Ultimaten paras yläkoulu Lempäälässä, lukio Vaasassa

4.4.2012 / Keskiviikkona 28.3. pelattiin Espoon Otahallissa koulusarjan lopputurnaus. Sekä lukioiden että yläkoulujen sarjassa pelasi neljä joukkuetta. Molemmissa sarjoissa pelattiin yksi round robin ja sen tulosten perusteella pelattiin pronssi- ja finaaliottelut.

Lukioista paras Vaasan kokenut joukkue, yläkouluista Lempäälä

Hakkarin ja Sipoonjoen koulut kohtasivat yläkoulusarjan finaalissa.

Lukioiden sarjan voitti Vaasan lyseon lukio, joka voitti kaikki pelaamansa pelit. Vaasan lyseon lukion pelaajista suurin osa oli samoja, jotka voittivat junioreiden suomenmestaruuden 2012 Vaasa Saints All Stars -joukkueessa. Vaasan finaalivastus oli Sipoon lukio, joka pääsi finaaliin maalierovertailun jälkeen, kun kaikki kolme muuta joukkuetta pelasivat pelinsä ristiin. Finaalissa koko turnauksen pienellä rosterilla pelanneet sipoolaiset joutuivat taipumaan peräti 11-1.

Pronssiottelussa pelasi Viikin normaalikoulun lukio sekä Kauniaisten lukio. Ottelu oli tiukka ja sen vei lopulta Viikki. Kauniaisten lukion kantava pelaaja oli ehdottomasti vasta seitsemäsluokkalainen Ilari Visuri, joka oli otettu mukaan isompien peleihin sen jälkeen kun muut näkivät miten hyvin Ilari heittää.

Yläkoulusarjan vei nimiinsä Hakkarin koulu Lempäälästä. Hakkari voitti kaikki pelinsä reilusti, mutta muut koulut antoivat hyvän vastuksen. Hakkarin finaalivastustajaksi selvisi tiukoin voitoin Sipoonjoen koulu ja finaali päättyi lukemin 11-4.

Pronssiottelussa ottelivat kaksi Espoon joukkuetta. Jokaisessa tilanteessa mentiin loppuun asti ja katkoja tehtiin monia jokaisessa pisteessä. Loppuen lopuksi Leppävaaran koulu voitti Saarnilakson koulun lukemin 11-5.

Spirit of the Game arvossa

Tämä vuonna Juniorijaosto päätti palkita koulusarjan finaalissa joukkueet, jotka seuraavat parhaiten ultimaten Spirit of the Game -ajatusta. Lukioiden sarjassa spirit-palkinto meni kultaa voittaneelle Vaasan lyseon lukiolle ja yläkoulusarjassa Saarnilaakson koululle. Saarnilaakson hyvästä spiritistä kertoo muun muassa se, että asteikolla 1-10, Leppävaaran koulu halusi välttämättä antaa heille 15 pistettä.

Tarkkuusheittokisa

Alkusarjan pelien jälkeen pidettiin tarkkuusheittokisa. Tarkkuusheittokisassa heitettiin kiekkoja maaliin joka kierroksella pidemmältä etäisyydeltä. Tarkkuusheittokisan voitti Jaakko Junttu Hakkarin koulusta. Voittaja palkittiin Frisbeepointin lahjakortilla.

Koulusarjavastaavaksi?

Nykyiset koulusarjavastaavat Tiina Laakkonen ja Kia Autio siirtyvät muihin tehtäviin, joten uusia innokkaita tekijöitä kaivataan Juniorijaostoon. Tehtävänä on pääasiassa koulusarjan vuosittainen järjestely ja koordinointi, mutta mahdollisuuksien mukaan myös osallistuminen jaoston muiden tapahtumien järjestämiseen. Tehtävästä selviää varsin hyvin pelkällä maalaisjärjellä ja innokkuudella, joten jos kiinnostuit niin ota yhteyttä juniorijaosto(at)liitokiekkoliitto.fi.

Koulusarjan lopulliset sijoitukset

Lukiot

1. Vaasan lyseon lukio
2. Sipoon lukio
3. Viikin normaalikoulun lukio
4. Kauniaisten lukio

Yläkoulut

1. Hakkarin koulu
2. Sipoonjoen koulu
3. Leppävaaran koulu
4. Saarnilaakson koulu

Teksti: Juniorijaosto / Kia Autio

1 KOMMENTTI

  1. Vaasa voitti muuten Vaasan alueen finaalin huomattavasti tiukemmalla marginaalilla. Peli taisi ratketa vain yhden maalin erolla.

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän