Talvikauden SM-finaalijoukkueet esittäytyvät

14.3.2012 / Talvikauden 2011–2012 ultimaten Suomen mestaruudesta pelataan ensi lauantaina 17.3. Tampere-Areenalla. Finaalitapahtumassa kohtaavat avoimen finaalissa Otso–UFO Masters, naisten finaalissa Viima–UFO1 sekä Vaasa Saints–Salko junioreiden finaalissa.

Päivän pelit ovat nähtävissä myös livenä netissä >>

Pronssipelien joukkueet esittäytyvät >>

Avoin finaali: Otso–UFO Masters klo 17

Miten olette valmistautuneet finaaliin?
Otso: Hyvillä treeneillä, joilla on erityisesti haettu kovuutta puolustukseen. Karhukoplan kanssa treenaaminen on tuonut harjoituksiin intensiivisiä vääntöjä, jotka antavat parhaat mahdolliset eväät finaalin.
UFO Masters: Pidimme tiukan valmistelureenin maanantaina seuran keskinäisellä pelillä

Miten kausi on sujunut joukkueeltanne?
Otso: Mahtavasti ja tappioitta. Yhteispeli on toiminut moitteettomasti, vaikka osa pelaajista pelaa tällä kaudella ekaa kertaa toistensa kanssa.
UFO Masters: Vaihtelevasti

Mitkä ovat vastustajanne vahvuudet ja heikkoudet?
Otso: UFO Masters on todella kokenut joukkue täynnä älykkäitä pelaajia, joiden yhteispeli on varmasti hioutunut vuosien varrella. Juoksuvoimaa ja halua ei löydy niin paljon kuin meiltä.
UFO Masters: Tiukka reenaus ja vahva yhteispeli.

Kuka vastustajan pelaaja ansaitsee erityishuomion?
Otso: Nimimiehiä joukkuesta löytyy. Aki Pirttijärvi on jäänyt mieleen viime vuoden kvartsista. Hän osaa hyvin ottaa tilansa maalissa ja ilmatilanteissa. Myös pistepörssin kärkisijoilla vuodesta toiseen roikkuva Juri Rouhiainen on tarkkailun alla.
UFO Masters:

Ketkä pelaajat nostaisitte omasta joukkueestanne esiin ja miksi?
Otso: Kaikki pelaajat antavat varmasti kaikkensa. Erityisen nälkäinen on varmasti Timo Vaskio, jolla voittaessa olisi Suomen mestaruuksia jo neljältä vuosikymmeneltä. Finaalissa ensikertaa oleva Roni Hotari on varmasti myös seuraamisen arvoinen. Nuoresta iästä huolimatta Roni kuuluu jo Suomen parhaimmistoon ja pelaa taatusti loppuun asti tilanteessa kuin tilanteessa.
UFO Masters: Aki valtaa ilmatilan vaikka väkisin ja Timo tanssilattialla.

Miten juhlitte Tampereen yössä?
Otso: KULTAmitalit kaulassa aamuun asti.
UFO Masters: Rauhallisesti sivustakatsoen… Niinkuin aina.

Naisten finaali:  Länsiviima–UFO1 klo 16

Miten olette valmistautuneet finaaliin?
Viima: Finaaliin on valmistauduttu heti kauden alusta lähtien treenaamalla kovaa ja pelaamalla SM-pelit vieläkin kovempaa eli voittoisasti. Olemme myös äänittäneet ”Tampere! Tampere!” -huutoja kasetille, jota pelaajien tulee kuunnella päivittäin (mielellään myös öisin), jotta kotikentällä pelaavan UFO:n kannattajien mylvintä ei tule yllätyksenä itse pelitilanteessa.
UFO: Finaaliin on valmistauduttu tietenkin treenaamalla kovaa ja miettimällä miten vastustajan vahvuudet saataisiin kuriin.

Miten kausi on sujunut joukkueeltanne?
Viima: Kausi on sujunut odotuksien mukaan. Länsiviima on pelannut tappiottoman kauden, ja Viiman kokoelmajoukkueella pelattu Wintertrophy-turnaus oli hyvää ja tärkeää vaihtelua SM-sarjalle. Voitto Vintteristä toi toki lisää itsevarmuutta myös Suomen sarjapeleihin.
UFO: Kausi sujui vaihtelevasti, mutta viimeisessä turnauksessa itseluottamus oli hyvä ja voitot hoidettiin kotiin tärkeistä peleistä. Joukkueen ensimmäinen finaalipaikka oli kuitenkin iso ilonaihe kun se varmistui.

Mitkä ovat vastustajanne vahvuudet ja heikkoudet?
Viima: UFOn vahvuus on tällä kaudella ollut kova puolustus, loppuun asti pelaaminen ja ennakkoluuloton hyökkäys. Kiekonkäsittelytaitovoisi olla vielä asteen parempaa, ja välillä on näyttänyt siltä, ettei UFOn kantti kestä viedä tasaisia pelejä voiton puolelle.
UFO: Vastustajan vahvuudet ovat kova itseluottamus ja taito voittaa, kokemus ja tarkat, kovat heitot. Heikkouksina voisin nähdä pelaajien selkeähköt roolit sekä tottumus pelata paljon pimeän kautta. Jos pystymme pakottamaan heidät pois omalta mukavuusalueeltaan niin yksilöinä kuin joukkuepelissä, voimme toivottavasti sekoittaa hieman pakkaa.

Kuka vastustajan pelaaja ansaitsee erityishuomion?
Viima: Riittä Syvälä on aina ollut UFO:n ratkaisupelaajia, mutta hänen rinnallensa tärkeiksi pelaajiksi on viime aikoina noussut myös maajoukkueringissä mukana olevia pelaajia, kuten Annariikka ”Arska” Marttinen ja Ulla Kiili.
UFO: Viime pelien perusteella maalissa tulisi saada kuriin tamperelaisillekin hyvin tuttu Marina Kuusivaara ja raksa/keskikenttäpuolella erityisesti kokeneet Henna Tanskanen, Milla Mantere ja Laura Salmikivi.

Ketkä pelaajat nostaisitte omasta joukkueestanne esiin ja miksi?
Viima: Viimalla ei ole tapana nostaa ketään erityisesti esiin, mutta lienee sanomattakin selvää, että Suomen sisä-ultimatessa Laura Salmikivi ja Marina Kuusivaara ovat pitelemätön parivaljakko. Mutta se jääköön nähtäväksi, kuka syttyy Tampereella tamperelaisia vastaan.
UFO: Uudet pelaajat ovat jälleen Ufossa ottaneet enemmän vastuuta ja joukkueesta kaikki pystyvät tekemään ratkaisuja tarvittaessa. Pelaajista valmennus haluaa nostaa erityisesti esiin puolustuskone Ulla Kiilin ja koko kentän työmyyrän Annariikka Marttisen.

Miten juhlitte Tampereen yössä?
Viima: Mitalit kaulassa ja kannat katossa.
UFO: Tampereen yössä juhlimme tietenkin kerrankin kotiareenalla eli pitkään, ei välttämättä hartaasti.

Ultimate.fi kiittää vastaajia!

Junioreiden tunnelmat tulossa myöhemmin.

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän