Naisten finaalijoukkueet ovat Länsiviima ja UFO

25.2.2012 / Länsiviima Espoosta ja UFO Tampereelta ovat pelanneet itsensä ultimaten naisten SM-finaaliin. Länsiviima hoiteli välierässä vaisun Atleticon 15-6, ja UFO vei tiukan välieräkamppailun Helsingin Teamia vastaan 12-15.

Naisten pudotuspelipäivä eteni pitkälti ennakkokaavailujen mukaan. Kaikki välieräjoukkueet selvittivät tiensä aamun puolivälieristä helpohkosti, kun haastajat LaTu, UFO 2, Team 2 ja Itäviima eivät pystyneet horjuttamaan kärkijoukkueiden itseluottamusta.

Teamin ja UFOn välieräkohtaaminen oli tulta täynnä, ja pisteitä vaihdettiin ensimmäisellä puoliajalla aivan tasatahtia. Puoliaika UFOlle 7-8. Toisella puoliajalla UFOn onnistui saada useita katkoja ja vaikeuttaa Teamin hyökkäystä, ja UFO pääsi muutamalla pisteellä lievästi niskan päälle. Team kiri vielä hyvin esimerkiksi Karoliina Lappalaisen sähäkän puolustuksen ansiosta, mutta ei onnistunut kuromaan enää eroa umpeen. Niinpä Raakel Sariola sinetöi maalissa UFOn voittolukemat 12-15, ja tamperelaisten juhlat voivat alkaa. Tämä on ensimmäinen kerta, kun UFOn naisten joukkue nähdään SM-finaalissa. UFOlla on edelliseltä kaudelta taskussaan SM-pronssia.

Länsiviiman ja Atleticon välieräkamppailusta monet odottivat totista vääntöä, mutta toisin kävi. Atletico päästi Länsiviiman jo 4-0-johtoon, eikä onnistunut kokoamaan peliään koko ottelun aikana. Atleticon aiemmin kaudella väläyttelemä paras terä puuttui, ja Länsiviima marssi helppoon 15-6-voittoon. Viima on hallitseva ja moninkertainen naisten Suomen mestari hallisarjassa, joten lähtee ennakkosuosikkina myös finaaliin.

Kaikki SM-finaalit pelataan Tampere-Areenalla la 17.3. klo 13-18. Naisten sijoitukset 5.-8. ratkaistaan su 26.2. Iittalassa.