U20-joukkueen matka Kanadaan toi joukkueelle neljännentoista sijan ja pelaajille paljon kokemusta.

”Valmentajan näkökulmasta oli kiva nähdä pelaamisessa niitä asioita, joita oltiin ahkerasti kesän aikana treenattu”, kertoo maajoukkuevalmentaja Juho Pitkänen. ”Myös porukan hyvä yhteishenki lämmitti mieltä.”

 

 

Joukkueen valmistautuminen alkoi jo vuoden 2017 marraskuussa, kun ensimmäiset junnuleirit pyörähtivät käyntiin. Pitkänen ja joukkueen toinen valmentaja, Alexander Lehtonen, alkoivat kartoittaa sopivia pelaajia ja järjestellä kisamatkaa. Alusta asti oli selvää, että reissu tulisi maksamaan paljon.

”Osa pelaajista oli valmiina hankkimaan sponsoreita, talkoilemaan ja tekemään duunia koko kesän. Varainkeruu saatiin onneksi käyntiin, ja rahaa saatiin kerättyä mukavasti mesenaatti.fi-sivuston kautta.”

Kevät päätettiin rauhoittaa maajoukkuetapahtumien puolesta, sillä monilla pelaajilla oli ylioppilaskirjoituksia ja aika oli kiireistä myös kotimaan kilpailukalenterin osalta.

 

 

Huhtikuun alusta lähtien leiriviikonloput alkoivat pyörimään tiheämmin.

”Saatiin arvokasta treenivastusta Espoosta, kun päästiin pelaamaan sekä Atletico että myöhemmin keväällä Otso Invitationalissa avoimen joukkueita vastaan. Huhtikuussa oli toinen polkupyöräergo-testaus, josta oli nähtävissä alkukevään aikana tapahtunut muutos ja mahdolliset korjaukset kesän harjoitteluun.”

Peetu (vasemmalla), Vappu ja Okko valmistautumassa polkupyöräergometritestaukseen. Pelaajat kävivät testeissä kahdesti fysiikkaharjoittelun tukeksi.

Kesällä joukkueelle järjestettiin leirejä ja pelejä yhteensä kymmenenä viikonloppuna. Osana valmistautumista juniorit osallistuivat myös kahdelle SM-tourille sekä Ultimate Vantaa -turnaukseen.

”Ollaan pelien ja turnauksien kautta pyritty saamaan junnuille yhteisiä kokemuksia ja tietoa seitsemän vastaan seitsemän -pelaamisen vaatimuksista. On kuitenkin fakta, että noin puolet eivät ole koskaan pelanneet samassa joukkueessa, eikä osa ole päässyt pelaamaan seitsemän vastaan seitsemän -pelejä koskaan aikaisemmin. Täytyy kiitellä vielä pelaajia siitä, että uhrasivat ison osan vapaa-ajastaan ja viikonlopuistaan.”

 

Suomi neljännelletoista sijalle

”Tekeminen omalla hyvällä tasolla”, Pitkänen summaa joukkueen kokemuksia varsinaista kisoista. ”Vaikka kisaviikolle muutama heikompi peli Uutta-Seelantia ja Dominikaanista tasavaltaa vastaan mahtuikin. Tiukka taistelutappio Japania vastaan ja voitto universe-pisteessä Meksikoa vastaan olivat hyviä onnistumisia. Viimeinen peli Hollantia vastaan oli mielestäni meidän osalta pelillisesti paras, vaikka tasainen ottelu lopussa kääntyikin vastustajan voittoon. ”

Kisajärjestelyt toimivat moitteettomasti.

”Parhaiten järjestetyt junnukisat missä itse olen saanut olla mukana pelaajana tai valmentajana.”

 

Kisoissa Suomea edustivat

 

Jesse Ojala

Henri Rekula

 Arimo Naqy

Peetu Nieminen

 Teemu Virtanen

Vappu Reunanen

 Ilja Winqvist

 Okko Winqvist

 Emil Videman

 Elias Merivirta

 Simo Soini

Jori Kuvaja

 Jasu Vehtari

 Antti-Jussi Miettinen

Jerry Savolainen

Roni Koskela

Joonas Myhrberg

Jali Veranen

 

Kiitos joukkueen sponsoreille:

Kultakategorian sponsorit: Foobar

Hopeakategorian sponsorit: Verman

Pronssikategorian sponsorit: Tampereen liittokiekkoseura UFO, Jyväskylä Sleep Walkers, Event Medical Oy

Muut sponsorit: Vihdin tarvike, Kisko Labs Oy, Vilpola Tekstiilipalvelu, Taivalkosken apteekki

JÄTÄ VASTAUS

Please enter your comment!
Please enter your name here

Before you post, please prove you are sentient.

Liitokiekolla pelattava joukkuelaji on nimeltään u....e?