista pelifilosofiaa tällä kaudella sisään, ja vaikeudet olivat sinänsä ainakin valmennusjohdon puolelta odotettuja.

Mikä on ollut vahvuutenne?  Entä missä jäi parannettavaa?
Vahvuus on ollut varmaankin puolustuspäässä pelaajien ennakkoluuluttomat esitykset. Sanoisin että parhaimmillaan pystymme pelaamaan varsin hyvää ultimatea. Ongelmana ovat olleet liialliset tason vaihtelut otteluiden ja turnausten sisällä. Tällä kaudella on jo näkynyt sukupolvenvaihdos Teamissa. Siinä menee hetki ennen kuin uudet vastuunkantajat pystyvät täyttämään uudet saappaat jokaisen pelin jokaisessa pisteessä.

Ketkä pelaajat nostaisitte joukkueestanne esiin?
On vaikeaa nostaa yksittäisiä pelaajia esille. Sanoisin, että viimeistään tällä kaudella ei ole enää kukaan tullut kysymään, kuka on Lauri Saksa. EM-kisoissakin hienoja otteita esittänyt Lauri on yksi koko sarjan vaikemmin puolustettavista pelaajista. Hän on ollut yksi joukkueemme selkärangoista. Kauden kehittyjäksi valitsisin Ville Knuuttilan ja Jussi Kitusuon. He ovat pelaajia, jotka ovat selkeästi osoittaneet sarjassa, että ovat nousseet pykälää kovemmiksi pelaajiksi. Yllättäjä on ehkä ollut pitkään loukkaantumisista kärsinyt Matti Kajaste, jonka peli-ilme maajoukkuetauon jälkeen on ollut aivan huikea. Kannattaa seurata Brakulla, miten Matti suorastaan lentää tilanteisiin.

Mikä tekee teidän joukkueestanne paremman finaaliviikonloppuna?
Ottelusta tulee luultavasti tiukka vääntö, niin kuin muistakin tämän kauden otteluista Otsoa vastaan. Teamin vankka kokemus ratkaisupeleistä kuitenkin siivittää meidät jälleen SM-pronssiin.

Mistä kuvakulmasta joukkueenne on kuvauksellisin?
Jaa-a. Sanoisin, että alhaaltapäin kuvattuna lentävien puolustusdyykkien aikana. : )

Mikä on vastustajanne vahvuus? Entä heikko kohta?
Otso on vahva sekoitus kokemusta ja nuoruutta, eikä vauhtia tule varmasti puuttumaan. Otson vahvuus on ehkä pelaajien kyky pelata puolustuksessa koko kenttää ja auttaa tarvittaessa kaveria. Tämä vaikeuttaa hyökkäystä eikä mikäään syöttö ole itsestään selviö. Edellisten Otso-otteluiden perusteella sanoisin, että molemmilla joukkueilla on aika paljon parannettavaa kiekon käsittelyssä. Muut heikkoudet jätettäköön vielä paljastamatta…

Kuka vastustajan pelaaja ansaitsee erityishuomion?
Ultimate on siitä hauska laji, ettei oikein ketään pelaajaa voi lähteä pelaamaan täysin pois, ilman että jokin muu kohta sitten puolustuksessa pettäisi.  Tietämättä ketä heillä on pronssipelissä mukana, niin kokeneesta kaaartista parivaljakko Timo Vaskio – Tommi Lehto näytti olevan EM-kisoissa aika kovassa lyönnissä. Aina kun Timolla on kiekko, tulee Tommin puolustajan olla varuillaan. Nuoremmasta kaartista kiirettä varmasti pitää Roni Hotarin ja Erkka Niinin perässä. Kiekkotasalla kuriin tulee puolestaan saada Antti Elonheimo ja Ilkka Vaahtoranta.

Jos  voitatte, miten juhlitaan?
Saunailta joukkueen kesken ja sieltä sitten finaalibileisiin ravintolalaiva Väiskiin.

Naisten pronssi: Atletico-UFO klo 11.20

Miten kausi on sujunut joukkueeltanne ja menikö kaikki niin kuin pitikin? 
Atletico: Kauden tavoitteena on mitalin lisäksi ollut hioa yhteispeliä nykyisellä kokoonpanolla. Olemme pystyneet peluuttamaan kaikkia tasaisesti ja sen ansiosta uudetkin pelaajat ovat saaneet nopeasti juonesta kiinni. Kaiken kaikkiaan kausi on siis sujunut mukavasti.
UFO: Tänä kesänä neljän kärki oli todella tasainen ja joukkueiden esitykset vaihtelivat paljon toureilta toisille. Pelasimme yleisesti ottaen ihan hyvin, mutta ensimmäisen tourin neljäs sija ja muutamien muiden tärkeiden pelien tappiot veivät meidät jälleen pronssipeliin. UFOn naisten joukkueen ensimmäisen finaalipaikan meno sivu suun jäi vielä harmittamaan, mutta totesimme myös, että finaalijoukkueet ovat kyllä paikkansa ansainneet. Ja vielä niitä pronssimitaleitakin mahtuu kaappiin, eli tahtoa riittää myös tähän otteluun.

Mikä on ollut vahvuutenne?  Entä missä jäi parannettavaa?
Atletico: Meillä on tasavahva joukkue, jossa kaikki ottavat vastuuta. Parannettavaa on siinä, että pystyisimme näyttämään jokaisessa matsissa parasta osaamistamme.
UFO: Vahvuutenamme on ollut se, että olemme pystyneet nostamaan vain muutamia vuosia pelanneita uudehkoja pelaajia nopeasti ratkaisijoiksi ja vastuunkantajiksi. Parannettavaa jäi vielä siinä, että pystyttäisiin pitämään oma peli tasaisempana ja että osattaisiin voittaa tiukkoja, merkityksellisiä pelejä.  

Ketkä pelaajat nostaisitte joukkueestanne esiin?
Atletico:  Tänä kesänä olemme pelanneet tasavahvalla joukkueella, koska kaikki ovat vaan niin hyviä. Tässä kohdassa lainaamme suoraan erästä vastustajaa tältä kesältä: ”Ei auta, että ottaa yhden pois, sillä kaikki on yhtä vaarallisia.”
UFO: Joukkueemme sai erittäin vahvan lisän ulkomaan reissuiltaan palanneesta Annariikka Marttisesta, joka toi kiekkovarmuutta ja uhrautuvan pelaamisen mallia raksalinjaan/keskikentälle. Lisäksi nostamme esiin tällä kaudella runsaasti aivan uudenlaista vastuuta ottaneet keskikentän hyökkäysjyrät Riina Kopolan ja Anna-Maija Tiiran, jotka molemmat pärjäävät erinomaisesti myös puolustustehtävissä.

Mikä tekee teidän joukkueestanne paremman finaaliviikonloppuna?
Atletico:
Luotamme yhteispeliimme ja aiomme pitää hauskaa yhdessä.
UFO: Hyvä joukkuehenki, kova taistelutahto, nälkäiset näyttämisenhaluiset pelaajat sekä toivottavasti isot kannustusjoukot!

Mistä kuvakulmasta joukkueenne on kuvauksellisin?
Atletico: Meillä ei ole huonoja puolia.
UFO: Lämpätessämme erilaisissa kyykkyasennoissa.

Mikä on vastustajanne vahvuus? Entä heikko kohta?  
Atletico: UFOn vahvuuksia ovat hyvä yhteispeli ja loppuun asti pelaaminen.
UFO: Tico on tasainen joukkue, jossa pelaajat tuntevat toisensa hyvin ja jossa ei juurikaan ole heikkoja lenkkejä. Varmoja, kokeneita runkopelaajia on paljon ja taitotasoa löytyy. Heikkoutena näemme Ticollakin ehkä pienen ailahtelevaisuuden pelissä – joskus joukkue pelaa selvästi alle oman taitotasonsa ja silloin vastustajalla on sauma iskeä.

Kuka vastustajan pelaaja ansaitsee erityishuomion?
Atletico: Tuleva vastustaja UFO on tasainen joukkue, mutta edellisten osaturnausten perusteella UFO:n Riitta Syvälä pääsee erityisvartiointiin. Muitakaan ei tietenkään tulla päästämään vähällä.
UFO:
Atletico on tasainen, ja sieltä on vaikea poimia pientä joukkoa yksilöitä erityistarkkailuun. Odotamme kuitenkin mielenkiinnolla, asteleeko viime toureilta poissa ollut Kata Niini kentälle ja mikä on Katan pelikunto. Lisäksi paljon työtä ja ratkaisuja tekevät Sanna-Maija Leino ja Essi Inkinen pitää ainakin merkata tarkasti ja Aino Känsälälle löytää ilmatilanteisiin sopiva taistelupari.

Jos voitatte, miten juhlitaan?
Atletico: Ellulla on bileet!
UFO: Kävi peleissä miten kävi, juhlimme joka tapauksessa perinteisen riehakkaasti UFOn yhteisbussissa matkalla Manseen ainakin yhtä seuran mitalia. Jatkot Tampereella Amos-klubilla.

Ultimate.fi kiittää vastaajia!

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän