7.7.2012 / Lauantai oli Sakain MM-kisojen avauspäivä. Ohjelmassa olivat avajaiset ja kolme näytöspeliä sekä yksi avoimen sarjan poolipeli. Suomen avoin aloitti lohkopelinsä, mixed puolestaan pelasi näytösottelussa Kanadaa vastaan.

Sakain MM-kisojen avajaisten kunniavieraana oli opetus- ja kulttuuriministerin ja muiden arvovieraiden lisäksi mm. Miss Japani, joka kukitti avoimen näytöspelin kapteenit sekä keräsi useiden katsojien jakamattoman huomion.

Avoin: Kanada-Suomi 17-6

”Kanada pelasi todella varmaa peliä, ja me taas teimme turhia turnovereita, mitkä osittain johtuivat kanadalaisten fyysisestä pelistä. Pitkä peli toimi hyvin mutta puolustuksessa ei saatu kunnon painetta. Hyvä vääntö kuitenkin turnauksen alkuun ehkä kovinta jengiä vastaan. Tulessa oli tänään Erkka Niini kolmella maalillaan Suomen kuudesta.” – Totti Brunila.

Mixed: Kanada-Suomi 17-2

”Tästä se joukkueen peli lähtee hitsautumaan. Kanadalaiset ja ylipäänsäkin ulkomaiset jengit ovat todella kovia puolustamaan, ja kun kiekon antaa pois, vastaiskut käytetään todella tehokkaalla prosentilla. Kun saadaan meiltä vielä turha puristus pois, niin joukkueen hyvä henki pääsee oikeuksiinsa ja voidaan pelata täydellä sydämellä ja peli-ilolla.” –Jussi Kitusuo

Kitusuo teki Suomen joukkueen ensimmäisen maalin Artturi Kurosen pitkästä heitosta yhdellä illan komeimmista dyykkimaaleista. Näytösottelun yleisö osoitti seisaallaan suosiotaan sen jälkeen, kun Kitusuo oli levyttänyt maalin takakulmaan mahdottomalta näyttävän kopin. Jussi, tiesitkö itse, että kiekko jää kiinni?

” Olin minä päättänyt, että kun se kerran ilmassa on, niin juoksen sen kiinni.”

Pelien tulokset ja pisteiden tekijät

http://wugc2012.org/english/index.php/competition/results

Black list: Sivussa tänään

Avoin: Koko joukkue on kunnossa kun Juha Hänninen toimii fysioterapeuttina ja hierojana. Juha ei pelaa oman, ennen kisoja sattuneen loukkaantumisensa takia.

Mixed: Jyri Saarinen paranteli Kanada-pelin ajan poskiontelotulehdustaan, mutta parantunee mixedin seuraaviin peleihin.

Päivän kisajuoru?

Etäisyydet kenttien ja kisakeskuksen välillä ovat tunnetusti pitkät, ja naisten joukkueen Ulla Kiili korjasi kisabusseihin liittyneet ongelmat omalla tavallaan. Hän korjasi itselleen kulkupelin ojasta löytyneestä hylätystä polkupyörästä. Ketjut vain paikalleen niin matka voi jatkua, jarrujakaan tosin ei kuulemma ollut.

Suomi pelaa (Japanin aikaa)


LA 7.7.2012:
Avoin 16.30 CAN. Mixed 18.30 CAN.
SU 8.7.2012: Naiset 10.30 JPN, 14.30 GB. Avoin 8.30 COL. Mixed 16.30 AUS.
MA 9.7.2012
: Naiset 9.00 CAN, 14.00 COL Avoin 11.30 PHI. Mixed 11.30 COL, 16.30 GER.
TI 10.7.2012: Naiset 9.00 GER, 14.00 SGP. Avoin 11.30 MEX (+ jatkopeli). Mixed (ei pelejä).
KE 11.7.2012: Naiset 9.00 AUS, 14.00 USA. Avoin (ilm. myöh.). Mixed 11.30 CHN, 16.30 GB.
TO 12.7.2012: Naiset 9.00 MEX, 13.00 NZ. Avoin (ilm. myöh.). Mixed (puolivälierät)
PE 13.7.2012: (Välierät, sijoitusottelut ja Masters-finaalit)
LA 14.7.2012 (Avoimen, naisten ja mixedin finaalit)

 

Ultimaten maajoukkueita tukemassa mm.:

Powerade    Tampereen kaupunki    Golla      IDEA-Rakennus Oy

Vivus.fi     OP-Pohjola Palokan Hammas Oy

1 KOMMENTTI

JÄTÄ VASTAUS

Please enter your comment!
Please enter your name here

Before you post, please prove you are sentient.

Liitokiekolla pelattava joukkuelaji on nimeltään u....e?