9.3.2012 / Ultimate.fi täyttää tänään 9.3. 2012 yhden vuoden. Ultimate.fi lanseerattiin keväällä 2011 parahiksi ennen halli-SM-finaaleja. Suomen ultimaten tiedotus siirtyi Liitokiekkoliiton sivuilta Ultimate.fihin, ja sivustolla päästiin heti raportoimaan  SM-sarjojen ratkaisut.

Ultimate.fissä käymisestä on tullut tapa

Ajatus Ultimate.fistä lähti tarpeesta julkaista ultimatesta muutakin kuin tekstiä: kuvia, videoita, ja haastatteluja ja artikkeleita eri formaateissa. Lisäksi sivustosta haluttiin interaktiivisempi, eli mukaan tuli mahdollisuus kommentoida juttuja ja siten luoda keskustelua. Juttutahti kiivastui Ultimate.fin lanseeraamisen myötä selvästi entiseen nähden, eli entistä useammista ultimatetapahtumista on viimeisen vuoden aikana julkaistu raportteja ja kuvia. Kuluneen vuoden aikana Suomen ultimatekansa on siis saanut kattavan läpileikkauksen SM-sarjoihin, turnauksiin, pelaajiin ja päässyt myös kurkistamaan lajin ilmiöihin Suomessa ja muualla.

Vuoden aikana Ultimate.fissä on käynyt n. 22 000 eri kävijää, mikä ei päätä huimaa monien muiden lajien nettisivustoihin verrattuna. Ultimaten pelaajia ei kuitenkaan taida olla Suomessa aivan niin montaa, joten myös muut kuin lajiin vihkiytyneet ovat eksyneet sivuille. Tärkeintä on kuitenkin tieto siitä, että n. 75 % sivuilla kävijöistä on käynyt sivuilla ennenkin. Ultimate.fi ja ultimatistit ovat siis löytäneet toisensa, ja sivuston käyttämisestä on monelle tullut tapa – niin kuin oli tarkoituskin.

Huipputurnausten tulosseuranta ja Tourit kiinnostivat

Ultimate.fin suosituin sivu on odotetusti pääsivu, ja toiseksi eniten käyntejä on kerännyt foorumi. Ne ovat kävijämäärissä täysin omilla tuhatluvuillaan, ja niiden lisäksi 10 muuta artikkelia ja sivua on päässyt yli tuhanteen yksittäiseen lukukertaan. Kymmenen joukossa ovat ulkomaisille joukkueille mainostettujen Tampereen ja Hyvinkään Tourien sivut viime kesältä sekä luontevasti ympäri vuoden päivittyvä turnauskalenteri, Liiton etusivu, Turnaukset ja Uutiset.

Yli tuhannen lukukerran artikkeleita olivat puolestaan niin Slovenian EM-kisojen 2011 tulosseuranta kuin Beach-MM-kisojen Suomen mimmien tulokset: maajoukkueiden kisakuulumiset siis selvästi kiinnostivat. Mielenkiintoista kyllä, yli tuhanteen lukukertaan on päässyt myös vasta tammikuussa 2012 lisätty artikkeli amerikkalaisen jalkapallon pelaaja Seppo Evwarayesta. Juttu on tainnut kiinnostaa myös muita kuin ultimaten pelaajia. Myös Minsu Rauramon pitkään sivuilla ollut provosoiva blogiteksti Miksi suomalainen nainen ei dyykkaa? on kerännyt paljon lukijoita. Minsun blogiteksti on myös Ultimate.fin ensimmäisen vuoden keskustelluin juttu: se keräsi peräänsä 25 kommenttia.

Yli tuhannen lukukerran sivut ja artikkelit Ultimate.fin 1. vuoden aikana:

1. Pääsivu
2. Foorumi
3. EM-kisojen tulosseuranta -artikkeli
4. Liitto
5. Turnaukset
6. Uutiset
7. Tour II 2011 Tampere
8. Beach-MM-opas -artikkeli
9. Miksi suomalainen nainen ei dyykkaa? -blogi
10. Tour III 2011 Hyvinkää
11. Seppo Evwaraye -artikkeli
12. Turnauskalenteri

Ovi käy tiuhaan turnauksen jälkeisenä maanantaina

Kävijöitä Ultimate.fissä on ollut tasaisesti useita satoja päivässä läpi vuoden. Kävijämäärien piikit ovat osuneet lähes poikkeuksetta tärkeiden turnausten jälkeisiin maanantaipäiviin, jolloin sivuilta on haettu tuloksia ja turnausten jälkitunnelmia. Näin oli mm. SM-Tourien ja finaalitapahtumien jälkeen sekä ultimaten EM-kisojen aikana, jolloin päivittäisiä käyntejä kertyi lähemmäs pari tuhatta. Kaikkein vilkkaimmin ovi kävi maanantaina 13.6. heti Siltamäen ensimmäisen SM-Tourin jälkeen. Pohjalukemissa käynnit olivat jokseenkin yllätyksettömästi juhannuksena ja jouluaattona, jolloin sivulle eksyneet ovat luultavimmin olleet hakukoneita.

Valokuvakilpailu ja Facebook aktivoivat

Ultimate.fin toimitus muistaa ensimmäisestä vuodesta erityisellä lämmöllä läpi kesän 2011 pyörinyttä Vuoden Ultimatekuva -kilpailua, joka sai kymmenet ultimaten kuvaajat – useimmat kuvakilpailujen ensikertalaisia – lähettämään kilpailuun lähes sata otosta Suomen ultimatekesästä. Niiden kuvien ansiosta ultimatekesä 2011 pysyy mielessä vielä pitkään. Lisäksi toimituksen mieltä ovat lämmittäneet sivuston positiivinen vastaanotto sekä aktiiviset palautteen antajat, avustajat ja haastateltavat, joiden ansiosta sisältöä on aina ollut helppo laatia.

Ultimaten pelaajat ja lajista kiinnostuneet ovat ottaneet Ultimate.fin omakseen myös Facebookissa, jossa sivuston seuraajien määrä on kasvanut tasaisesti. Facebookissa on julkaistu tieto uusimmista päivityksistä sivuille, mutta myös ultimatevideoita ja muita ultimateaiheisia linkkejä. Tykkäyksiä ovat keränneet erityisesti maajoukkueiden menestys turnauksissa sekä SM-Tourien tai -mitalien voittajat. Maaliskuun 2011 alusta Facebookin fanimäärä kasvoi nopeasti yli sadan, kun Facebook-tilin omaavat aktiivipelaajat kävivät saman tien painamassa tykkää-nappia. Sen jälkeen Ultimate.fin päivitykset feediinsä on kuitenkin tilannut vielä toinen mokoma feisbuukkaajia, ja sivun seuraajamäärä on tätä juttua kirjoitettaessa 345 ja kasvaa viikoittain. Ultimate.fin tavoite onkin, että nyt kun varsinaiset ultimaten pelaajat ja Ultimate.fi ovat löytäneet toisensa, seuraavaksi on muiden suomalaisten vuoro löytää ultimate, ja sitä kautta myös Ultimate.fi – tai toisinpäin.

Mitä jäi mieleen Ultimate.fin ensimmäisestä vuodesta? Mitä kaipaisit sivuille jatkossa? Tiedät mitä tehdä. 🙂

Teksti: Ultimate.fi / AM

 

1 KOMMENTTI

 1. Mukavasti oli luettavaa ensimmäisenä vuonna! Kiitos siitä!
  Mietän tässä selaillessa, että onko osa uutisista poistettu tai hävinnyt?? En löytänyt esim. ”Tourin pelaaja” -juttuja mistään :S

 2. Kiitoksia toimittajille ja blogikirjoittajille sisällön tuottamisesta!

  Sivuston seuraesittelyjä voisi parantaa ja jäsentää siten että sivustolla vierailijan on helppo löytää oman paikkakunnan Ultimate-toiminta. Selkeä banneri/linkki näkyviin etusivulle, mistä pääsee tähän tietoon.

 3. Hyvä että löytyi, Roni. Vanhat artikkelit löytyvät helpoiten:

  1) kirjoittamalla hakukenttään jonkin olennaisen sanan/sanaparin artikkelista (esim. tourin pelaaja)

  2) klikkaamalla Uutisten takaa Uutiset-otsikkoa ja sen jälkeen avautuvassa listauksessa klikkaamalla sen kuukauden nimeä, milloin jutun muistelee ilmestyneen. Kuukausikohtaisesta hakutuloslistasta jutun voi sitten selata esiin.

  Kari: Hyvä ehdotus, jotain tuonsuuntaista on suunnitteilla.
  t. toimitus

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

Before you post, please prove you are sentient.

Liitokiekolla pelattava joukkuelaji on nimeltään u....e?