Kaikki alkusarjat pelattu – Viima teki Otsot

22.1.2012 / Viikko sitten saatiin selville paremmuusjärjestys miesten A-sarjassa, ja mennyt viikonloppu ratkaisi puolestaan tilanteet naisten A- ja B-sarjoissa sekä miesten B- ja C-sarjoissa. Seuraavaksi sisäkauden SM-pelit jatkuvat välisarjapeleillä 11.-12.2. ja pudotuspeleillä 25.-26.2.

Naisissa kokemus ratkaisi tiukoissa paikoissa

Loput naisten A-sarjan alkusarjan pelit pelattiin Espoonlahdessa. A-sarja oli jälleen EUC:n naisten ykkösjoukkueen Länsiviiman hallintaa. Vastustajista ainoastaan Atletico sai länsiviimalaisten puntteja tutisemaan edes vähän pääsemällä Espoonlahden alkusarjaottelussa tasatilanteeseen 12-12. Sen jälkeen Viima kuitenkin pisti vielä kerran kokemusvaihteen silmään ja viimeisteli loppulukemiksi 15-12 vieden koko alkusarjan puhtaalla pelillä. Koko alkusarjassa pitelemättömyytensä osoittaneet Henna Tanskanen, Csilla Furka ja Marina Kuusivaara olivat tulessa myös viimeisissä maaleissa. Espoo Ultimate Clubin naisten tai miesten ykkösjoukkueet eivät siis hävinneet alkusarjassa  yhtäkään ottelua, ja myös naisten kakkosjoukkue Itäviima pelasi B-sarjan hävioittä.

Tampereen UFO oli aloittanu alkusarjan vahvasti mutta joutui taipumaan Länsiviimalle kaunistellen sentään ottelun loppulukemat 5-12-tilanteesta 9-15:een. Espoonlahden iltapäivässä nähtiin sen jälkeen tiukka kamppailu A-sarjan kakkospaikasta UFOn ja Team 1:n välillä. Team meni puoliajalle 8-5-johdossa, mutta piste-eroja tällä kaudella kuromaan oppinut UFO tuli tasoihin toisella puoliajalla, ja lopulta pelin ratkaisu nähtiin 14-14-tilanteessa, jossa Team lähti hyökkäämään. UFO katkoi, pääsi myllyttämään, mutta antoi lopulta kiekon pois maalissa, ja Team rankaisi sähäkällä vastaiskulla. Karoliina Lappalaisen rystyväli tavoitti ristikulmasta Heidi Salmirinteen, ja näin Team 1 alkusarjan kakkoseksi ja UFO jäi kolmanneksi.

Naisten A-sarjan viides ja kuudes UFO2 ja LaTu pelaavat seuraavaksi ns. välisarjassa B-sarjan kahta parasta Itäviimaa ja Team 2:ta vastaan asemista pudotuspeleihin. Team 2 selvitti tiensä näihin peleihin kukistamalla Atletico 2:n 12-15. A-sarjan neljä parasta joukkuetta selvittivät tiensä suoraan pudotuspeleihin ja kohtaavat välisarjajoukkueet siten, että A-sarjan paras kohtaa välisarjan huonoimman.

Naisten sarjatilanne Pelikoneessa >>

Miehissä kamppailtiin jokaisesta pisteestä

Miesten B-sarja jatkui odotetusti UFO Mastersin ja Teamin tahdilla. Teamin ja UFO Mastersin keskinäisessä kohtaamisessa Tampereella tahti oli kova, ja pisteitä tehtailtiin vuorotellen. UFO Masters kuitenkin repäisi lopussa riittävän kaulan ja vei ottelun 15-12. Voiton sinetöivät UFO Mastersin leikilliseen tyyliin Aki Pirttijärvi ja Petri Falck.

Molemmat joukkueet jatkavat A-välisarjaan, jotka pelataan Laukaalla 11. helmikuuta. Heidän seurakseen saapuvat Karhukopla ja Vaasa Saints. Välisarjan jälkeen A-sarjan parhaat joukkueet kohtaavat välisarjan joukkueet samaan tapaan kuin naisissa, eli alkusarjan voittaja Otso kohtaa välisarjan jumbon jne.

Sijat 9.-16. ratkaisevat keskenään UFBG, LeKi, Otso2 ja Disquitos. B-sarjan kaksi viimeistä, LättyBees ja JSW, ottavat yhteen C-sarjan parhaimpien kanssa. Alimmassa sarjassa käytiin kova kamppailu noususta, sillä neljä parasta päätyivät tasapisteisiin. Keskinäisten ottelujen perusteella B-välisarjaan menevät lohkovoittaja Pussin Tiristäjät (negatiivisella maalierolla!) ja Waasan WetoWoima. Sijoista 21.-24. pelaavat siis Salko, Hazardi, Team Haudat ja UFO2. 

Miesten B-sarjatilanne Pelikoneessa >>

Miesten C-sarjatilanne Pelikoneessa >>

 -Ultimate.fi / AM & AO

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän