Avoin hallisarja: Kohti finaalia

7.3.2013 / Hallisarjan SM-mitalit jaetaan Pasilassa nyt lauantaina 9.3. Finaalissa pelaavat kautta hallinnut Otso ja lähes yhtä vahvasti esiintynyt UFO. Pronssiottelussa kohtaavat puolestaan UFO Masters ja Saints. Yksi pelaaja kustakin joukkueesta paljasti Ultimate.fille, mikä välieräpeleissä onnistui ja mikä ei, ja millä mielin mitalipeleihin lähdetään.

Finaali / Otso: Ismo Sutela

Sutela pelaa yleensä yläkentällä, mutta kokonaisuutena ”rooli riippuu koutsin käskystä”.

Välieräpelistä Sutela muistelee hyvillä mielin Otson pelin tempoa. Myös hyökkäys toimi kohtuullisen varmasti. Kehitettävää Otsolla puolestaan on vielä puolustuksessa ja erityisesti markkerien pitämisessä. ”Laidalta voidaan auttaa kentällä pelaavia joukkukavereita vielä vähän enemmän.”

Otso lähetti välierävastustaja Saintsin pronssipeliin, ja Sutela arvioi sen johtuneen pitkälti maalipelistä. Yksi vastaan yksi -tilanteita maaliin olisi pitänyt pyrkiä tekemään paljon enemmän.

Milläs mielin finaaliin? ”Hyvillä mielin lähden pelaamaan. Pasilan isossa salissa on aina mahtavaa pelata.”

Finaali / UFO: Teemu ”Teme” Rantanen

Teemu Rantasen rooli UFOssa on kuulemma Sutelan tapaan ”sellainen kuin valmentaja määrää. Pääasia, että pääsee pelaamaan. Ja mieluusti mahdollisimman paljon. Toistaiseksi toive on täyttynyt.”

UFOn pelissä puolustus on toiminut Rantasen mukaan koko kauden, myös välieräpelissä. Hyökkäyksessä puolestaan on vielä hiomista: ”Turhat virheet pitää karsia pois, mikäli aiomme haastaa Otson tosissaan.” Jos Otson vahvuus on hyökkäys ja UFOn puolustus, onkin mielenkiintoista nähdä, kun ne ottavat yhteen ja miten Otso puolestaan onnistuu pitämään kurissa UFOn hyökkäyksen.

UFO lähetti välierästä pronssipeliin saman seuran konkarijoukkue UFO Mastersin, joten näyttää että sukupolvenvaihdos on vihdoin tapahtumassa UFOssa. Vielä viime kaudella finaalipaikkaa juhli Masters. Rantanen pohtii, että kenties Mastersien pojilla jalka jo hieman painaa, mutta kiittelee silti välierävastustajan puolustuspeliä. ”Meidän peli oli kaikkea muuta kuin virheetöntä, eikä se ollut yksin meidän huonoutta.”

Finaalissa UFO on Rantasen mukaan yhden askeleen päässä kauden tavoitteesta: ”Kauden hyvät otteet on nostaneet hyvän hengen joukkueen sisälle, ja samalla linjalla jatketaan kohti pystiä.”

Pronssipeli / UFO Masters: Janne Kuusinen

UFO Mastersin pelaajista Janne Kuusisen mittarissa vuosia on kenties eniten, mutta mies juoksee silti ehkä enemmän pelin aikana kuin muut pelaajat yhteensä. Omien sanojensa mukaan Kuusisen rooli joukkueessa on ytimekkäästi ”pelaaja”.

Kuusinen analysoi omaa välieräpeliä ja vastustajan otteita, myös tulevaa mitalipeliä ajatellen:

”Ehkä parasta oli että kykenimme jälleen hoitamaan itsemme välieriin (puolivälierästä Turkua vastaan). Jari Heikkinen ja Juri Rouhiainen halitsivat keskikenttää. Se ei kuitenkaan riittänyt alkuunkaan vaan UFOn loistava puolustus sai meidät haparoimaan. Teimme oikeita asioita pelityylin muutoksissa, mutta henkilökohtaisia virheitä emme pystyneet lopettamaan tässä pelissä. UFO pysyi koko pelin iholla, mutta joukkueen hyvä fyysikka mahdollisti silti jopa muutaman träppikatkonkin. Alussa heillä oli hieman kiekollista epävarmuutta, mutta UFO ratkaisi pelin niin nopeasti että vaikea keksiä välieräpelistä juuri parannettavaa. Junnut pelasivat loistavaa ultimatea.”

Pronssipeliin kokenut Kuusinen lähtee hyvillä mielin: ”Peli-ilolla kaatamaan Vaasaa!”

Pronssipeli / Saints: Mickey Ratilainen

Saintsin pelaajat eivät pahaksi onneksi sattuneet Ultimate.fin kuvanottoetäisyydelle pudotuspeliviikonloppuna, mutta onneksi Mickey Ratilainen valottaa joukkueen pudotuspeli- ja pronssimatsifiiliksiä siitä huolimatta. Itseään Ratilainen kuvaa ennen kaikkea puolustuspelaajaksi, ”mutta melko all around”.

Saintsin finaalipaikka kaatui Ratilaisen mukaan nimenomaan Otson varmaan hyökkäyspeliin: ”Onnistuimme luomaan puolustuksella hyvin painetta Otsoa vastaan. Vastustajan kiekollinen peruspelaaminen oli kuitenkin huomattavasti korkeammalla tasolla kuin meidän joukkueella eikä helppoja virheitä joukkue tehnyt.”

Omassakin pelissä näkyi valonpilkahduksia: ”Hyökkäyksestämme löytyi myös hyviä harjoiteltuja elementtejä. Puolustukselta pitäisi löytyä se yksi pykälä lisää, kun pelataan kovilla panoksilla.”

Pronssimatsiin Saints lähtee hyvällä fiiliksellä uusimaan viime vuoden samanväristä mitalia. ”Taisi myös olla UFO Masters joka meidät tiputti pronssimatsiin edelliskaudella, joten vähä myös kostonhimoa kehiin. Tiukkaa ja kovaa ottelua odotellessa!”

Avoimen pronssi Saints-UFO Masters lauantaina klo 13 ja finaali Otso-UFO klo 16. Pelit lähetetään mahdollisuuksien mukaan (eli mikäli tekniikka suostuu yhteistyöhön) suorana livestreamina osoitteessa http://www.justin.tv/ultimatefi

-AM-

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän