Tampereen UFO Masters voitti ensimmäistä kertaa jaossa olleen Mastersin Halli-SM-tittelin. Finaalissa kukistui Vaasan WWW numeroin 15-11.

Masters_sm_2014_UFO_joukkue
UFO Masters SM 2014: Jari Heikkinen, Matti Kosola, Janne Kuusinen, Timo Paatola, Aki Pirttijärvi, Juri Rouhiainen, Tommi Rättö, Antti Savolainen, Antti Tukiainen

Master-sarjassa kilpalevat joukkueet, joiden kaikki pelaajat ovat täyttäneet vähintään 33 vuotta tapahtumavuoden loppuun mennessä – eli vuonna 2014 kaikki vuonna 1981 tai sitä aikaisemmin syntyneet. Ensimmäistä kertaa järjestettyihin kisoihin osallistui 5 joukkuetta ja yhteensä 37 pelaajaa. Muutama pelaaja teki ensi esiintymisensä SM-sarjoissa viikonloppuna, joten Master-kisoja ei pelkästään pitää vanhojen ja kokeneiden pelaajien turnauksena.

masters_2014_finaali

Alkulohko

Viiden joukkueen turnauksessa pelattiin ensin round robin -alkulohko, josta kaksi parasta joukkueetta kohtasivat finaalissa ja kaksi seuraavaa pronssipelissä. Viidenneksi jääneen joukkueen pelit loppuivat alkulohkoon.

Turnauksen ennakkosuosikki UFO Masters selvitti alkulohkon puhtaalla pelillä. Tiukimman vastuksen antoi WWW, joka johti keskinäistä peliä tilanteessa 11-12 ennen UFO:n loppurutistusta. Kahden katkomaalin ansiosta UFO voitti pelin 15-13.

Turnauksen pistepörssin voittaja Antti Wiklund
Turnauksen pistepörssin voittaja Antti Wiklund

WWW:llä oli lauantain tiukin otteluohjelma: 3 peliä tunnin tauoilla. Tiukka ottelutahti ei vaasalaisia näyttänyt haittaavan vaan UFO:n peliä lukuunottamatta he onnistuivat väätämään pelit Pollia ja JSW:tä vastaan voitoksi ottelujen toisella puoliajalla tappiotilanteesta. Etenkin WWW:n kovakuntoinen Antti Wiklund uurasti kentällä ja kahmi pisteitä turnauksen pistepörssin voittoon edellyttämän määrän.

Polli ja turnausjärjestäjä JSW hävisivät molemmat pelinsä kärkijoukkueille, mutta voittivat Disquitosin. Joukkueen keskinäinen alkulohkon peli oli vasta sunnuntaina, jolloin pelattiin myös pronssipeli. Joukkueet päättivätkin lisätä panoksia keskinäiseen otteluun. Tästä lisää pronssipeli osiossa.

Turnauksen viimeiseksi jätettiin tällä kertaa Oulun Disquitos, joka oli mukana pienellä 6 pelaajan joukkueella.

Pronssipeli

Lauantain pelien jälkeen oli jo selvillä että Polli ja JSW kohtaavat pronssipelissä, vaikka eivät keskinäistä ottelua olleet vielä pelanneet. Harmittavasti ennakkoon tehtyjen aikataulujen mukaan Sunnuntain alkulohkon pelin ja pronssipelin välillä oli vain tunnin tauko, alkulohkon pelin jäädessä merkityksettömäksi. Joukkueet päättivätkin, Liiton toimihenkilön siunauksella, pelata pronssipelin kaksiosaisena. Molempien otteluiden maalit lasketaan yhteen ja maaliero ratkaisee voittajan, jos sama joukkue ei voita molempia pelejä.

masters_2014_raimo masters_2014_leena masters_2014_heikkiJSW:n Saunasten maalinäytteet vasemmalta oikealle: Raimo Saunanen, Leena Saunanen ja Heikki Saunanen. Milloin on luvassa jatkoa tarinalle Ultimaten TOP-10 Suurperheet?

 

mastes_2014_mikko
Sekä kameramiehellä että puolustajalla oli vaikeuksia pysyä Mikko Jauhosen perässä.

Niinhän siinä kävikin, että Polli vei alkulohkon ottelusta voiton maalein 11-15  ja JSW ”pronssiottelun” maalein 15-14. Sovitun järjestelyn mukaan kuitenkin yhteismaalein Pollille turnauksen pronssinen kolmas sija. Kunniamaininta pronssipeleistä Pollin riveissä kentällä kovaa vauhtia pitäneelle Mikko Jauhoselle.

Finaalipeli

Alkusarjan perusteella finaalipelistä voitiin odottaa tiukkaa peliä. WWW aloittikin vahvasti ja meni pelissä 3-6 johtoon. Johto kuitenkin suli heti seuraavan kolmen pisteen aikana, joista viimeinen yli 7 minuuttia kestänyt vääntö päättyi UFO:n eduksi ja peli oli tasan 6-6. Pitkä piste vei terävimmän potkun pienemmällä rosterilla pelanneelta WWW:ltä ja hyvästä yrityksestä UFO hallitsi loppupelin tapahtumia.

Pelin näyttävänä yksilösuorituksena nähtiin Junioreiden maajoukkuevalmennuspäällikön Pasi Roimelan  dyykkipelastus karanneeseen dumppisyöttöön. Toivottavasti sanonta ”mitä vanhat edellä sitä nuoret perässä” pitää tässä tapauksessa paikkansa.

Finaaliottelun MVP:nä yksihenkinen raati palkitsee UFO Mastersin kokeneen Tommi Rätön. Pelikoneen tilastojen mukaan Finaaliottelu oli samalla Tommin 300. sarjapeli.

MVP: Tommi Rättö #23
MVP: Tommi Rättö #23

Masters Halli-SM 2014 sijoitukset

  1. UFO Masters (Tampere)
  2. WWW (Vaasa)
  3. Polli (Espoo)
  4. JSW (Jyväskylä)
  5. Disquitos (Oulu)

Otteluiden tulokset löytyvät Pelikoneesta.

masters_2014_loppurinkiMasters SM-kisoissa joukkueet olivat liikkeellä hyvällä asenteella ja pelaajat nauttivat pelaamisesta. Suurin osa otteluista oli tasaväkisiä ja kentällä nähtiin sekä tiivistä joukkuepeliä että hienoja yksilösuorituksia. Vuoden peruskuntokauden jälkeen ensi vuonna uudestaan, vai mitä?

Jos joukkueesi on kiinnostunut järjestämään kisat omalla paikkakunnalla, ota ajoissa yhteyttä sarjavastaava@liitokiekkoliitto.fi.

JÄTÄ VASTAUS

Please enter your comment!
Please enter your name here

Before you post, please prove you are sentient.

Liitokiekolla pelattava joukkuelaji on nimeltään u....e?