Vaasa Saints ja LeKi junnufinaaliin

27.7.2012 / Vaasassa pelattu juniori-SM ei tuonut mukanaan isoja yllätyksiä. Aiemmista vuosista poiketen pelit pelattiin seitsemällä pelaajalla aiemman viiden sijaan, ja kenttäkin oli täysmittainen. Oliko muutos sitten liikaa joillekin seuroille, sillä vain kolme seuraa sai paikalle joukkueet, joita yhteensä oli vain neljä. Vain isäntäjoukkue Saints marssitti turnaukseen kaksi joukkuetta. Muut vahvat junioriseurat LeKi ja SOS olivat lyömässä kapuloita vaasalaisten rattaisiin.

Alkusarjat sujuivat ehkä ennakko-odotusten mukaisesti. Hallitseva sisämestari Saints AllStars voitti alkusarjan puhtaalla pelillä, eikä antanut yhdenkään joukkueen tulla lopputuloksissa kolmea pistettä lähemmäs, kun SOS kaatui vähämaalisessa taistelussa 6-3. Saintsin takana LeKi ja SOS taistelivat kiivaasti toisesta finaalipaikasta, ja keskinäinen alkusarjan peli meni lempääläläisille kohtalaisen selkein 9-4 lukemin. Saintsin kakkosjoukkue Little Stars sai turnauksesta mukaansa vain ison määrän kokemusta.

Sunnuntain välierissä Saintsin joukkueet kohtasivat toisensa, ja toisessa otteluparissa jälleen LeKi ja SOS. Alkusarjaa hieman pidemmät ottelut menivätkin aika pitkälle ennakko-odotusten mukaisesti. Saints AllStars voitti Saints Little Starsin 15-1, ja LeKi-SOS oli loppuun asti huikea taistelu. Lopulta LeKin nuoret tulevaisuuden sankarit väänsivät voiton kotiin lukemin 11-8. Pronssiottelussa SOS ei antanut armoa Saints Little Starsille, ja pronssit matkasivat Sipooseen.

– LeKillä on tosi tasainen joukkue koossa, ja runko oli junnumaajoukkueen pelaajista koottu. Aika samantyylinen joukkue kuin meilläkin, Saintsin valmentaja Elias Päällysaho totesi.

– Sen näki meidän pelaajista, että heillä on jo kokemusta aikuistenkin peleistä. Kiekkovarmuutta ja fyysisyyttä löytyi, ja niiden avulla oikeastaan homma hoidettiin kotiin. Mitään ihmeitä ei tarvinnut tehdä, koska olemme satsanneet paljon kiekkokontrolliin koko kesän ajan. Pelattiin vahvaa peruspeliä joka ottelussa, pudotuksia tuli vähän, ja pitkä peli toimi erinomaisesti. Mikael Metsälä otti kokeneimpana pelaajana todella paljon vastuuta.

Saints AllStars ja LeKi ratkaisevat kultamitalien kohtalon loppuottelutapahtumassa 15. syyskuuta. Saints ja LeKi ovat muutenkin kunnostautuneet junioritehtaana, sillä kouluturnauksien tittelit menivät yläkoulujen osalta Lempäälään ja lukioissa Vaasaan. Myös yhteensä 15 pelaajaa on valittu Irlannin MM-kisajoukkueisiin näistä joukkueista.

Junioreiden SM-turnaus pelattiin Vaasassa 21.-22.7.

Teksti: PR

1 KOMMENTTI

  1. Jos tulevaisuudessa meinataan menestyä missään kansainvälisissä kekkereissä olisi kaikkien seurojen syytä panostaa junioritoimintaan. Oppilaitosjoukkueista aikuisten harrastekerhoista tulee hyviä pelaajia suomen kentille muutamiksi vuosiksi, mutta menestyvien maajoukkueiden runkopelaajia heistä harvemmin ehtii kasvaa. Jäätävää, että noin monta pelaajaa junnumaajoukkueissa tulee kahdesta seurasta! Pisteet kaikille junioritoimintaan oikeasti panostaville joukkueille ja rapsut muille.

  2. Junnutyö vaikuttaa kyllä tällä hetkellä todella heikolta. Kun itse aloitin 2004 oli junnukisojen viides sija meille hieno saavutus ja edelle päässeissä joukkueissa oli lukuisia sittemmin maajoukkueessa pelanneita pelaajia. Ulkosarjassa jengejä oli ainakin seitsemältä seuralta ja sisäsarjassa taisi omia junnujengejä olla kahdeksalla seuralla, joukkueita toista kymmentä. Nyt siis kolme seuraa on saanut jengin kasaan ulos – pian mitalit voidaan varmaan jakaa tuplakiekossa.

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän