SM-pronssipelien joukkue-esittelyt

14.3.2012 / Finaalitapahtuman pronssipeleissä kohtaavat Karhukopla–Vaasa Saints sekä Atletico1–Team1, kun talvikauden 2011–2012 Suomen mestaruudesta pelataan lauantaina Tampere-Areenalla.

Päivän pelit ovat nähtävissä myös livenä netissä >>

Finaalijoukkueet esittäytyvät >>

Avoimen pronssipeli: Karhukopla–Vaasa Saints klo 14

Miten olette valmistautuneet finaaliin?
Karhukopla: Sisäkausi on jatkunut aiempaan malliin ja pronssipeliä varten ei ole sen enempää lähdetty höntyilemään. Kopla on treenannut talven Otson kanssa joten mitalipelien kovempi tempo ei tule yllätyksenä.
Vaasa Saints: Saints on valmistautunut pronssiotteluuun kehittämällä omia vahvuuksia sekä hakemalla fiilistä kauden viimeiseen koitokseen.

Miten kausi on sujunut joukkueeltanne?
Karhukopla: Alkukausi lähti takkuisasti käyntiin yhteispeliä hioten. Viimeiset pelit ovat olleet voitollsia, vaikkakin Otso oli liian kova vastus semifinaalissa.
Vaasa Saints: Kausi on mennyt vaihtelevasti, mutta positiivisesti. Parasta peliä ei vielä saatu irti, mutta hyvää kehitystä joukkueelta sekä pelaajilta nähtiin. Seminuorelle joukkueelle ajettiin sisään uutta tyyliä, jonka opettelemisessa meni alkukausi. Winter trophy -turnaus toi hyvää kokemusta tasaisista peleistä.

Mitkä ovat vastustajanne vahvuudet ja heikkoudet?
Karhukopla: Saintsin vahvuuksia ovat fyysisyys ja nuoruuden tuoma peli-ilo. Heikkoutena ovat pelin tason ailahtelevuus ja voittamisen kulttuurin puute.
Vaasa Saints: Koplan vahvuudet ovat kokemus ja suoritusvarmuus. Joukkue pyörittää peliä hyvällä tasolla, mikä aiheuttaa pään vaivaa puolustukselle.

Kuka vastustajan pelaaja ansaitsee erityishuomion?
Karhukopla: Saintsin rosterista voisi helposti nostaa useamman nimen esille mutta jos pitää valita vain yksi niin olkoon se sitten Elias Päällysaho, joka on Suomen yksi kovimpia tulevaisuuden lupauksia.
Vaasa Saints: Mielestäni joukkue on melko tasainen enkä nostaisi ketään erityisesti esille. Aiemmissa peleissä on nähty, että ratkaisijoita joukkueessa riittää, joten yksittäisiin pelaajiin ei kannata keskittyä.

Ketkä pelaajat nostaisitte omasta joukkueestanne esiin ja miksi?
Karhukopla: Veikkaajien selkeäksi ennakkosuosikiksi nousee parivaljakko Antti ’Eldis’ Elonheimo (pelaa tilanteen kuin tilanteen anti loppuun asti) ja Tommi ’Pönä’ Ylönen (edellinen poisheitto lienee viime vuosituhannelta).
Vaasa Saints: Joukkueen tavoitteena on ollut kokonaisvaltainen pelaaminen, erityisesti hyökkäyksessä. Onnistuminen taktiikassa vaatii koko joukkueen panosta sekä yhteen pelaamista.

Miten juhlitte Tampereen yössä?
Karhukopla: Mitalit kaulassa, tietysti.
Vaasa Saints: All night long…

Naisten pronssipeli: Atletico1– Team1 klo 13

Miten olette valmistautuneet finaaliin?
Atletico: Melko normaalisti ollaan treenattu, ei tässä nyt mitään erikoisuuksia olla tehty. Joukkueen fiilistelyillassa kohotetaan tunnelma kattoon ja hiotaan itseluottamus kohdilleen.
Team: Kauden tavoitteenamme oli mitalipelit, joten tähän pronssiin olemme siis tähdänneet koko ajan. Treenaaminen on kauden aikana painottunut perusasioiden kehittämiseen ja yksilötaitoihin. Viimeiset treenit olemme pelanneet harkkamatsia ja hioneet mm. kuvioita kuntoon.

Miten kausi on sujunut joukkueeltanne?
Atletico: Epätasaisesti.
Team: Alkukausi sujui hyvin, mutta uuden vuoden kuluessa olemme kokeneet muutamia loukkaantumisia ja paljon sairastumisia. Valitettavasti nämä ovat vaikuttaneet yhteisten treenien määrään, mikä näkyi peleissä Iittalassa. Olemme nyt kuitenkin voitontahtoisia ja koonneet rivimme kasaan pronssipeliin.

Mitkä ovat vastustajanne vahvuudet ja heikkoudet?
Atletico: Vahvuus on koko joukkueen tasaisuus, ja heikkous jengin keskipituus.
Team: Vastustajamme Atleticon vahvuus on hyvä hyökkäyspeli, givarit ja pitkät heitot. Joukkue on nuori ja ennakkoluuloton, mikä on mielestämme heidän kohdallaan erityinen vahvuus. Kenties henkinen puoli voi olla heikoin lenkki.

Kuka vastustajan pelaaja ansaitsee erityishuomion?
Atletico: Ainakin Pirjo Hästbacka ja Karoliina Lappalainen tulevat saamaan punaista erityiskohtelua kentällä.
Team: Koko kauden hyvin pelannut Essi Inkinen on selvästi meille heistä haastavin.

Ketkä pelaajat nostaisitte omasta joukkueestanne esiin ja miksi?
Atletico: Ei ole tarvetta nimetä ketään, olemme yksi tasainen joukkue. Tsekkaa vaikka pistepörssistä.
Team: Meillä on tasainen joukkue, josta jokainen toivottavasti pelaa kauden parhaan pelinsä. Kapteenimme Merituuli Rekola on ollut varma kiekonkäsittelijä ja itse rauhallisuus pelin pyörityksessä.

Miten juhlitte Tampereen yössä?
Atletico: Villisti!
Team: Finaalitapahtuman jälkeen menemme joukkueella syömään ja bileisiin. Juhlimme stadilaiseen tyyliin Tamperella!

Ultimate.fi kiittää vastaajia!

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän