Suomalaisjoukkueet voitokkaita Winter Trophyssä – jatkoa seuraa kesällä

1.2.2012 / Suomalaisjoukkueille ropisi menestystä Göteborgin perinteikkäässä Winter Trophy -sisäturnauksessa. Espoon Viima voitti naisten sarjan ja avoimessa saman kaupungin Otso sijoittui toiseksi. Lisäksi Viiman Marina Kuusivaara valittiin naisten finaalin MVP:ksi eli arvokkaimmaksi pelaajaksi. Ensi kesänä Skogshyddan aikoo järjestää Wintterille jatkoa Summer Trophy -turnauksen muodossa.

Viiman tie finaaliin ei ollut aivan mutkaton, sillä neljännesvälierissä Viima kohtasi Atleticon, ja ottelu päättyi niukkaakin niukempaan Viiman yhden pisteen voittoon. Atletico sijoittui lopulta turnauksessa viidenneksi. Viima kukisti naisten finaalissa Göteborgin Carnegien selvästi lukemin 7-13. Viiman onnistui pitää kurissa ruotsalainen hyökkäysparivaljakko Carro Persson ja Kikki Andersson, jotka perinteisesti tehtailevat suurimman osan Carnegien maaleista ensimmäisen syöttäessä ja jälkimmäisen tehdessä vahvoja maalihakuja. Puolustuksessa pääsi esiin mm. Viiman Pauliina ”Pate” Lehtinen, jonka markkerointi esti useat heitot pimeälle. Carnegie puolestaan ei voinut mitään Viiman vahvalle hyökkäykselle, joka suurimmassa osassa finaalin pisteistä päättyi Marina Kuusivaaran kiinniottoon maalissa, lähes poikkeuksetta pimeällä puolella.

Calle Dahlberg (kesk.) valittiin avoimen finaalin parhaaksi pelaajaksi.

Avoimen finaalissa kohtasivat ennakkosuosikki Ruotsin Viksjöfors sekä Otso. Mm. turnausjohtaja, Göteborgin Skogshyddanin Niklas Tehler veikkaili ennen finaalia Otson olevan tällä kertaa vahvempi, sillä Viksjöforsilta puuttui useita avainpelaajia. Mukana oli silti monia viime kesän Euroopan mestareita, ja he siivittivät Calle Dahlbergin johdolla Viksjöforsin peliä finaalissa. Otso pani hyvin vastaan viemällä useat hyökkäykset vain muutamalla siirrolla sisään, ja puolustuksessa arvokkaita träppi- ja muita katkoja tehtaili erityisesti konkariosastoon kuuluva Tommi ”TK” Lehto. Mutta siinä missä suomalaisten otteet olivat varmoja ja puolustus hienoa, oli Viksjöforsin peli ajoittain häikäisevää, mikä lopulta vei ruotsalaiset voittoon. Finaalin MVP:ksi valittu Calle Dahlberg poimi monta kiekkoa korkealta ja sivurajan tuntumasta, kun tilanne katsomolle näytti jo mahdottomalta, eikä Viksjöforsin maaleja pysäyttämään riittänyt edes Roni Hotarin uhrautuminen komealla dyykkikatkoyrityksellä maalin takakulmassa. Viksjöfors piti turvallisen etumatkan koko finaalin ajan ja vei pelin lopulta 15-9.

Muista suomalaisjoukkueista Otson kakkosjoukkue Karhukopla pääsi sekin kahdeksan joukkoon, Terr No More Turusta oli 11., Saints 12., UFO 16., Team 18. ja Turku Terror 20. Avoimessa sarjassa joukkueita oli 24. Naisissa UFO Pynsä sijoittui Atleticon jälkeen 6:nneksi ja toinen UFOn joukkue Nässy 10:nneksi. Team oli 12., Atletico II 14. ja Turku Terror 19. kahdestakymmenestä joukkueesta. Naisten sarjan joukkuemäärä oli Winter Trophyn kolmikymmenvuotisen historian suurin.

Lopulliset tulokset Winter Trophyn sivuilla >>

Summer Trophy jatkaa Wintterin turnauskonseptia

Winter Trophy järjestettiin ensimmäisen kerran vuonna 1979, ja turnauksesta on muodostunut Pohjoismaiden sisäultimaten kohokohta. Järjestävä seura Göteborgin Skogshyddan haluaakin nyt laajentaa toimivan turnauskonseptin myös kesälle ja järjestää Skogs Summer Trophyn 5.-6.5.2012.

UFO Pynsän rookiet koppasivat turnausjohtaja Tehlerin ryhmäkuvaan Lundbystrandin hallissa.

Wintterin turnausjohtaja Niklas Tehler kertoo, että taustalla päätöksessä järjestää kesäturnaus on aito huoli Ruotsin ultimaten tilasta. Ruotsin ultimatekesässä ei tällä hetkellä ole yhtäkään houkuttelevaa turnausta, joten joukkueilla ei myöskään ole tilaisuuksia päästä harjoittelemaan ja kehittymään. Skogs haluaa paikata aukon järjestämällä turnauksen jossa yhdistyvät Wintteri-tyyliin hyvät kentät, hyvä hotelli, hyvä ruoka ja bileet sekä kohtuullinen hintataso. Kuulostaa varmasti hyvältä itse kustakin, mutta entäpä Kööpenhaminan Wonderful Copenhagen -turnaus, joka järjestetään vain kahta viikkoa myöhemmin? Haluaako Skogs kilpailla Köpiksen kanssa?

– Kyllä turnauksemme kilpailee suoraan Köpiksen kanssa, myöntää Tehler. – Haluamme myös Summer Trophyyn kovatasoisia joukkueita samaan tyyliin, sillä ensisijainen tavoitteemme on nostaa ultimaten tasoa Ruotsissa ja antaa mahdollisimman monille joukkueille tilaisuus pelata hyviä pelejä hyvillä kentillä.

Teksti: Ultimate.fi / AM

Hyvät mainossuhteet omaava Skogshyddan mainosti Summer Trophyä jo tammikuun lopussa Göteborgin katukuvassa. Kuva: Niklas Tehler.