PirU teki lopun Otson valtakaudesta avoimessa sarjassa – naisten sarjassa Atletico kruunattiin jälleen suomenmestariksi, ViRHe juhlii juniorisarjoissa tuplakultaa

Suomenmestaruuksista kisailtiin Brahen kentällä 15.9. avoimessa sarjassa, naisten sarjassa ja U20-sarjassa. 

Avoimen sarjassa uusi mestari

Päivä alkoi jo yhdeksältä aamulla avoimen sarjan pronssiottelun merkeissä. Aamukasteisella tekonurmella toisensa kohtasivat Helsinki Ultimate ja vaasalainen Saints. Kaksikon aikaisemmat kohtaamiset olivat päättyneet Helsingin voittoon.

Heti pelin alusta oli selvää, että Saints oli hakenut pronssiotteluun loistavan vauhdin kolmannen tourin finaalista, jossa se hävisi vain täpärästi tour-voittaja PirUlle. Saints otti ensimmäisellä puoliajalla johtoaseman, joka vain vahvistui myöhemmin pelissä: Helsinki onnistui toisella puoliskolla tekemään vain kolme pistettä vaasalaisia vastaan. Pronssi päätyi saintslaisten kaulaan pelin päätyttyä 14-9.

 

https://www.instagram.com/p/BnwPHiwha_z/?taken-by=vaasasaints

 

Avoimen kultaottelussa nähtiin vastakkain espoolainen Otso ja pirkanmaalainen PirU. Pelin alku kulki tasaisena joukkueiden tehdessä pisteitä vuorotellen 4-4-tilanteeseen asti. Alun tiukan kamppailun jälkeen Otson peli alkoi sujua, ja espoolaiset veivät kiekon pirkanmaalaisten maalialueelle kolme kertaa putkeen.

7-4-tilanteessa näytti jo hetken siltä, että ensimmäinen puoliaika menisi Otsolle. Pirkanmaalaiset onnistuivat kuitenkin tekemään huiman neljän pisteen nousun, ja veivät pelin puoliajalle tiukassa 8-7-tilanteessa.

Toisen puoliajan alku oli kuin peilikuva edellisen lopusta: Otso onnistui jälleen kaappaamaan itselleen johtoaseman tekemällä kolme pistettä putkeen, mutta PirU puski uudestaan ohi neljällä perättäisellä onnistumisella.

Peliaika loppui PirUn johtaessa peliä 11-13, ja uudeksi pistekatoksi ilmoitettiin neljätoista. Otson hyökkäys kavensi pelin 12-13-tilanteeseen. Jännittävässä viimeisessä pisteessä Jaakko Junttu sai Erkka Niinin katkoyrityksestä kimmonneen kiekon kiinni lähellä maalialuetta ja löysi maalista Antti Cederlöfin.

Pirkanmaa United katkaisi Otson kuuden mestaruuden putken ja voitti avoimen sarjan suomenmestaruuden tuloksella 14-12.

 

 

Kottaraiset veivät pirkkoja naisten sarjassa

 Naisten pronssista pelasivat tamperelainen UFO ja vaasalainen Saints.

Jo ennestään pienellä rosterilla Helsinkiin tullut Saints menetti toisella puoliajalla pelaajan, kun Jasmiina Salmela loukkasi nilkkansa kiekontavoittelutilanteessa. Saintsille jäi loukkaantumisen seurauksena vain  kentällisen verran pelaajia. Pronssiottelu kulkikin pitkälti tamperelaisten komennossa: ensimmäisen puoliajan UFO vei 8-2, ja vaikka toisella puoliajalla Saints onnistui tekemään hieman enemmän pisteitä, pronssipeli päättyi lopulta Tampereelle lukemin 14-5.

Naisten finaalissa kohtasivat toureilta tuttuun tapaan Helsinki Ultimate ja espoolainen Atetico. Kaksi osaturnausten voitoista oli tullut Helsingille ja yksi Atleticolle, joka oli myös hallitseva suomenmestari.

Finaali alkoi hyvin tasaisena: tilanteeseen 4-4 asti joukkueet onnistuivat tekemään pisteitä vuorotellen, ja tiukkaa puolustusta ja katkoja nähtiin molemmilta joukkueilta. Ensimmäisen puoliajan lopulla espoolaiset onnistuivat muutamien perättäisten onnistumisten siivittämänä ottamaan muutaman pisteen johdon. Puoliajalle mentiin Atleticon johtaessa 7-5.

Toisella puoliajalla ero kasvoi. Helsinki onnistui pelaamaan kiekon Atleticon maalialueelle vain kahdesti, kun taas Atletico teki varmoin ottein viisi maalia. Peli päättyi espoolaisten hyväksy lukemin 12-7, kun Essi Inkisen tarkka väliheitto löysi Raakel Pfisterin aivan maalin etuviivan tuntumasta.

 

https://www.instagram.com/p/BnvwAHZBRHv/?taken-by=atletico_ultimate

ViRHeelle mestaruus U20- ja U16-sarjoissa

U20-sarjan finaalissa pelasivat vihtiläinen ViRHe ja lempääläinen LeKi. Heti pelin alussa LeKi otti lupaavan 2-0-johtoaseman, joka ei kuitenkaan kestänyt pitkään. Joukkueet pääsivät 3-3-tasatilanteeseen kahdeksantoista minuutin kohdalla, ja sen jälkeen ViRHe onnistui useiden perättäisten onnistumisten siivittämänä ottamaan tukevan johtoaseman, joka säilyi läpi pelin. Lopulta vihtiläiset pääsivät julistamaan suomenmestaruutta 10-5-voitolla.

Myös U16-juniorisarjan finaali pelattiin kuluneen viikon torstaina. Vastakkain pelasivat tour-voittajat ViRHe ja akaalainen TUFF. TUFFin kovasta vastuksesta huolimatta peli päättyi selkein 9-2-lukemin vihtiläisten hyväksi. ViRHe juhlii siis kultaa kummassakin juniorisarjassa.

 

https://www.instagram.com/p/Bn_JPKhhZLa/?taken-by=virheultimate

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän