Naisten hallisarja: Kohti finaalia

8.3.2013 / Naisten halli-SM-mitaleista on kamppailemassa finaalissa Team ja Viima ja pronssiottelussa Saints ja Atletico. Yksi pelaaja kustakin joukkueesta paljasti Ultimate.fille, mikä ylemmän loppusarjan peleissä onnistui ja mikä ei, ja millä mielin mitalipeleihin lähdetään.

Finaali / Team: Riikka Lindholm

Vaikka naisten ylemmästä loppusarjasta odotettiin tasaisia otteluja ja ristiinpelaamisiakin, tuli kenties hienoisena yllätyksenä, että Team runnoi itsensä finaaliin puhtaalla pelillä vieden päänahat kaikilta neljältä vastustajaltaan. Teamin kapteeni Riikka Lindholm kuitenkin kertoo, että joukkue itse tiesi mihin pystyy: ”Itselläni oli ennen ylemmän loppusarjan viikonloppua luottavainen fiilis joukkueen suhteen. Tuntui, että koko joukkue tiesi oman tasonsa ja sen mihin pystyttäisiin. Ja se myös näkyi alusta asti peleissäkin. Oman joukkueen osalta ei siis tullut yllätyksiä, mutta muut saattoivat yllättyä meistä! Kaiken kaikkiaan jännittävä ylempi loppusarja, kun pelit eivät menneetkään ennakko-odotusten mukaisesti. Vaasan nousu ja hienot taisteluvoitot piristivät naisten sarjaa.”

Kiitosta Teamin hyvistä suorituksista Lindholm jakaa erityisesti valmennustiimille: ”Saan olla erittäin ylpeä joukkueestamme. Olemme pitäneet joka pelissä oman tasomme. Erityiskiitos valmennuskaksikollemme Heidille (Salmirinne) ja Mintulle (Minna Kasurinen), jotka ovat viime kesästä saakka tehneet todella hienoa työtä, mikä varmasti näkyy myös ulospäin.”

Finaalipeliin Team käy kokemuksen ja Lindholmin sanoin ”toimivan koneiston” voimin: ”Meillä on aina laittaa kentälle viisi erittäin kovaa pelaajaa, mikä varmasti aiheuttaa vastustajalle päänvaivaa, kun miettivät matchuppeja.”

Entä miten finaalissa käy? ”Viiman taito tulla kovaa ratkaiseviin peleihin ei tule meille yllätyksenä, mutta voitto Helsinkiin lukemin 15-12.”

Finaali / Viima: Anna-Kaisa Antinoja

Viiman kapteeni Anna-Kaisa ”Annis” Antinoja kertoo Viiman pelanneen koko kauden peli kerrallaan, sillä joukkueen kokoonpano eli vielä viimeisiin peleihin asti. ”Mukana oli niin vanhoja kettuja kuin aivan tuoreita jalkojakin. Tärkeintä oli joukkueen keskinäinen hyvä fiilis, joka ei järkkynyt edes hävittyjen otteluiden kodalla.”

Finaalikonkari Viiman pääsy kultaotteluun meni tällä kertaa täpärälle. Alkusarjan jälkeen joukkue haki vauhtia välisarjasta, kun Atletico ja Saints menivät edeltä ylempään loppusarjaan. Loppusarjakin meni tiukalle, sillä Viima, Saints ja Tico olivat lopulta tasoissa, ja vain maaliero ratkaisi. ”Viima jännitti tuloksia loppuun saakka, kun odotimme tuloksia Team-Saints pelistä, joka lopullisesti ratkaisi Viiman pääsyn finaaliin.”

Finaalipaikasta kapteeni on luonnollisesti tyytyväinen: ”Olen mahdottoman ylpeä koko jengistä, kaikkien panoksesta, tämän parempaa ei olisi voinut toivoakaan.”

Viiman valtteina Antinoja pitää tasaista peliä, varmaa kiekonkäsittely ja hyvää meininkiä. ”Tiukkojen pelien tulosta ei kukaan osannut aavistaa ennalta, mutta kaiketi kokemuskin avitti lopulliseen tulokseen.”

Finaalipäivään lähdetään hakemaan sitä kirkkainta: ”Lauantaina on varmasti tiedossa tiukkaa vääntöä ja suuret mitalijuhlat – toivottavasti Viima juhlii kulta kaulassa!”

Pronssiottelu / Saints: Terhi  Teräväinen

Turre toimitsemassa Espoonlahdessa.

Vaasa Saints nousi ensimmäistä kertaa SM-mitalipeleihin, kun se ensin pääsi suoraan alkulohkosta ylempään loppusarjaan ja siellä keräsi tarvittavat pisteet pudottaen pronssipeli”konkari” UFOn mitalipelien ulkopuolelle. Saintsin avainrakentaja Turre Teräväinen iloitseekin joukkueensa matkasta tähän asti: ”Suora tie ylempään loppusarjaan jo itsessään oli aivan mahtavaa, ja lähdettiin sinne sillä asenteella, että hienoa olla täällä ja nyt vain nautitaan pelaamisesta.”

Jos Saints yllätti pelillään vastustajansa, niin ehkä kenties myös itsensä. ”Alkusarjan pelien perusteella tajuttiin, että meillähän on mahdollisuudet vaikka minne asti, joten siinä mielessä voittojen ottaminen kovista vastustajista ei olisi pitänyt tulla yllätyksenä. Sen verran mustan hevosen roolissa tässä kuitenkin ollaan, että itsellä ainakin välillä kävi mielessä, että pelataanko me tosiaan näin hyvin.”

Pieni harmitus jäi takataskuun siitä, että finaalipaikka meni ohi suun vain muutaman maalin erolla, mutta Teräväisen mukaan palautus maan pinnalle saattoi olla paikallaan. ”Kentällä oli vastakkain Teamin kokemus ja varmuus vs. Saintsin hermostunut häröpallo, niin pelin hengen voisi mielestäni kiteyttää. Ei meillä ollut mitään asiaa kuskin paikalle siinä pelissä. Vaikka viimeisin tappio kirvelee, ei voi muuta kuin olla mielissään siitä, että kävi pronssipelissä miten kävi, Saintsin naiset tekee lauantaina historiaa nappaamalla kaikkien aikojen parhaan sijoituksensa SM-sarjassa.”

Teräväisen tulosveikkaus Atleticoa vastaan jättää paljon avoimeksi: ”Jompikumpi joukkue hoitaa homman kotiin kahden pisteen erolla – voittaja on se, joka saa oman pelin kulkemaan paremmin.”

Pronssiottelu / Atletico: Kaisa Rämö

Atletico lähti pelaamaan ylemmän loppusarjan pelejä peli kerrallaan, mutta valmentaja Kaisa Rämö kertoo, että kaikilla oli voimakas halu parantaa viime vuosien sisäpelisaavutuksia. ”Tiedettiin, että kaikki viisi joukkuetta pelaavat tasaisesti, eli myös finaaliin pääsyyn vaadittiin rutistusta koko joukkueelta kaikissa peleissä.”

Atletico on ollut kovassa vedossa kauden aikana, ja taskusta löytyy mm. Winter Trophy voitto tammikuun lopulta. Luonnollisesti joukkueen tavoitteena olikin SM-finaalipaikka. ”Sitä ei saavutettu, se on pettymys, joka pitää yrittää kestää. Hyökkäyspelimme ei saavuttanut tasaista varmuutta, mikä näkyy ylemmän loppusarjan tehdyissä maaleissa.”

Finaalissa puolestaan ovat Rämön mukaan nyt joukkueet, joiden hyökkäyspeli sujui tasaisesti kokoajan. SM-kultaa ei kuitenkaan voiteta pelkillä pelisysteemin ansioilla:

”Finaalit ovat aina yksittäisiä pelejä, joissa voittaa joukkue, joka kestää paineet parhaiten. Siellä ovat vastakkain yksilöt, jotka eivät anna milliäkään periksi tahtojen taistelussa.”

Naisten pronssi Saints-Atletico lauantaina klo 12 ja finaali Team-Viima klo 15. Pelit lähetetään mahdollisuuksien mukaan (eli mikäli tekniikka suostuu yhteistyöhön) suorana livestreamina osoitteessa http://www.justin.tv/ultimatefi

-AM-

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän