Missä mennään SM-Tourilla?

Kesän 2013 SM-Tour avattiin Helsingin Siltamäessä kesäkuun toisena viikonloppuna. Nurmiultimatessa on heinäkuussa hiljaiseloa, kun viikonloput täyttyvät rantaturnauksista ja joukkueet valmistautuvat kulissien takana Tourin jatkoon Hyvinkäällä elokuun ensimmäisenä viikonloppuna 3.-4.8. Nyt onkin hyvä aika katsastaa, missä Tourilla mennään kun yksi kolmesta on takana.

Avoimessa Otso johdossa, Team yllätti finaalissa positiivisesti

SM-Tour2013_voittajan_kiekko_naiset
Tällaisen kiekon saavat vain Tourin voittajajoukkueet.

Avoimessa sarjassa ensimmäisen Tourin voiton vei jälleen yllätyksettömästi Otso. Joukkue tosin kärsi alkulohkossa työtapaturman venäläistä Jupiteria vastaan ja hävisi 12-13, mikä tarkoitti, että Otso tuli lohkonsa kakkoseksi ja kohtasi välierässä toisen lohkon ykkösen UFOn. UFO puolestaan oli voittanut oman lohkonsa kakkosen Teamin selkeästi, mutta Team meni välierään Jupiteria vastaan ja näin ennakkoon ounasteltu Tour- finaali Otso-UFO pelattiinkin jo välierässä. Otso vei sen ja hoiteli sitten finaalissa alkulohkosta peliään parantaneen Teamin. Ilahduttavaa oli se, että Teamin riveistä löytyi mm. useita SOSin pelaajia ja joukkue pelasi finaalissa pirteästi. Team pystyykin toivottavasti antamaan tällä kaudella paremman vastuksen Otsolle ja UFOlle kuin ennakkoon ounasteltiin.

Naisissa Atletico ja UFO vahvoilla

SM-Tour1_2013_Welldone
Hyväntuulinen kokoelmajoukkue Welldone Siltamäen Tourilla. Konkarit are back!

Naisten sarjassa alkuasetelmat eivät olleet yhtä selkeät kuin avoimessa, sillä hallitseva mestari Viima lähti kauteen heikentyneenä. Atletico oli odotetusti oman lohkonsa vahvin joukkue ja hoiteli ottelunsa isoilla maalieroilla – eikä antanut esimerkiksi Teamille kuin yhden maalin. Lohkon tiukin kamppailu käytiin kokoelmajoukkue Welldonen ja Teamin välillä, ja konkarit veivät ottelun 9-7. Tästä lohkosta siis Atletico ja Welldone välieriin. Toisessa lohkossa asetelmat olivat huomattavasti tasaisemmat. Kolmikko Viima, UFO ja venäläinen Cosmic Girls oli tyrkyllä välieriin, mutta vain kahdelle oli paikka. Cosmic Girlsillä on tapana pelata pienellä rosterilla tiukkoja pelejä, ja niitä saatiin nytkin. UFO väänsi venäläisiä vastaan yhden maalin voiton 10-9, ja kun Viima ei onnistunut pitämään kurissa niin tamperelaisia kuin pietarilaisiakaan, välieriin menivät UFO ja Cosmic. Siellä UFO hoiteli Welldonen 15-6, mutta Cosmic Girls tarjosi Atleticolle turnauksen ensimmäisen kunnon väännön, ja peli päättyi lopulta niukasti 8-6 Ticolle.

Ensimmäisen Tourin esitysten perusteella finaalikaksikko Atletico ja UFO tullaan luultavasti näkemään kamppailemassa myös seuraavien Tourien kiiltävästä voittokiekosta, ja Atletico johtaa nyt kohtaamisia 1-0.  Muilla naisjoukkueilla on vielä muutama viikko aikaa kiriä ennen seuraavaa Touria Hyvinkäällä ja näyttää, määrittelikö jo ensimmäinen Tour kauden voimasuhteet loppukaudeksi. Welldone ei aio enää palata Tourille, vaan muut joukkueet saanevat joistakin kokoelmajoukkueen pelaajista vahvistuksia riveihinsä.

Tour 1:n lopputulokset ja tilastot >> 

Tour-pisteytys

Pisteitä jaetaan jokaisesta Tourista seuraavasti:

Sijoitus / Pisteitä

1: 301 pistettä
2: 225
3: 195
4: 175
5: 165
6: 155
7: 150
8: 135
9: 130
10: 115
11: 110
12: 95
13: 90
14: 75
15: 70
16: 55

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän