SELL Gamesin voitot Latviaan ja Tampereelle

20.5.2012 / Espoossa pelatun SELL Student Games 2012 -turnauksen ultimatesarjan voittivat avoimen puolella Riian teknillinen yliopisto ja naisten puolella Tampereen yliopisto.

Maailman korkeakouluille tarkoitetut kilpailut järjestetään vuorovuosin SELL-maiden kesken (Suomi, Viro eli Eesti, Latvia, Liettua). Monilajinen opiskelijaliikuntatapahtuma pitää sisällään myös ultimaten ja frisbeegolfin. Espoon Matinkylään ultimatea pelaamaan saapui yhteensä viisi avoimen ja kolme naisten joukkuetta. Tampere edusti viikonloppuna vahvimmin tuomalla Tampereen yliopiston FreezeBeesin ja Tampereen Teknillisen yliopiston TT-lätyn sekä avoimen että naisten sarjoihin. Kisoissa ei jaettu Spirit-palkintoa, joten Ultimate.fi pyysi jokaisen joukkueen edustajaa valitsemaan heidän omasta mielestään parasta Spiritiä ylläpitäneen joukkueen.

Avoimessa suomalaiset ulkomaalaisten varjoon

Mestaruuden voittaneen Riga Technical Universityn Martins Taurenis (kuvassa oikealla) piti viikonloppua mukavana, vaikkakin hieman tuulisena.  Hän oli lopulta harmissaan että joukkueita saapui yhteensä viisi ja isäntämaastakin vain kolme. Suomen maajoukkueita katselleena odotukset turnauksen tasosta olivat korkealla. Martins näkee SELL-turnauksen oivana tilaisuutena esitellä lajia potentiaalisille pelaajille eli opiskelijaikäisille. Pelit olivat puhtaita eikä ketään yritetty tahallaan rikkoa, mutta Spirit-palkinto menisi tällä kertaa kovaa pelanneille tšekkiläisille.

Hopeaa ansainnut Czech Technical University in Prague -joukkuetta edustanut Mojmír Kittler (kuvassa alla) odotti Martinsin tapaan kovempia ja sitä myötä tasaisempia otteluita. Pettymyksenä turnausta ei voi kuitenkaan kuvailla, koska hopeamitali kimmelsi kaulan ympärillä auringon paistaessa. Mojmírille oli hieman yllättävää ettei peleissä jaettu Spirit-pisteitä, joten epävirallisen palkinnon hän lähettäisi Latviaan.

Moraalisen SM-kullan voitti tällä kertaa Tampereen yliopisto. Kapteeni Kenny Köysti koki turnauksen yllättävän kovana. Oman joukkueen suoritusta rokottivat kolme loukkaantumista. Spirit-palkinnon saajaa on hankala turnauksesta, jossa kaikki pelaavat hyvällä asenteella. Mojmírin tapaan hän kuitenkin valitsisi Riian joukkueen.

Neljänneksi jääneen Itä-Suomen yliopiston riveissä pelannut Joni Erikssonin mieltä vaivasi lähinnä perjantain tuulisuus. Vaikean kelin aiheuttamat epäonnistumiset rokottivat peli-iloa, mutta Espoo jätettiin kuitenkin hymyssä suin. Prahan ja Riian joukkueet eivät olleet hänestä huipputasoa, mutta kuitenkin taitavampia. Spirit-palkinnon saajaa on vaikea arvioida, mutta myös hän antaisi tunnustuksen iloisille ja puheliaille latvialaisille.

Viidennen sijan kaapannut Tampereen teknillinen yliopisto lähti kisoihin hakemaan kokemusta. Pahimmaksi vastustajaksi arvioitiin tuulta ja niinhän se perjantaina olikin. Paremmat olosuhteet eivät kuitenkaan siivittäneen joukkuetta voittoihin. Juho Keitaanniemen mielestä Prahan ja Riian joukkueet toivat vaihtelun lisäksi hyviä pelejä ja hyvää asennetta. Spirit-palkinnon hän ojentaisi kuitenkin Tšekkiin.

Tampere pokkasi naisten sarjan voiton

Tampereen yliopiston naiset täydensivät opinahjon mitalikarkeloita ottamalla kultaa omassa sarjassaan. Sonja Perttula luonnehti joukkueen taivalta nousujohteisena: pelillisestä pohjamudasta päädyttiin ”törkeän” hienoon fiilikseen ja turnausvoittoon. Pelit olivat tasaista vääntöä joukkueiden kesken, sillä jokaisessa oli mukana uusia pelaajia. Spirit-palkinnot hän antaisi sekä Oululle että TTY:lle. Siipirikkoiset teekkarit joutuivat välillä neljän pelaajan varaan, mutta se ei hymyilyä haitannut, kun vastaavasti olulaiset olivat jälleen jaksaneet matkustaa etelän lämpöön näyttämään kykyjään ja pirteyttään.

 

Kaisa Korhonen Oulun yliopistolta nautti myös hyvästä pelihengestä. Turnauksen tasaisuus antoi jokaiselle joukkueelle mahdollisuuden peluuttaa uudempia pelaajia. Oululaiseen ultimateen on tullut vuosittain uusia kasvoja erityisesti yliopistoista ja ammattikorkeakouluista. Viikonlopun kovatasoisimmaksi peliksi jäi sunnuntain ottelu Tampereen yliopistoa vastaan, jonka Oulu lopulta voitti kaikkensa antanena lukemin 9-7.  Samaiselle joukkueelle Kaisa antaisi myös Spirit-palkinnon, sillä tamperelaiset antoivat pelien aikana vuolaasti kehuja ja opettavaisia neuvoja.

TTY:n naisten Nyyti Kinnusen ensikosketus ultimateturnaukseen jätti positiivisen jäljen. Pelaajakadon ja perjantain tuuliolosuhteet eivät liiemmin haitanneet. Uupumus ja joukkueen mahtavuus pyörivät päällimmäisinä mielessä. Turnauksen henki oli yhtenäinen, kun sai apuja myös vastapuolen pelaajilta. Spirit-palkinnon Nyyti antaisi pitkän matkan tehneille oululaisille.

Mustissa mestarijoukkue Riika ja valkoisissa hopeamitalistit Prahasta.


Lopputulokset Avoin:

1. Riga Technical University
2. Czech Technical University Prague
3. University of Tampere
4. University of Eastern Finland
5. Tampere University of Technology

Lopputulokset Naiset:

1. University of Tampere
2. University of Oulu
3. Tampere University of Technology

>> Kuvia tapahtumasta näet Ultimate.fin Facebook-sivuilta.

Teksti / A.O.

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän