Tour-palaute: formaatti toimii, yksityiskohdissa hiottavaa

Kuulutus ja täysi katsomo loivat finaalitunnelmaa Brahen kentällä Helsingissä.

21.11.2011 / Tour-muotoinen SM-sarja keräsi runsaasti kehuja ultimatejaoston palautekyselyssä. Kyselyssä arvioitiin sekä sarjaformaattia kokonaisuutena että yksittäisiä osaturnauksia. Kyselyyn vastanneista 24 henkilöstä 19 oli sitä mieltä, että Tour-formaatti oli parempi kuin edellisvuosien sarjamuotoinen pelitapa. Viiden vastaajan mielestä formaatti oli samaa tasoa, ja kenenkään mielestä uusi formaatti ei ollut vanhaa huonompi.

Ruusuja Tour sai erityisesti toimivista turnausjärjestelyistä ja siitä, että se lisäsi motivaatiota treenata läpi kesän. Risuja formaatti sai varsinkin pitkämatkalaisilta: pelipaikat olivat etelässä ja viikonloppureissut tulivat kalliiksi. Suurin osa vastaajista sanoi, ettei formaatilla ollut suurta vaikutusta kiinnostukseen kansainvälisiä turnauksia kohtaan, mutta ulkomaisten joukkueiden mukanaolo nähtiin kuitenkin Tour-turnausten piristysruiskeena.

Yksittäisistä turnauksista Tampereen osaturnaus oli vastaajien mielestä selvästi paras. Asteikolla 1—5 Tampere sai turnausjärjestelyistään arvosanan 4,5. Kiitosta saivat etenkin ennakkotiedotus, kioski ja tunnelma. Siltamäki ja Hyvinkää saivat positiivista palautetta hyvistä puitteistaan. Siltamäessä kuitenkin tulosten syöttö ja toimitseminen olivat usean vastaajan mielestä puutteellisia. Finaalitapahtumassa erityisen hyvää oli pelipaikan keskeinen sijainti Brahen kentällä. Myös selostus ja täysi katsomo lämmittivät vastaajien mieltä, mutta mainostusta tapahtumasta olisi voinut olla vielä näkyvämmin.

Palautetta annettiin myös tiedotuksesta. Tiedotus kokonaisuudessaan sai arvosanan 3,9, pelikone 4,3, turnausjärjestelyistä tiedottaminen 3,6 ja turnausraportit 3,9. Lomakkeessa kysyttiin, pitäisikö joukkueiden tiedotusvelvollisuuksien rikkomisesta langettaa kovemmat sanktiot. Yhdeksän vastaajan mielestä ei pitäisi, neljän mielestä pitäisi. Ultimate.fi-sivuston nähtiin nostavan lajin profiilia ja turnausraporteista pidettiin, mutta jotkut kaipasivat raportteja nopeammin sivuille.

Vastaajien ideoita ja parannusehdotuksia ensi kaudelle:

  • Tour-formaatti oli onnistunut, tosin toimii vielä paremmin, kunhan saadaan naistenkin sarjaan osallistumaan useampia joukkueita. Tour-formaatti kehittää mielestäni pelaajia ratkaisevien pelien pelaamisessa.
  • Tour-muotoinen sarja ei varmasti tule lisäämään joukkueiden määrää Suomessa. Pelejä tulee turnaukseen niin paljon, että joukkueiden koko kasvaa, mutta määrää ei varmasti saada lisättyä. Kynnys lähteä pelaamaan ulkosarjaa on uusille joukkueille todella korkealla.
  • Oulussa on kuulemma hyvät kentät pelata, saisko sinne turnausta ensi kesälle?
  • Turnausraportit tulevat valitettavasti aika myöhään. Jos menee monta päivää turnauksesta, ei raportti ole enää niin kiinnostava. Tiedän kyllä, että kaikki tämä on vapaaehtoistyötä ja se tehdään, mitä pystytään ja jaksetaan.
  • Lyhyempi väli kolmostourin ja finaalien välissä.
  • Kaikki toimi hienosti. Yksittäisiä turnauksia voi kehittää järjestävän seuran taholta monipuolisimmiksi tapahtumiksi.
  • Kuohari oli loistava! Urheilujuhlan tuntua.

 

 Kesällä 2011 pelattiin ensimmäistä kertaa Tour-muotoinen SM-sarja. Joukkueet keräsivät kolmessa osaturnauksessa pisteitä, joiden kokonaismäärä ratkaisi SM-finaaleissa pelaavat joukkueet. Osaturnaukset olivat avoimia myös ulkomaisille joukkueille. Palautekyselyn toteutti ultimatejaoston sarjavastaava Kari Tolonen. Kyselyyn vastasi 16 miestä ja 8 naista. Aktiivisimpia palautteen antajia olivat espoolaiset (6), tamperelaiset (6) ja oululaiset (6).

 

Tapahtumien mainostusta voisi vielä lisätä.

 

 

 

 

 

1 KOMMENTTI

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän