Avoimen sarja-avauksen pelaajakommentit

19.12.2011 / Ultimate.fi kokosi avoimen SM-sarjan avausviikonlopun pelaajamietteitä sekä A- että B- sarjasta.

A-sarjassa yksimielisyys: ”Kohtaamme finaalissa Otson”

Patrik Potrykus.

Sipoo Odd Starsin kapteeni Patrick Potrykus (kuvassa) harmitteli joukkueensa loukkaantuneiden määrää: sunnuntaille saatiin vain kahdeksan henkilöä pelaamaan. Ensimmäiseen peliin saatiin hyvä meininki päälle, mutta jälkimmäisessä ottelussa ei löytynyt tarvittavia keinoja Otson pysäyttämiseksi. Parannettavaa löytyy puolustuksen kaikilla osa-alueilla. Potrykus oli onnellinen saatuaan kapteenin tärkeän roolin ja pyrki tsemppaamaan joukkuettaan kaikin voimin. Finaalivastustajaksi hän veikkaa Otsoa.

Topi Haaramo.

UFOn kapteeni Thomas Pfister oli iloinen, kun joukkueen raksarotaatio pyöri niin kuin sen piti ja häröpallot saatiin minimoitua. Toisaalta, taktiikka ja pelisysteemi ovat olleet hieman erilaisia kuin mitä on totuttu pelaamaan, mikä vaatii pelaajilta enemmän omaksumista tulevia otteluita ajatellen. Pfister arvioi Otson olevan talvikauden finaalivastus.

Viime kaudesta muuttuneen Karhukoplan manageriksi tituleeratun Topi Haaramon (kuvassa) mukaan kilpailullisimmat koplalaiset ovat siirtyneet Otson riveihin ja jäljelle ovat jääneet ne, jotka panostavat mieluummin seuraavaan kesäkauteen. Ensimmäinen peli meni käsien täristessä, mutta seuraava sujui yhteispelin puolesta paljon paremmin. Pelaamattomuuden aiheuttama epävarmuus on tällä hetkellä se suurin ongelma. Haaramo vakuuttaa Otson olevan myös heidän finaalivastustajansa.

B-sarjassa yhteispelin hakemista ja hyvä meininki

Markku Pajusen luotsaama LättyBees yhdistyi tänä vuonna Tampereen yliopiston (FreezeBeesin) ja Tampereen teknillisen yliopiston (TT-Lätyn) joukkueista. Ensimmäiset pelit olivat pientä hakemista yhteispelin kannalta, mutta ”olivatpa hakija ja heittäjä sitten kummasta seurasta tahansa, niin hyvin saatiin maaleja aikaiseksi ja kiekkoa liikkeelle.” Usko itseensä ja tekemällä parhaansa ovat kapteenin teesit tuleviin peleihin. Tärkeintä ei ole voitto vaan hyvä pelaamisen meininki.

Jaakko Örmälä (vas.) ja Ville Arvio.

Jyväskylä Sleep Walkersin Jaakko Örmälä (kuvassa vas.) ja Ville Arvio olivat tyytyväisiä joukkueensa suorituksiin, pelattiin ns. iloista ja rentoa ultimatea. Divarineitsyytensä menettänyt Örmälä pääsi omasta mielestään hyvin kovaan tempoon mukaan. Molemmat kokevat ”Sleeppareiden” olevan pirun hyvä jengi, jossa on erinomainen henki. Seuraavissa peleissä pidetään kiekot räpylässä ja pelataan tyylikästä ultimatea.

Miikka Keski-Säntti.

Otso2:n kapteeni Heikki Väänäsestä oli mukava aloittaa päivä voitolla, mutta vielä olisi paljon tehtävää oman pelin kuntoon saamiseksi. Parannettavaa olisi kautta linjan, varsinkin puolustusprässäämisessä. Yksilönäytöksiä pursuneista otteluista Väänänen nosti esiin ensimmäisen ottelun syöttökoneen Damijan Marinin sekä jälkimmäisessä ottelussa väläytelleen Santeri Salon.

Oulun Disquitosin pelaaja Miikka Keski-Säntille (kuvassa) jäi peleistä päällisin puolin hyvä fiilis, vaikka ensimmäisen ottelun tiukka tappio LeKille harmitti. Oululainen ultimate voi ja elää hyvin ainakin naisten puolelta, mutta tänä syksynä on aloittanut myös muutama uusi mieskin. Talvikausi on toistaiseksi se pääkausi, mutta toivottavasti Disquitos saa lähiaikoina oman joukkueen kesän ulkopeleihin.

Ultimate.fi / A.O.

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän