Hallitourilta uupuu pelipaikkoja

Vaasa Saintsin Mickey Ratilainen vauhdissa Laukaassa.
Kuva: Pasi Roimela.

Ultimaten hallisarjaan 2013-2014 ilmoittautuminen alkaa aivan näinä päivinä. Sisäsarjan formaattia on pyritty uudistamaan tulevalle kaudelle muuttama sisäsarja ulkokauden tapaan Tour-muotoiseksi. Muutosta hankaloittaa kuitenkin saliajan puute, ja seurojen apua tarvitaan nyt pelipaikkojen löytämiseksi.

Hallitourilla kaikki joukkueet jaettaisiin tasolohkoihin, jotka pelaavat keskenään yhden round robinin per hallitour ja sen jälkeen parhaat siirtyvät ylemmälle tasolle ja huonoimmat  alemmalle. Kauden päätteeksi eniten pisteitä keränneet joukkueet kohtaavat halli-SM-finaalissa.

Ongelmia Tour-muotoisen sisäsarjan järjestämiseen aiheuttaa tällä hetkellä saliajan puute.  Ensisijainen tavoite Liitokiekkoliitolla on, että saliaikaa löytyy riittävästi näinä viikonloppuina:

Hallisarja 2013-14:
14.-15.12.2013: Hallitour 1
18.-19.1.2014: Hallitour 2
22.-23.2.2014: Hallitour 3
8.3.1014: Halli SM-Finaali

Seurat apuun pelipaikkojen etsintään

Saliaikaa on saatu jonkin verran, mutta ei vielä riittävästi Tour-muotoisen kauden pelaamiseen, ja seurojen apua tarvitaan nyt. Jos saliaikaa ei saada lisää, joudutaan palaamaan vanhaan sisäsarjaan, jossa pelit on ripoteltu useammille viikonlopuille ja satunnaisiin saleihin eri paikkakunnille.

Paljonko saliaikaa sitten tarvitaan? Liiton sarjavastaava Kari Tolonen kertoo:

”Tour-muotoista sarjaa varten kaikkien salivuorojen tulisi olla 2-päiväisiä ja saliaikaa tulee olla 10 tuntia päivässä. Kaikki joukkueet siis pelaavat samana viikonloppuna, mutta eri tasolohkot pelataan eri paikkakunnilla, jos yhdeltä alueelta ei onnistuta varamaan tarpeeksi saliaikaa.”

Millaista apua seuroilta nyt tarvitaan?

”Jokaiselle hallitourviikonlopulle tarvitaan vielä yksi halli lisää, joten nyt toivotaan jokaiselta seuralta – läheltä ja kaukaa – oman paikkakunnan ja ympäristökuntien salitilanteen selvittämistä.”

Vapaina olevista halleista mille tahansa viikonlopulle voi ilmoittaa sarjavastaaville osoitteeseen sarjavastaava(at)liitokiekkoliitto.fi tai liiton toiminnanjohtaja Jarna Kalpalalle osoitteeseen info@liitokiekkoliitto.fi.

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän