Avoin maajoukkue avoimena

1.7.2012 / Ultimaten MM-kisat alkavat jo vajaan viikon kuluttua Japanin Sakaissa. Ultimate.fi pääsi vihdoin raottamaan avoimen maajoukkueen salaisuuksien verhoa ja kyseli Lempäälässä 1.7. pelatun harjoitusottelun yhteydessä päävalmentaja Ville Haaramon sekä maajoukkuetulokas Tuomas Niemen mietteitä kisojen alla.

Ei parasta peliä heti ensimmäiseksi

Avoimen päävalmentaja Ville Haaramo (vas.) ja apuvalmentaja Heikki Tiittanen.

Avoin maajoukkue viimeisteli peliään Lempäälässä harjoitusleirillä ja pelasi mm. harjoitusottelun Tampereen UFOn legendoja vastaan. Ottelun vei maajoukkue lukemin 17-9. Ville Haaramo listaa maajoukkueen vahvuuksiksi MM-kisoissa selkeän pelitavan sekä hyvin organisoidun ja monipuolisen miespuolustuksen.

Avoin sarja pelataan MM-kisoissa siten, että alkupooleissa on viisi joukkuetta, joista kolme etenee ylempiin powerpooleihin. Kaksi viimeistä joutuvat tyytymään taisteluun turnauksen häntäpään sijoista. Tämän Suomen joukkue aikoo luonnollisesti välttää. Suomi pelaa A-lohkossa Kanadan, Kolumbian, Meksikon ja Filippiinien kanssa. Ville Haaramon mukaan on virkistävää, ettei poolissa ole muita eurooppalaisjoukkueita.

– Kolumbia pelaa kovalla temmolla, Meksikosta emme paljoakaan tiedä. Filippiineillä pelataan paljon rantaultimatea, joten kiekko varmasti liikkuu nopeasti ja paljon. Avausvastustajamme Kanada pelaa erittäin kovalla temmolla ja käyttää hyväkseen koko kenttää, ja taktiikkamme heitä vastaan perustuukin osaksi pelin temmon hallitsemiseen, valottaa Haaramo.

Miesten seedaus on 9. samoin kuin naistenkin. Siinä missä naisten joukkueen ensisijainen tavoite on valmentajakaksikko Sihdon ja Lehtosen mukaan parantaa seediä, miesten valmennus Haaramo ja Tiittanen painottavat nousujohteista pelikehitystä.

– Miten sitten pelaammekaan Kanadaa vastaan, toivottavasti se ei ole kisojen paras pelimme vaan pystymme kehittymään läpi turnauksen, kuvailee Haaramo.

Entä avoimen sarjan voittaja? Haaramo sanoo, että jos se ei ole Suomi…

– … se on USA.

Maajoukkuetulokas hyvissä tunnelmissa

Mikko Paanasalo, Tuomas Niemi, Teemu Kalliokoski, Antti Wiklund ja Tatu Kokkonen maajoukkueen viimeisellä harjoitusleirillä ennen Sakaita Lempäälässä.

Ensimmäistä kertaa avoimessa maajoukkueessa mukana olevan turkulaisen Tuomas Niemen tunnelmat ovat kisojen alla hyvät.

– Fiilis on hyvä, mahtavaa pelata kovia pelejä kovatasoisessa seurassa, kuvaa Niemi.

Peliaikaa tulokas kertoo saaneensa tähän mennessä ”riittävästi”. Hän kertookin tavoitteensa olevan pystyä olemaan hyödyksi joukkueelle niin paljon kuin mahdollista. Hän haluaa myös kehittyä pelaajana, mikä oli syy koko maajoukkueprojektiin mukaan lähtemiseen. Japanin kisamatkassa mietityttävät hieman tuntemattomat vastustajat muista maanosista sekä rankat olosuhteet, joihin Suomen joukkueet  viileästä Pohjolan kesästä siirtyvät.

– Kuumuus tulee varmasti olemaan rankkaa, samoin siellä kuulemma sataa joka päivä, joten hiostavaa tulee olemaan.

 

 

Ultimaten maajoukkueita tukemassa mm.:

Powerade    Tampereen kaupunki    Golla      IDEA-Rakennus Oy

Vivus.fi     OP-Pohjola    

Teksti: Ultimate.fi / AM

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän