EUCR-N: Otso ja Saints seurajoukkueiden EM-lopputurnaukseen

Ultimatefi_kiekkoViime viikonloppuna pelattiin Pohjois-Euroopan alueen karsintaturnaus seurajoukkueiden EM-kisoihin. Ranskan Bordeaux’issa syyskuun lopussa pelattavaan lopputurnaukseen selvittivät tiensä avoimesta sarjasta Otso ja mixed-sarjasta Saints. Mixedissä myös UFO sai kolmannella sijallaan paikan kisoihin, mutta ei pysty ottamaan joukkuepaikkaa vastaan rosterin pienuuden takia. Naisten sarjassa pelasi suomalaisjoukkueista Viima ja Atletico, mutta ne olivat mukana vain harjoitusmielessä eivätkä pelaamassa EM-paikasta.

Otso voitti avoimen sarjan ja jätti taakseen mm. Ruotsin Viksjöforsin. Otso pääsi siis EM-kisojen ylempään lohkoon, ja sijoille 2.-4. sijoittuneet joukkueet pelaavat alemmassa Challenger- eli haastajasarjassa. Avoimessa EM-paikkaa tavoitteli myös Helsingin Team, joka kuitenkin hävisi venäläiselle Jupiterille vain pisteellä eikä päässyt neljän parhaan joukkoon. Lopulta Teamin sijoitus oli 7.

Mixedissä Saints ja UFO kohtasivat jo välierässä, kun UFO oli jäänyt lohkonsa kakkoseksi häivittyään latvialaiselle Salaspilsille. Joukkueet olivat kohdanneet kesän aikana jo kaksi kertaa mixed-SM:issä sekä harjoitusturnauksessa Pärnussa, ja vaikka UFO pääsi alussa niskan päälle, oli Saints kuitenkin lopulta huippujännittävän ottelun lopussa parempi ja meni finaaliin. Siellä Saints sai vastaansa Salaspilsin, joka kenties  hieman yllättäen voitti pelin. Balttialaisten nopea kiekonsiirtely ja heitot suomalaisnäkökulmasta erikoisiin paikkoihin koituivat Saintsin kohtaloksi, mutta tappio todennäköisesti kasvattaa joukkuetta entistä paremmaksi Ranskaan valmistauduttaessa.

Siltamäessä vierailleiden ulkomaalaisjoukkueiden kuulumisia tulossa Ultimate.fihin pian!

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän