EUC haki finaalimenestyksen Tampereelta

21.3.2012 / Ultimaten sisäfinaalit pelattiin Tampereella 17.3., ja finaalitapahtumassa kävi ilmi koko sisäkauden ounasteltu totuus: jos jalkapallo on laji, jossa pelataan 90 minuuttia ja lopuksi Saksa voittaa, niin sisäultimate vaikuttaa olevan laji, jossa pelataan 50 minuttia, ja lopuksi Espoo Ultimate Club voittaa. EUC oli halliultimaten valtias vuonna 2012 niin avoimessa kuin naistenkin sarjassa ja sai myös junioreissa pronssia. Tässä jutussa finaalitulosten lisäksi EUC:n varapuheenjohtajan mietteitä seuran menestyksestä sekä livestream-statseja ja linkki finaalivalokuviin.

Finaalipäivä: Espoo vs. Tampere

Voittamaton Otso nostaa mestaruuspokaalin. Kuva: Heikki Saarinen / Pesukarhusiili.net.

Tampereen UFO oli finaalien hyvä kakkonen ja pisti sekä naisissa että miehissä espoolaisille kampoihin paremmin kuin mitkään muut joukkueet tällä kaudella. Avoimessa sarjassa EUC:n Otso voitti Tampereen UFOn finaalissa 15-11. Naisissa niinikään tamperelainen vastustaja pisti espoolaisille kampoihin tiukasti, mutta vaihtelevuutensa ansiosta viihdyttävä ottelu päättyi silti UFOn häviöön ja finaali espoolaisille 15-12.

Vaasa Saints piristi avointa sarjaa viemällä pronssia EUC:n kakkosjoukkueen Karhukoplan nenän edestä. Aiempien vuosien avoimen sarjan kestomenestyjä SOS oli jätetty tylysti finaalipeleistä pois.  Naisissa pronssi meni Helsinkiin Teamille, ja Atletico jäi nuolemaan näppejään.

Junioreiden finaali ratkaistiin myös finaalipäivänä, ja Vaasa Saints All Stars voitti Kuopion Salkon. EUC:n juniorit olivat jo pelanneet itselleen mitalin viikkoa aiemmin pelatussa junioriturnauksessa, kun voittivat nelosiksi jääneen Sipoon juniorit pronssiottelussa.

EUC toivoo seuraava sukupolven vastuunkantajia

Espoo Ultimate Clubin varapuheenjohtaja Ari Rantalainen on syystäkin ylpeä seuransa menestyksestä. Rantalainen on erityisen tyytyväinen siitä, että seuran miesjoukkue on onnistunut nostamaan tasonsa jälleen sellaiseksi, että sillä voi kilpailla korkeimmista sijoista vaikka Suomen ultimaten kilpailutilanne on kovempi kuin ennen. Kiitosta saa erityisesti Ilkka Vaahtoranta, jonka työ joukkueen kasvattamiseksi ja vahvistamiseksi on tuonut hedelmää.

– Tärkeintä tässä tilanteessa on kuitenkin se, että ei tuudittauduta menestykseen vaan pyritään siihen, että meillä olisi jo seuraava sukupolvi vastuunkantajia alulla. Hienoa onkin ollut nähdä juniorijoukkueemme menestys sekä erityisesti se, että sieltä löytyy yksilöitä, jotka pelaamisen lisäksi kokevat seuran toiminnan omaksi jutukseen ja haluavat olla mukana edistämässä sitä, kertoo Rantalainen.

Suomen ensimmäinen ultimaten livestream

Livestream käynnissä.

Ultimaten sisäfinaalitapahtuma siirtyi pääkaupungista maakuntiin ensimmäistä kertaa, ja tapahtuma olis siis Tampereen ensimmäinen. Yleisöä saapui Tampere-Areenalle kiitettävästi, erityisesti finaaliotteluita seuraamassa oli satoja katsojia. Finaalit välitettiin niinikään ensimmäistä kertaa myös aina kotikatsomoihin asti, kun Justin.tv:n kautta lähetettyä livestreamia seurattiin onnistuneesti ympäri Suomen ja ulkomailtakin. Livestreamin tekniikasta vastasivat  Paavo Tiittanen (vas.) ja Ari Ojanperä ja kommentaattorina toimi Vaasan oma Pasi Roimela.

Sivulatauksia livestreamilla oli yli 12 000, ja se mainittiin muun muassa ultimaten nettimedia Skyd Magazinessa sekä Ulti.tv:ssä. Katsojia streamilla oli parhaimmillaan hieman yli sata kerrallaan.

Justin.tv:hen tallennettua Ultimate.fin materiaalia pääsee rajoitetun ajan katsomaan tästä: http://www.justin.tv/ultimatefi/videos

Valokuvia SM-finaaleista

Finaaleja oli kuvaamassa monia loistavia ultimatekuvaajia. Jos haluat kuviisi linkin tänne, ota yhteyttä Ultimate.fin toimitukseen.

Pesukarhusiili.net / Heikki Saarisen galleria SM-finaaleista 2012 >>

Seurasitko livestreamia? Olitko mukana finaaleissa? Voittiko suosikkisi vaiko eikö? Kommentoi alle!

Teksti: Ultimate.fi / AM

UFO Mastersin Heikki Saunanen tavoittelee kiekkoa SM-finaalissa. Kuva: Heikki Saarinen / Pesukarhusiili.net.
Finaaleja oli seuraamassa satoja katsojia.

1 KOMMENTTI

  1. Onko kaikki pelit tulossa nettiin (Vimeo, Youtube…)?? Esimerkiksi Ruotsin frisbeeliitolla tms. on oma Youtube kanava, jossa kymmeniä Ruotsin maajoukkueen ja menestyneimpien seurajoukkueiden pelejä kuvattuna. Voisihan ultimate.fi tehdä myös oman channelinsä ;D

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän