SM-finaalien ennakkopaketti

14.9.2012 / Millä fiiliksillä ultimaten finaalipäivän joukkueet lähtevät kesäkauden viimeiseen koitokseen? Ultimate.fi kysyi kaikkien joukkueiden valmentajilta, mitkä ovat olleet menneen SM-Tourin kohokohdat ja mitä odotuksia finaalipäivälle on asetettu.

Naiset pronssi: Atletico – UFO klo 10

ATLETICO / Kaisa Rämö
1. Joukkueemme kesässä 2012 parasta kokonaisuutena on ollut…
joukkuepelin kehittyminen. Tämä näkyy varsinkin peleissä vastuun jakautumisessa koko kentälliselle. Yksilön harteille jää vähemmän kannettavaa ja voi keskittyä tekemään sovitut asiat hyvin, koska voi luottaa myös toisen tekevän niin. Esimerkiksi kukaan ei keskity ohjaamaan kentällä muita tai lähde “hölmöihin” paikkoihin auttamaan puolustuksessa jne.
2. Yksittäinen paras hetki kesässä oli… ensimmäinen turnaus (Tour 1) Siltamäessä ja kun huomattiin, että tehty työ kantaa hedelmää.
3. Kesälle olisimme toivoneet… enemmän treeneissä kävijöitä, mutta tiivis joukkue on jaksanut puurtaa pienemmälläkin kokoonpanolla.
4. Finaalipäivältä kokonaisuudessa odotamme… tulevan hikisen ja työntäyteisen kaikille joukkueille ja tietenkin toivomme peleistä tulevan tasaisia tahtojen taisteluita. Kaikki antavat varmasti kaikkensa, jotta SM-mitali saadaan kaulaan roikkumaan.
5. Finaalipäivän vastustajaltamme odotamme… Vastustajamme UFO on tuttu monista pronssipeleistä viime vuosina. Tiedämme heidän arvostavan voittamista ja syttyvän hyvään iskuun kun panokset kasvavat. He pystyvät peluuttamaan vahvoja kentällisiä vaikka heillä on paljon kokemattomia pelaajia pelaajalistallaan.

UFO / Henri ”Modde” Modenius
1. Joukkueemme kesässä 2012 parasta kokonaisuutena on ollut…
kehittyminen ja kasvaminen minkä tahansa SM-sarjamme vastustajan todelliseen haastamiseen sekä myös voittamiseen kykeneväksi joukkueeksi.
2. Yksittäinen paras hetki kesässä oli… huomata oman joukkueen potentiaali nyt ja myös tulevaisuudessa.
3. Kesälle olisimme toivoneet enemmän… haastavia pelitreenejä tekniikka- ja taktiikkaharjoittelun tueksi.
4. Finaalipäivältä kokonaisuudessa odotamme… tapahtuman palvelevan lajin kehitystä ja suosiota maassamme.
5. Finaalipäivän vastustajaltamme odotamme… heidän pelaavan kauden parhaan pelinsä.

Avoin pronssi: SOS – UFO klo 11.30

SOS / Kimmo Kinnunen
1. Joukkueemme kesässä 2012 parasta kokonaisuutena on ollut…
tiiviin rosterin yhä tiivistynyt tunnelma. Mitä enemmän ultimatea pääsee pelaamaan, sen hauskempaa on ollut! Yleisesti ottaen SM-sarja oli kutkuttavan jännittävä ja parannettu Tour-formaatti toimi mukavasti.
2. Yksittäinen paras hetki kesässä oli, kun… legendaariset Sipoolaiset Antti ”Häksä” Häkkilä ja Petri Jääskeläinen tekivät uskomattomat comebackit. Luulisi jo pronssivastustajaakin hieman mietityttävän tälläiset käänteet!
3. Kesälle olisimme toivoneet enemmän… tiukkojen pisteiden voittoa. Muutama tärkeä ottelu jäi joukkueelta
harmittavasti pisteen päähän.
4. Finaalipäivältä kokonaisuudessa odotamme eniten… korkealuokkaista ultimatefiilistä tietenkin. Tähänhän kuuluu
riehakas kannustus katsomon puolelta, hehkuttava selostaja sekä hienot scoober-heitot!
5. Finaalipäivän vastustajaltamme odotamme eniten… että tuovat mukanaan koko UFO:n köörin sekä tamperelaisen
leppoisan kesäsään.

UFO / Juho ”Pulu” Pulakka
1. Joukkueemme kesässä 2012 parasta kokonaisuutena on ollut…
ne harvat komeat treenikelit ja sunnuntaivuorojen hyvät pelialustat.
2. Yksittäinen paras hetki kesässä oli, kun… Team kaatui Tampereen tourin pronssimatsissa.
3. Kesälle olisimme toivoneet enemmän… voittoja.
4. Finaalipäivältä kokonaisuudessa odotamme eniten… illan bile… eikun tiukkaa pronssimatsia.
5. Finaalipäivän vastustajaltamme odotamme eniten…  varmaa kiekollista peliä ja näyttäviä pitkiä.

Junioreiden finaali: Saints AllStars – LeKi Juniors  klo 13:00

SAINTS ALLSTARS / Elias Päällysaho
1. Joukkueemme kesässä 2012 parasta kokonaisuutena on ollut…
hyvä fyysinen pelaaminen, parantunut kiekkokontrolli, ja kun kaikki pelaajat voi laittaa rooliin kuin rooliin kentälle.
2. Yksittäinen paras hetki kesässä oli, kun… päästiin puhtaalla pelillä finaaliin. Ei tarvinnut pelata yhtään todella tiukkaa ottelua.
3. Kesälle olisimme toivoneet enemmän… treenejä. Aktiivisempaa osallistumista kaikilta junnuilta.
4. Finaalipäivältä kokonaisuudessa odotamme eniten… että valmentajaa kuunnellaan täydellisesti! Ei vaan… Omalta joukkueelta tasaista ja virheetöntä pelaamista, kurinalaista peliä, ja sitä että kaikki vetää täysillä kun kentälle pääsee.
5. Finaalipäivän vastustajaltamme odotamme eniten… kiekkokontrollia ja paikkapuolustusta. Paljon kipittäviä pelaajia. Odotan tiukempaa ottelua kuin mitä joukkueiden keskinäinen ottelu oli alkusarjassa Vaasassa.
6. Random fact: Melkein kaikki Saintsin finaalijoukkueen junnut ovat pelanneet tällä kaudella aikuisten pelejä SM:ssä.

LEKI JUNIORS / Juho ”Pulu” Pulakka
1. Joukkueemme kesässä 2012 parasta kokonaisuutena on ollut…
se, että seuran vanhukset päästivät meidät vihdoin
mukaan Yyteriin.
2. Yksittäinen paras hetki kesässä oli, kun… Leevi levytti tiukassa semifinaalissa SOSsia vastaan levyn, johon
kukaan ei uskonut (tuskin Leevi edes itsekään, valmennus nyt ei ainakaan)… ja se jäi vielä kiinni.
3. Kesälle olisimme toivoneet enemmän… junioreille suunnattuja turnauksia, eli lisää pelejä. JunnuSM:ssä
olisi saanut olla myös enemmän joukkueita.
4. Finaalipäivältä kokonaisuudessa odotamme eniten… kauden vikaa peliä, jossa saa vetää täysiä ja levyttää joka ikiseen paikkaan.
5. Finaalipäivän vastustajaltamme odotamme eniten… kovaa, fyysistä peliä ja isoja ilmatilanteita.

Naisten finaali: Viima – Team klo 14.30

VIIMA / Henna Lehtonen
1. Joukkueemme kesässä 2012 parasta kokonaisuutena on ollut…
se, että kesään lähdettiin vähän erilaisella konseptilla. Päävastuullisen valmentajan puuttuessa jokainen aktiivipelaaja pääsi kesän aikana suunnittelemaan ja vetämään vähintään yhdet treenit. Tämä antoi mahdollisuuden sille, että uusia näkökantoja pääsi nousemaan esiin ja pelaajat pääsivät pohtimaan asioita vähän eri vinkkelistä. Huippufiilis jäi myös siitä, että joukkue onnistui nousemaan vaikeuksien kautta SM-finaaliin.
2. Yksittäinen paras hetki kesässä oli, kun… ehdottomasti Oulun tourin voitto pienellä rosterilla oli kesän huippuhetki. Atleticon voittaminen Oulun tourilla oli  joukkueelle henkisesti tärkeä – se antoi jengille itseluottamusta ja uskoa koko tourin voittamiseen. Parhaasta hetkestä kamppailee tosin tiukasti myös EUCR:n voitto Tallinnassa. Se antoi uutta lisäpotkua loppukauden treenaamiseen, kun on vielä yksi tavoite edessä: Frankfurt!
3. Kesälle olisimme toivoneet enemmän… aurinkoisia megahellepäiviä!
4. Finaalipäivältä kokonaisuudessa odotamme eniten… että pääsemme pelaamaan suuren ja äänekkään yleisön eteen, Kallion ytimeen, kesän parasta ultimatea – isoa peliä ja näyttäviä tilanteita! …Ja tietysti juhlia kullat kaulassa!
5. Finaalipäivän vastustajaltamme odotamme… että Team tulee peliin kovalla asenteella ja taistelutahdolla. Olemme valmiita kovaan matsiin ja tiukkoihin tilanteisiin! Toivomme yleisöltä kovaa hulinaa, joka siivittää joukkueemme pelaajat loistosuorituksiin.

TEAM / Heidi Salmirinne ja Minna Kasurinen
1. Joukkueemme kesässä 2012 parasta kokonaisuutena on ollut…
sitoutunut ja motivoitunut joukkue. Koko kesä ollaan treenattu laajalla ringillä ja samoin turnauksiin sekä harkkamatseihin saatu iso rosteri kasaan
2. Yksittäinen paras hetki kesässä oli… Tampereen Tourin yhden pisteen voitto tuulisessa taistelupelissä UFOsta. Myös mieleenpainuva on ollut hetki, kun saimme alakanttiin menneen Oulun tourin viimeisen pelin jälkeen tietää olevamme silti taistelemassa Brakulla kullasta.
3. Kesälle olisimme toivoneet… Taliin enemmän tilaa jalkapalloilijoilta:) sekä aloittelijavuorolle enemmän aloittelijoita!
4. Finaalipäivältä kokonaisuudessa odotamme eniten… kultaa! Niin ja tietysti yleisesti urheilutapahtuman humua, joukkueena yhdessä pelaamisen hurmosta ja sitä kautta vahvaa peliä.
5. Finaalipäivän vastustajaltamme odotamme eniten… tuttua loistokasta ja reilua peliä sekä tiukkaa vääntöä jokaisesta pisteestä
6. Asenne: Otetaan kun tarjotaan!

Avoin finaali: Otso – Team klo 16

OTSO / Ilkka Vaahtoranta
1. Joukkueemme kesässä 2012 parasta kokonaisuutena on ollut…
kokonaisuus. Otsolla on ollu loistava ulkokausi hienosti menneen sisäkauden jatkoksi. Rosterimme on tällä hetkellä miellyttävän laaja ja laadukas. Lisäksi joukkueemme on pystynyt ottamaan mukaan joukkueeseen täysin uusia ja myös kokeneita pelaajia ilman suurempia ongelmia. Tästä voi kiittää koko joukkuetta, jonka avoimuus ja yhteistyökyky on huippuluokkaa. Isolla rosterilla on hyvä treenata ja pelata. Olemme myös innoissamme uusista lupauksista jotka jo kahden treenin jälkeen lähtevät Ouluun SM-tourille, ei vaan penkille vaan myös pistepörssiin. Siinä on oikeaa asennetta! Olemme pystyneet hyödyntämään jokkueemme jäsenien kokemusta valmennustyössä. Joukkueellamme on tällä hetkellä neljä valmentajaa, joiden viiltävät analyysit ja loistavat treenit antavat joukkueelle paljon lisää kokemuspisteitä jokaisessa harjoitteessa, pelissä ja treenissä. Tietysti kokonaisuutena täytyy vielä olla tyytyväinen kesän
menestyksestä. Kolme Tour-voittoa puhtaalla pelillä taitaa olla ainakin Pelikoneen historian aikana ainutlaatuinen saavutus.
Menestykseski laskettakoot myös 2. sija EUCR:ssä. SM Finaali ja EUCF antavat vielä odottaa tuloksiaan…
2. Yksittäinen paras hetki kesässä oli, kun… Otso nousi Oulun SM tourilla SOSia vastaan 11-14 tappioasemasta 15-14 voittoon.
3. Kesälle olisimme toivoneet enemmän… kansainvälisiä turnauksia Otson kanssa. Se on aina toive, jonka toteuttaminen on haastavaa etenkin maajoukkuevuosina. Ulkomailla pelaaminen on se, mikä kasvattaa todellisia pelaajia.
4. Finaalipäivältä kokonaisuudessa odotamme eniten…ääntä katsomosta, näyttäviä pelejä ja hauskaa iltaa yhdessä muiden joukkueiden ja juhlijoiden kanssa.
5. Finaalipäivän vastustajaltamme odotamme eniten… rehtiä vääntöä.

TEAM / Mikko Saloila
1. Joukkueemme kesässä 2012 parasta kokonaisuutena on ollut…
jännittävät turnaukset. Tourissa jännitys säilyi jälleen viimeiseen matsiin. Tämän lisäksi parasta on ollut uusien avainpelaajien löytyminen. Teamissa sukupolvenvaihdos on
edelleen käynnissä.
2. Yksittäinen paras hetki kesässä oli, kun… voitimme Sipoon Oulusssa. Sipoon voittaminen on ollut viime
vuosina kaikille joukkueille vaikeaa. Myös Teamin historiasta löytyy muutama kirvelevä tappio vastaavassa tilanteessa juuri SOS:ia vastaan.
3. Kesälle olisimme toivoneet enemmän… lämpimiä päiviä ja tourille osallistuvia joukkueita.
4. Finaalipäivältä kokonaisuudessa odotamme eniten… sitä fiilistä, kun pääsee taistelemaan keskellä kotikaupunkia Suomen mestaruudesta.
5. Finaalipäivän vastustajaltamme odotamme eniten… träppipuolustusta 😉 No ei…  Odotamme kovaa ja fyysistä, mutta
rehtiä, peliä. Tämä on leimannut meidän kohtaamisia viime aikoina.

Entäpä ne ”viralliset finaaliveikkaukset”? 

Sanotaanko niin, että yllättäjän viitta on sekä avoimessa että naisissa mitoitettu Helsingin Teamin ja Tampereen UFOn kokojen mukaan. Mutta finaalipäivä ja trooppisen hurrikaanin rippeet näyttäköön, kenessä on oikea aines Suomen mestariksi!

Heitä oma finaaliveikkauksesi tässä alla kommenteissa tai Facebookissa, oikein veikanneille mainetta ja kunniaa!

-AM-

1 KOMMENTTI

  1. On varmaan livahtanut Saintsin kommentteihin naisten ottelun juttua, sillä Atleticolla ei ole junnuja, eikä junnupelejä pelattu Oulussa.

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän