Viikonloppuna Vaasassa pelattiin tuulisissa olosuhteissa kesän toinen SM-osaturnaus.

UFO (sinisessä) ja Saints. (Kuva: Pasi Roimela)

Ateltico ja Helsinki Ultimate finaalissa

Naisten sarjan finaalissa nähtiin seurajoukkueiden MM-kisoissakin naisesta mittaa ottanut taistelupari Helsinki Ultimate ja Espoon Atletico. Joukkueet olivat kohdanneet jo aikaisemmin samana viikonloppuna, ja ensimmäinen kohtaaminen oli päättynyt Atleticon hyväksi. Finaalin ensimmäinen puoliaika alkoi tasaisesti, mutta Helsinki onnistui useiden perättäisten onnistumisten siivittämänä viemään pelin puoliajalle lukemin 8-4. Toisella puoliajalla Atletico sai kurottua Helsingin kaulaa, mutta se ei riittänyt voittoon asti. Finaali päättyi lopulta Helsingin hyväksi 14-10.

Vaasalainen Saints ja tamperelainen UFO pelasivat sijoista kolme ja neljä. Tiukan ensimmäisen puoliskon jälkeen puoliajalle mentiin tamperelaisten johtaessa 8-7. Saints onnistui tekemään toisella puoliajalla vielä muutaman pisteen, mutta ottelu päättyi UFOn voittoon lukemin 13-9.

Saints (valkoisessa) pelasi tourin pronssiottelussa UFOa vastaan. (Kuva: Pasi Roimela)

Tiukkaa vääntöä avoimessa sarjassa

Avoimen sarjan finaalissa tourvoiton pisteistä taistelivat espoolainen Otso ja pirkanmaalainen PirU. Otso onnistui ottamaan heti finaalin alussa kolmen pisteen kaulan, joka säilyi puoliajalle asti. Heti toisen puoliajan alussa espoolaiset kasvattivat johtoasemaansa vielä parilla pisteellä, mitä pirkanmaalaisten loppupinnistys ei riittänyt kuromaan umpeen. Peli päättyi Otson hyväksi 14-9.

PirU (punaisessa) pelasi itsensä finaaliin voittamalla Helsingin välierissä 13-11. (Kuva: Henri Modenius)

Pronssiottelussa kohtasivat välierissä täpärästi PirUlle hävinnyt Helsinki Ultimate ja tiukan pelin Otsoa vastaan pelannut vaasalainen Saints. Ensimmäisellä puoliajalla kiekkoa pelattiin pääasiassa vaasalaisten päätyyn, kun Helsinki onnistui tekemään kahdeksan pistettä yhtä vastaan. Puoliajan jälkeen Saints onnistui nousemaan omalle tasolleen Teemu Kalliokosken callahan-maalin siivittämänä, ja toisella puoliskolla nähtiin huomattavasti ensimmäistä tiukempaa peliä. Myöhäinen herääminen ei kuitenkaan riittänyt kantamaan vaasalaisia voittoon. Helsinki Ultimate pelasi itselleen kolmannen sijan numeroin 14-8.

Otson (valkoisessa) ja Saintsin tiukka välieräottelu päättyi nallejen hyväksi kahdella pisteellä. (Kuva: Joonas Kivimäki)